ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Υπό τον τίτλο:«’Ηρθε η ώρα να πετάξουμε τη Γερμανία έξω από το ευρώ», ο Cullen Roche ιδρυτής επενδυτικής εταιρείας και πρώην διευθυντής στη Merrill Lynch γράφει ότι είναι η ώρα να φύγει η Γερμανία από το ευρώ.

Σε άρθρο του στο businessinsider λέει ότι όταν έγραφε τον τίτλο τον έπιασαν τα γέλια, όμως προσπαθεί να σκεφτεί σαν Ευρωπαίος πολιτικός. Όπως λέει αν ήταν πολιτικός στις περιφερειακές χώρες θα είχε πάει στην Α. Μέρκελ για να της πει ότι αν δεν αρχίσει να χαλαρώνει, τότε θα έβγαινε από το ευρώ και έτσι θα χρεοκοπούσαν γερμανικές τράπεζες. Μάλιστα λέει ότι ο μοναδικός που φαίνεται ότι μπορεί να το κάνει αυτό είναι ο Αλέξης Τσίπρας

Γράφει ότι είναι πλέον απολύτως σαφές ότι η λιτότητα αποτυγχάνει και θα συνεχίσει να αποτυγχάνει. Όπως γράφει το σύστημα του ενιαίου νομίσματος έχει σπάσει, ενώ το λυπηρό είναι, η Γερμανία.

Κατά τον αναλυτή οι περιφερειακές χώρες θα μπορούσαν να ενοποιηθούν με υποστήριξη από τη Γαλλία και όλοι να πιέζουν τη Γερμανία.

«Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να απειλήσουν να βγάλουν τη Γερμανία έξω από την ΟΝΕ!» γράφει και προσθέτει ότι προφανώς δεν χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά! Ακούγεται τρελό, αλλά αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει η Γερμανία. Αν την πέταγαν έξω από την ΟΝΕ θα έπρεπε να φέρει πίσω το μάρκο το οποίο θα αποτελέσει απόλυτη καταστροφή για την οικονομία τους…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More