ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ: ΣΤΗΜΕΝΕΣ,ΨΕΥΤΙΚΕΣ,ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ.

Η αγωνία του συστήματος να επιβιώσει είναι πρωτοφανής. Με δημοσκοπήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα προσπαθούν να χειραγωγήσουν την έτοιμη να εκραγεί ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, στην επόμενη Βουλή αναμένεται να εκπροσωπηθούν εννέα κόμματα χωρίς κανένα να έχει την αυτοδυναμία. Αυτό δεν είναι νέο φυσικά και δεν χρειαζόμαστε καμία εταιρεία δημοσκοπήσεων να μας το πει. Έχουν όμως ενδιαφέρον τα ποσοστά που «μοιράζουν».

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 28%, καταγράφοντας απώλειες μόνο τριών μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Μας λένε δηλαδή, ότι ο ελληνικός λαός «συμφωνεί» με το Μνημόνιο 2.

Δεύτερο κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστερά με 16%, της οποίας στελέχη -όπως ο Ψαριανός- φλερτάρουν φιλομνημονιακά και δεν το κρύβουν.

Μας λένε δηλαδή, ότι 1.000.000 Έλληνες που έχουν κατέβει στο Σύνταγμα απλώς δεν υπάρχουν και οι φιλομνημονιακές δυνάμεις δεξιάς και εκσυγχρονιστών – ανανεωτικών (Ν.Δ. – Δημοκρατική Αριστερά) αθροίζουν 44%. Αυτά μας λένε…

Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που συγκετρώνουν επίσης από 11%.

Στην πρώτη του εμφάνιση το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που ίδρυσε ο Π. Καμμένος συγκεντρώνει 4%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός επίσης 4% αλλά με σημαντικά μειωμένα ποσοστα ενώ 4% συγκεντρώνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 3,5%.

Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Άρμα Πολιτών που συγκεντρώνουν περίπου 1% όπως επίσης η ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη με ποσοστά μικρότερα της μονάδας.

Το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία και φανερώνει την πονηριά των δημοσκόπων, οι οποίοι μετράνε τη ΣΠΙΘΑ, που δεν είναι κόμμα και δεν έχει ποτέ δηλώσει συμμετοχή σε εκλογές και αγνοούν το νέο κινηματικό σχηματισμό ΕΛΑΔΑ των Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζου. Επίσης, δεν μας εξηγούν οι κύριοι της Public Issue πώς είναι δυνατόν το αντιμνημονιακό μπλοκ να μειοψηφεί, την ώρα που μπορεί να κατεβάζει εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών στους δρόμους!

Καλή η προσπάθειά τους και αυτήν την Κυριακή να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν θα πάρουμε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More