ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


Τα Σκόπια θα γίνουν, σύντομα, το τρίτο αλβανικό κράτος, μαζί με το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.

Αυτό θα συμβεί μέσα σε 10-20 χρόνια, δήλωσε σε συνέντευξή του στη βουλγαρική τηλεόραση BTV, ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι.

Ο Γκεοργκιέφσκι είναι το πλέον αμφισβητούμενο όνομα στη χώρα του. Οι συμπατριώτες του, άλλοι τον ονομάζουν σωτήρα και άλλοι τον θεωρούν ‘εχθρό και προδότη’.


Αυτός, ίδρυσε το VMRO-DPMNE, και δική του ήταν η ιδέα για μια ανεξάρτητη χώρα.

Λίγο αργότερα έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Τα τελευταία όμως χρόνια είχε σοβαρές διαφωνίες με τον ...
σημερινό πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Λιούπτσο αποσχίστηκε από το κόμμα και ίδρυσε ένα νέο κόμμα το «Λαϊκό» VMRO (VMRO-NP).Σύμφωνα με τον πολιτικό αυτόν, που θεωρείται ως πατέρας του σύγχρονου κράτους των Σκοπίων, το Κοσσυφοπέδιο, η Βοσνία και η πΓΔΜ δεν λειτουργούν ως ανεξάρτητα κράτη.

Και αυτό θα προκαλέσει ένα νέο ψήφισμα, θα αποτελέσει μια νέα διάταξη των Βαλκανίων κάποια μέρα, αλλά ένας πόλεμος δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει.

Άλλωστε αυτή δεν είναι λύση.

Όσον αφορά το όνομα «Μακεδονία» για τη χώρα του, το οποίο αποδέχθηκε η Βουλγαρία, δήλωσε ότι η θέση της Ελλάδας είναι αμετακίνητη και δεν αποδέχεται ένα τέτοιο όνομα.


«Και άλλα είκοσι χρόνια να περιμένουμε, τίποτε δεν εγγυάται ότι θα πετύχουμε ένα αποτέλεσμα», είπε ο πολιτικός.

Ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι κατηγορείται ανέκαθεν για μεροληπτική στάση προς τη Βουλγαρία. Αλλά, όπως λέει ο ίδιος, σε όποιες αυταπάτες και να ζήσει η χώρα του, εγκαταλείποντας τη Βουλγαρία, οι δύο πλευρές θα έρθουν πιο κοντά στα πλαίσια της Ευρώπης, γράφει χαρακτηριστικά η βουλγαρική εφημερίδα ’24 ώρες’.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More