ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας εντάσσεται στο πρόγραμμα σπουδών σχολείων του Βελγίου, με τη Χάρτα Συνεργασίας που υπέγραψαν, χθες στις Βρυξέλλες, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με τη Βελγίδα υπουργό Παιδείας της γαλλόφωνης κοινότητας, Marie-Dominique Simonet.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, με τη συμφωνία αυτή, Έλληνες μαθητές αλλά και μαθητές άλλων εθνοτήτων που κατοικούν στο Βέλγιο, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το μάθημα των Νέων Ελληνικών ή του Ελληνικού Πολιτισμού, τα οποία θα διδάσκονται έως τρεις ώρες την εβδομάδα. Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα πενταετίας (2012- 2017) και θα οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας.

Εκτός από την ελληνική γλώσσα, στους μαθητές παρέχεται η δυνατότητα για διδασκαλία «Στοιχείων Πολιτισμού». Περιλαμβάνει στοιχεία γλώσσας και ιστορίας τα οποία «δουλεύουν» οι μαθητές σε επίπεδο ατομικής ή ομαδικής εργασίας (project). Στον τομέα αυτό αξιοποιείται κυρίως ηλεκτρονικό υλικό που κάνει ελκυστικότερη την προσέγγιση των στοιχείων του πολιτισμού, καθώς και βιωματικές μέθοδοι διδασκαλίας.

Η υπογραφή της Χάρτας επιβεβαιώνει τη βούληση του υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη και την ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Γλώσσες και Κουλτούρες Καταγωγής» (LCO).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More