ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΟΧΙ ΣΕ ΚΡΥΠΤΟΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ


Την πρώτη εκδήλωση του Μετώπου «ΕΛΛΑΔΑ», που θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ετοιμάζει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», ο μουσικοσυνθέτης απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες, προσθέτοντας ότι στο μέτωπο αντίστασης που δημιουργεί «χωράνε όλοι, πλην των κρυπτοχουντικών, φθάνει να είναι ανεξάρτητοι και αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη χώρα τους».

Επίσης, ο Μίκης Θεοδωράκης χαρακτηρίζει «συμβιβασμό» τον τρόπο διαπραγμάτευσης του PSI και ιδιαίτερα την υπαγωγή των νέων ομολόγων στο βρετανικό δίκαιο, ενώ καταγγέλλει ότι η Ελλάδα κυβερνάται «πραξικοπηματικά», καθώς οι κυβερνήσεις του Γ. Παπανδρέου και του Λ. Παπαδήμου εφαρμόζουν συμβάσεις αντίθετες με το ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο, την ώρα που δεν έχουν τη στήριξη του εκλογικού σώματος.

Αν συναντούσε τον Λουκά Παπαδήμο, θα του έλεγχε ευγενικά ότι «δεν κάνει καλά να συμβάλλει στο απεχθές έργο κάποιων ξένων που αποβλέπουν στην εξουδετέρωση του ελληνικού λαού και την καταλήστευση του εθνικού πλούτου» και θα τον καλούσε να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να σταθεί ως λαϊκός ηγέτης.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να αντιδράσει σε περίπτωση κατάφωρων παραβιάσεων του Συντάγματος, όπως συμβαίνει σήμερα.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More