ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ


Μετά τους Ευρωπαίους, οι οποίοι φαίνεται ότι ετοιμάζουν τη Γηραιά Ήπειρο...
των δύο ταχυτήτων, δημοσιεύματα φέρουν και Αμερικανούς να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης. Σύμφωνα με την κορυφαία αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η CLS Bank International, η πλατφόρμα της οποίας δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να διακανονίσουν τις συναλλαγές τους σε νομίσματα, πραγματοποιεί στρες τεστ για να προετοιμαστεί για μια διάλυση του ευρώ, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα η ICAP Plc, η οποία λειτουργεί το μεγαλύτερο σύστημα διατραπεζικών νομισματικών συναλλαγών, δήλωσε την Κυριακή ότι δοκιμάζει συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή.

Στελέχη της ICAP δηλώνουν πως οι προετοιμασίες έχουν επικεντρωθεί στον καθορισμό της σχέσης μεταξύ της δραχμής και άλλων νομισμάτων και πώς θα διαμορφωθούν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Όπως εξήγησαν, η εταιρεία δοκιμάζει τεχνολογία που θα επέτρεπε στις τράπεζες να κάνουν συναλλαγές σε δραχμή έναντι του δολαρίου και του ευρώ, διευκρινίζοντας πως τα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες είναι προληπτικά και ότι δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές σε δραχμή, εκτός και αν το απαιτήσουν οι συνθήκες της αγοράς.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More