ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ;


Το ζήτημα του δημόσιου χρέους και της βιωσιμότητας απέκτησε ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες...
της Ευρωζώνης, αφού η παγκόσμια οικονομική κρίση επέδρασε αρνητικά στην ικανότητα των κρατών να δανείζονται από τις διεθνείς αγορές και να χρηματοδοτούν έτσι τις βασικές λειτουργίες τους. Πλέον, στις καθημερινές δημόσιες συζητήσεις κυριαρχεί το ερώτημα του πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του υπέρογκου χρέους, ώστε η Οικονομία να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά.

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων ξεκίνησε τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο, με θέμα «Γενιά του Πολυτεχνείου: Βοήθησε την Ελλάδα;» και καλεσμένους τον αναπληρωτή Καθηγητή Ιστορίας του ΕΚΠΑ κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου και τον πρώην βουλευτή κ. Πέτρο Κουναλάκη.

Με αφορμή τα δεδομένα αυτά, το δεύτερο από τη σειρά των debates, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στη Βιβλιοθήκη του OpenPlace (Μεσογείων 15), θα έχει ως θέμα: «Δημόσιο Χρέος: Διαγραφή ή Διαχείριση;».


Ομιλητές θα είναι οι κ.:

§ Χρήστος Σταϊκούρας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας,

§ Λεωνίδας Βατικιώτης, Επιστημονικός Υπεύθυνος Debtocracy (www.debtocracy.gr)

Οι ομιλητές ξεκινάνε με πεντάλεπτες τοποθετήσεις σχετικά με το θέμα του debate, ενώ στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να δευτερολογήσουν για τέσσερα λεπτά ο καθένας. Έπειτα πραγματοποιούνται επτά κοινές ερωτήσεις, τις οποίες θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε τρία λεπτά ο καθένας. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν και να εκφράσουν την άποψη τους (συμφωνία ή διαφωνία) μετά από τις απαντήσεις κάθε ομιλητή.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά, μέσα από τη σελίδα www.onned.gr/live



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More