ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ


Το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων από μόνο του δεν θα λύσει το ελληνικό πρόβλημα, τόνισε η Άγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι μια μόνιμη επιτήρηση της Ελλάδας είναι επιθυμητή.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Κάτω Βουλής, για να λάβει εξουσιοδότηση για τις θέσεις της Γερμανίας στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, η Άγκελα Μέρκελ επεσήμανε ότι η Ευρώπη θα κάνει ό, τι χρειαστεί για να ορθοποδήσει η Ελλάδα, προσθέτοντας ότι για να λυθούν τα προβλήματα της χώρας απομένουν πολλά.

«Η έκθεση της τρόικας δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου», επεσήμανε η Μέρκελ και προσέθεσε ότι στόχος της σημερινής συνόδου είναι μια λύση που θα μειώσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

Επίσης, η Άγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες, ώστε οι χώρες που παραβιάζουν τους στόχους του προϋπολογισμού να οδηγούνται στα δικαστήρια.

«Στη Σύνοδο Κορυφής θα εργαστούμε για την επίτευξη βιώσιμων λύσεων», ανέφερε, διευκρινίζοντας βέβαια ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε μια νύχτα.

Αναφερόμενη στον EFSF, η γερμανίδα καγκελάριος γνωστοποίησε ότι το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΕΚΤ στην ενίσχυσή του είναι εκτός ατζέντας και ανακοίνωσε ότι η εγγυήσεις της Γερμανίας παραμένουν στα 211 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι συζητήσεις για την εμπλοκή του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης συνεχίζονται, με την Άγκελα Μέρκελ να ζητά από τους βουλευτές προτάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του EFSF.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More