ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε;


Το βρετανικό Κοινοβούλιο απέρριψε τελικά το αίτημα διενέργειας δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή -ή όχι- της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το «αντάρτικο» βουλευτών του Ντέιβιντ Κάμερον που ψήφισαν υπέρ της πρότασης, αψηφώντας την κομματική γραμμή. «Ταπεινωτική» για τον Κάμερον χαρακτηρίζει την «εξέγερση» των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ο ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ζήτησε νωρίτερα από τα μέλη του κόμματός του να καταψηφίσουν την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται να έχει «ισχυρή φωνή» στην Ευρώπη, προκειμένου να διασφαλιστούν τα οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα της Βρετανίας, καθώς οι ηγέτες της Ευρωζώνης επιχειρούν να καθορίσουν την κρίση χρέους.

Η πρόταση καταψηφίστηκε με 483 ψήφους έναντι 111. Συνολικά, 79 βουλευτές των Τόρις ψήφισαν υπέρ του αιτήματος.

Ο Ντ.Κάμερον δέχθηκε την ισχυρότερη «εξέγερση» βουλευτών του, στη διάρκεια της έως τώρα πρωθυπουργικής θητείας του.

Τα όσα προηγήθηκαν της απόρριψης της πρότασης θεωρήθηκαν δυνατή δοκιμασία για την ηγεσία του Κάμερον.

«Ταπεινωτική» για τον Βρετανό πρωθυπουργό χαρακτηρίζει την «εξέγερση» των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ο ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ.

«Εάν δεν μπορεί να κερδίσει το επιχείρημα με τους ίδιους του τους βουλευτές, τότε πώς μπορεί η χώρα να του έχει εμπιστοσύνη ότι μπορεί να διαχειριστεί τα θέματα που είναι σημαντικά για τη Βρετανία;» δήλωσε.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος είχαν ξεκάθαρη άποψη για αυτό που ήθελαν να ψηφίσουν και τόνισε ότι η θέση τους είναι σεβαστή.

Στους Συντηρητικούς κυριαρχούν οι ευρωσκεπτικιστές, οι οποίοι πιστεύουν πως η κυριαρχία της Βρετανίας έχει διαβρωθεί από τις επανειλημμένες μεταβιβάσεις εξουσιών στις Βρυξέλλες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More