ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ


Σήμερα το βράδυ ή το αργότερο τα ξημερώματα του Σαββάτου θα καταπέσει στη Γη ο ερευνητικός δορυφόρος της NASA που είναι εκτός έλεγχου.

Η αμερικανική υπηρεσία αναθεώρησε την προηγούμενη εκτίμηση της, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστή την ακριβή ώρα πρόσκρουσης του δορυφόρου Upper Atmosphere Research Satellite (UARS), ο οποίος εκτοξεύτηκε το 1991.

Αβέβαιο παραμένει και το ακριβές σημείο αν και θα είναι σε μία ζώνη από τις 57 μοίρες βόρεια ως τις 57 μοίρες νότια, ζώνη που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου αναμένεται να καεί κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα και να καταστραφεί.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να αντέξουν κάποια κομμάτια και να πέσουν στο έδαφος σε μία ζώνη 400 με 500 χιλιομέτρων σε μήκος. Καθώς όμως το μεγαλύτερο μέρος των πιθανών περιοχών πρόσκρουσης καλύπτεται από θάλασσα, είναι πιο πιθανόν να πέσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ο κίνδυνος για τη ζωή ενός ανθρώπου είναι 1 προς 3.200, ωστόσο η NASA προειδοποιεί τους πολίτες να μην αγγίξουν τα κομμάτια που τυχόν θα βρίσκονται στο έδαφος και να ειδοποιήσουν τις Αρχές.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More