ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Επιφυλακτικός για την δυνατότητα άντλησης 50 δις. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις εμφανίστηκε ο νεοδιορισθείς πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Ιωάννης Κουκιάδης.

«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή τη στιγμή εάν οι στόχοι του προγράμματος είναι μαξιμαλιστικοί» δήλωσε ο κ. Κουκιάδης, αναγνωρίζοντας πάντως ότι η έντονη πίεση που ασκείται σε συνδυασμό με το χρόνο υλοποίησης των χρονοδιαγραμμάτων δημιουργεί προβλήματα στην αγορά.

Αναφερόμενος στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, ο πρόεδρος του Ταμείου ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποφασίζει τα προς πώληση στοιχεία και στη συνέχεια, το Ταμείο θα αναλαμβάνει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ενός εκάστου εξ αυτών. «Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες, η προσπάθεια αξιοποίησης θα σταματά» διευκρίνισε.

Πάντως, ο κ. Κουκιάδης δεν δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής του μοντέλου ιδιωτικοποιήσεων της Ανατολικής Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία της Τρόιχαντ ήταν αποτυχημένη. «Το Ταμείο, πέραν της πώλησης έχει στη διάθεσή του πολλούς τρόπους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας», σημείωσε.

«Είναι ένα παρεξηγημένου θέμα, καθώς με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα μπορούσαμε να μειώσουμε το χρέος και όλη αυτή η περιουσία να αξιοποιείται υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Θα εξετάσουμε τις αποδοτικότερες λύσεις για κάθε περίπτωση», προσέθεσε ο κ. Κουκιάδης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More