ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΠΛΑΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


Εγκληματική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με το ...«Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων», που αποτελείται από δήμους των περιοχών στις οποίες υπάρχει δραστηριότητα... εξόρυξης λιγνίτη και παραγωγής ενέργειας από εργοστάσια της ΔΕΗ, όπως οι Δήμοι Αμυνταίου, Φλώρινας, Κοζάνης, Εορδαίας, Κοζάνης και Μεγαλόπολης. Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ θα είναι εφιαλτική για εκατομμύρια καταναλωτές και ειδικότερα για τις περιοχές εκείνες των «Ενεργειακών Δήμων» και τους κατοίκους αυτών των περιοχών, ενώ ζήτησε να αποδοθούν στους δήμους περίπου 600.000 στρέμματα, που ανήκουν στη ΔΕΗ και να μην περάσουν σε ιδιώτες.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο έγκλημα» την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας, μεγαλύτερο ακόμα και από το Μνημόνιο, τη μείωση μισθών και συντάξεων και την κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
Ο Μάκης Ιωσηφίδης, δήμαρχος Αμύνταιου και πρόεδρος «Ενεργειακών Δήμων», ζήτησε από την Πολιτεία να αναγνωρίσει τις υποχρεώσεις της και διαβεβαίωσε ότι όλοι οι δήμαρχοι ομόφωνα έχουν αποφασίσει οτι δεν πρόκειται να παραχωρήσουν ούτε ένα χιλιοστό από τα δικαιώματά τους.

Ο Τάκης Μπούρας, δήμαρχος Μεγαλόπολης και αντιπρόεδρος «Ενεργειακών Δήμων» είπε, μεταξύ άλλων, ότι: «στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, η αντιμετώπιση των προβλημάτων με αυτό το πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης, μπορεί να βοηθήσει να βγούμε από την κρίση, αλλά κυρίως να πολεμήσουμε αυτούς τους κινδύνους, που έρχονται έξω από μας και αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς και να δρομολογήσουμε όλοι μαζί ένα καλό μέλλον για τα παιδιά μας».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More