ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ: ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ


Στη Λαμία βρέθηκε την Κυριακή το βράδυ, προσκεκλημένος των αγανακτισμένων συμπολιτών μας, ο οικονομολόγος – αναλυτής Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος για περισσότερες από τέσσερις ώρες απάντησε σε ερωτήματα του κόσμου που συγκεντρώθηκε στην πλ. Πάρκου.

Ο κ. Καζάκης στην αρχική του τοποθέτηση ανέλυσε τις επιπτώσεις που θα έχει η κοινωνία από την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Παράλληλα χαρακτήρισε «καταχρηστικές» τις διατάξεις της δανειακής σύμβασης που υπογράφηκε πέρυσι, λέγοντας ότι «δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο ούτε στις αποικίες». Για το μεσοπρόθεσμο τόνισε ότι μ’ αυτό «περνούν στην προσημείωση ζητώντας εμπράγματες εγγυήσεις 270 δισ. ευρώ για να δώσουν τα 120 δισ.».
Έπειτα εξήγησε πως «πληρώνουμε ακόμη δάνεια του 1881 τη στιγμή που από τότε έχουμε χρεοκοπήσει δυο φορές. Τα αναγνωρίσαμε και δανειζόμασταν υπό το άρτιο. Δηλ. από τα 1000 μας έδιναν τα 800 λόγω επικινδυνότητας και πληρώναμε τόκους για 1000. Μας υπέβαλλαν μάλιστα πως θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα 1000», ανέφερε.

Για το ύψος του χρέους σήμερα εξήγησε ότι «την τελευταία δεκαετία πήραμε 490 δισ. ευρώ και τα 450 πήγαν στο χρέος. Τα υπόλοιπα χρειάστηκαν για τον προϋπολογισμό. Αυτός ο φαύλος κύκλος σπάει μόνο με διαγραφή χρεών. Η πέμπτη χρεοκοπία θα είναι και η τελευταία μένοντας στην Ε.Ε. και το ευρώ».
Αυτό που πρέπει να κάνει η χώρα σήμερα, τόνισε κλείνοντας, είναι: 1. Να μην αναγνωρίσει το χρέος. 2. Να φύγουμε από την Ε.Ε. και να βγάλουμε δικό μας νόμισμα. 3. Να υπάρξει γρήγορη παραγωγική ανάταξη της οικονομίας. 4. Να αποκτήσουμε επιτέλους δημοκρατία σ’ αυτή τη χώρα, στη βάση των λαϊκών συμφερόντων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More