ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΙΔΙΟΣ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟΣ



«Δηλαδή μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και θα φταίει η ΝΔ για αυτό; Δεν θα φταίνε εκείνοι που οδήγησαν τα πράγματα σε ένα τέτοιο αδιέξοδο; Και πόσες φορές ακόμα θα τεθεί το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα;», το ρητορικό ερώτημα Μιχελάκη.

«Μπορεί να λένε ‘’ψηφίστε το αυτό, σας αρέσει - δεν σας αρέσει, ωφελεί – δεν ωφελεί τον τόπο, δουλεύει – δεν δουλεύει, γιατί αλλιώς θα έλθει χρεοκοπία;’’», διερωτήθηκε, προσθέτοντας, «Τι νόημα έχει η ίδια η Βουλή, όταν η κυβέρνηση δεν ζητά τη γνώμη των βουλευτών, αλλά μόνο την ψήφο τους, ακόμα και με το στανιό, για να νομιμοποιήσουν κάτι που έχει αποφασιστεί ερήμην τους; Είναι ή δεν είναι εκβιασμός;».

Έκανε μάλιστα λόγο για ομολογία, ότι δεν μπορούν να πείσουν και προσπαθούν να εξαναγκάσουν. «Το ίδιο ερώτημα δεν βοηθά την Οικονομία. Το ίδιο ερώτημα απαξιώνει πλήρως τη Δημοκρατία. Είναι εκβιαστικό δίλημμα. Και είναι ψεύτικο δίλημμα γιατί δεν λέει καν την αλήθεια: Η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία, αν συνεχιστεί ο ίδιος λάθος δρόμος, η ίδια λάθος συνταγή. Θυμίζω ότι πέρσι, μας έλεγαν ότι το Μνημόνιο ήταν μονόδρομος για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Τώρα που οι στόχοι δεν πιάστηκαν, τώρα που η πολιτική εκείνη απέτυχε, τώρα που αποδεικνύεται ότι είναι λάθος η συνταγή, μας λένε ότι η συνέχισή της είναι –και πάλι- μονόδρομος. Και επικαλούνται το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα. Την απειλή χρεοκοπίας και τον ισχυρισμό ότι τα κάνουν για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία», τόνισε, σημειώνοντας πως η ΝΔ, με τη στάση της τονίζει πως η κυβέρνηση βάζει τη χώρα σε αδιέξοδο και υποδεικνύει έναν άλλο δρόμο.

Για 200.000 «Αγανακτισμένους»

«Θα ήταν ανοησία και αυθάδεια να πει κάποιος ότι θεωρεί εν δυνάμει ψηφοφόρους του τους πολίτες που διαδηλώνουν στις πλατείες. Οι διαμαρτυρίες στις πλατείες δεν γίνονται από κομματικούς στρατούς, δεν γίνονται με κομματικές σημαίες, αλλά κάτω από σύμβολα που ενώνουν. Είναι ακομμάτιστες και ακηδεμόνευτες. Και όποιος προσπαθήσει να τις καπελώσει απλά θα αποδείξει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ότι δεν κατάλαβε τι συμβαίνει. Αυτό, πάντως που μπορώ να σας πω είναι ότι όλοι γνωρίζουν γιατί διαδηλώνουν καθημερινά, όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Είναι γιατί έχουν χάσει τη δουλειά τους. Γιατί κλείνουν τα μαγαζιά τους. Γιατί δεν αντέχουν τις περικοπές των μισθών και των συντάξεών τους. Γιατί δεν αντέχουν άλλους φόρους. Γιατί βλέπουν πως, με αυτές τις πολιτικές, δεν έχουν μέλλον τα παιδιά τους. Είναι γιατί νοιώθουν να απειλείται, να γκρεμίζεται η αξιοπρέπειά τους. Και, βέβαια, όλοι γνωρίζουν ότι όλα αυτά οφείλονται στη λάθος οικονομική πολιτική, στα σκληρά, τα επαχθή μέτρα του Μνημονίου», σημείωσε, αναφερόμενος στη μαζική χθες, 2η πανευρωπαϊκή συγκέντρωση των Αγανακτισμένων.

Για το τραίλερ- απολογισμού των 20 μηνών

«Προπαγανδιστικό σποτ», χαρακτήρισε το τραιλερ που διακίνησε μέσω διαδικτύου η κυβέρνηση για τους 20 πρώτους μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου. «Σε ποιους απευθύνονται; Και ποιος τους πιστεύει;», διερωτήθηκε ο Γιάννης Μιχελάκης, τονίζοντας πως στους 20 μήνες που πέρασαν χάθηκαν όσα κερδήθηκαν χρόνια ολόκληρα.

«Λένε ότι ‘’χτίζουν την Ελλάδα που θέλουμε’’. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε. Το λένε όλοι οι Έλληνες. Το λένε οι πολίτες που διαδηλώνουν στις πλατείες. Αμφισβητούν τις πολιτικές τους ακόμα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Συγκρούονται μεταξύ τους ακόμα και οι υπουργοί που συγκροτούν την κυβέρνηση. Μιλούν για ‘’μια χώρα που κινείται με ορμή προς τα εμπρός’’. Η αλήθεια είναι ότι τίποτε δεν κινείται προς τα εμπρός. Τα πάντα είναι σήμερα χειρότερα απ’ ό,τι πριν 20 μήνες. Η χώρα βουλιάζει στην ύφεση. Η αγορά πάγωσε. Ο πληθωρισμός καλπάζει. Η ανταγωνιστικότητα υποχωρεί. Το ΕΣΠΑ καρκινοβατεί. Τα μεγάλα έργα εγκαταλείπονται», πρόσθεσε, διερωτώμενος που βλέπει η κυβέρνηση την πιο δίκαιη, ασφαλή και όμορφη κοινωνία που περιγράφει στο σποτ «Στην κοινωνική κατάθλιψη; Στις δεκάδες χιλιάδες λουκέτα; Στις περικοπές συντάξεων και μισθών; Στις συνεχιζόμενες φοροληστρικές επιδρομές; Στην ανεργία που εκτοξεύτηκε στα ύψη; Στις απολύσεις εργαζόμενων; Στην μετανάστευση των νέων παιδιών; Στην έξαρση της εγκληματικότητας; Στην ανασφάλεια που νιώθουν καθημερινά οι πολίτες;»

Για την κυβερνητική ανακοίνωση κατά των ΜΜΕ

«Εγώ υπουργούς του ΠΑΣΟΚ άκουσα να σχολιάζουν το θέμα των επιτρόπων στα υπουργεία», το σχόλιο Μιχελάκη για την ανακοίνωση Πεταλωτή κατά των ΜΜΕ. «Σας θυμίζω, ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδης, είπε το Σάββατο στο «MEGA» ότι «δεν πρόκειται να δεχθεί έναν μπάστακα έξω από το γραφείο του, που θα του λέει τι να υπογράφει και τι όχι». Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, είπε χθες στη ΝΕΤ ότι κανένας υπουργός δεν θα δεχθεί επίτροπο στο υπουργείο του. Μήπως τελικά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε πρώτα να απευθυνθεί στα στελέχη της;», κατέληξε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More