ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

70 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ


Εκδηλώσεις για την 70η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης διοργανώνουν οι Κρήτες της Νέας Ζηλανδίας, στην πρωτεύουσα της χώρας, Ουέλινγκτον, όπου βρίσκεται το 95% της ελληνικής ομογένειας.
Περίπου 50 οικογένειες, με καταγωγή από την Κρήτη ζουν στη Νέα Ζηλανδία και θα γιορτάσουν την Επέτειο, στις 20 Μαΐου, έστω και χωρίς εκπρόσωπο από την Ελλάδα, "απουσία δικαιολογημένη και κατανοητή με βάση την οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα" σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κρητών Νέας Ζηλανδίας, Γιώργο Νεονάκη.
Μάλιστα, κατόπιν ενεργειών των Κρητικών αλλά και των οικογενειών των Βετεράνων, το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισε, στις 20 Μαΐου, κάθε χρόνο, να γιορτάζεται η Μάχη της Κρήτης στο Εθνικό Μνημείο Πολέμου με την παρουσία του Αντιβασιλέα της Νέας Ζηλανδίας (εκπροσωπώντας τη Βασίλισσα της Αγγλίας), τον υπαρχηγό των Αμυντικών Δηνάμεων της χώρας, εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων, βετεράνων, των Κρητικών του Ουέλινγκτον, των πρέσβεων της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ν. Αφρικής, και του δημάρχου της πόλης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More