ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΑΡΧΑΙΑ ΑΥΛΙΔΑ


Το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας σε σχέση με άλλους τόπους είναι ο πλούτος της ιστορίας της... των μνημείων, η γραμμή και το χρώμα του Ελληνικού τοπίου.
Την αρχαία Αυλίδα την έκαναν γνωστή σε όλη την οικουμένη ο τυφλός ποιητής μας, οι Έλληνες κλασικοί, όλοι οι διανοούμενοι του πνεύματος ανά την οικουμένη. Όλοι αυτοί που διαπιστώνουν ότι η γνώση της ελληνικής φιλοσοφίας και των ελληνικών μύθων ακόμη και σήμερα μπορούν να παιδαγωγούν και να φωτίζουν τους ανθρώπους του πνεύματος, αλλά και τους απλούς πολίτες.
Το ότι κάποιοι κουτοπόνηροι επαρχιώτες πολιτικοί της Εύβοιας αυτό δεν το αναγνωρίζουν οφείλεται στην έλλειψη πολιτικής και κοινωνικής παιδείας και την ηθική παρακμή που βουλιάζουν μαζί με τα κόμματα τους.
Εδώ και μισό αιώνα ζουν σε ένα φαύλο κύκλο πολιτικής διαφθοράς, κερδοσκοπίας και ασέβειας εις βάρος του περιβάλλοντος, της μνήμης, της ιστορίας ,του πολιτισμού και καταστρέφουν το ελληνικό ιστορικό τοπίο.
Εμείς με την δημιουργία της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ μέσα από τις συνελεύσεις των πολιτών είχαμε προβλέψει την σύγκρουση που θα επακολουθήσει με τα οργανωμένα συμφέροντα και στο πρόγραμμα μας αναφέρουμε για την περιοχή της Αυλίδας.
«Οι υπάρχουσες βιομηχανικές επιχειρήσεις ιδιαίτερα όσες είναι στον αστικό ιστό του νέου Δήμου(τσιμεντάδικο, χημικές βιομηχανίες, ναυπηγεία κ.α.)σε μια προοπτική δεκαετίας πρέπει να μελετηθεί η μετεγκατάσταση τους στα πλαίσια ενός χωροταξικού σχεδιασμού της ευρύτερης περιοχής, με την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών.
Βασική αρχή πρέπει να είναι η καθολική απαγόρευση δημιουργίας βιομηχανιών ή βιοτεχνιών σε παραλίες, δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους, οικιστικές ζώνες και άλλες ευαίσθητες περιοχές που μπορεί να αλλοιωθεί το ιστορικό και φυσικό τοπίο της πόλης».
Η θέση αυτή δεν υπάρχει στο πρόγραμμα καμιάς δημοτικής παράταξης ούτε πολιτικού κόμματος στην Εύβοια.
Δεν έχουν ίσως αντιληφθεί κάτι που οι περισσότεροι πολίτες έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται, ότι αυτό που μετρούν ως πρόοδο και ανάπτυξη αποτελεί καταστροφή του περιβάλλοντος, της ιστορίας ,του πολιτισμού και καταδίκη σε μόνιμη υπανάπτυξη και χρεοκοπία.
Για εμάς στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ η δημιουργία λιμένα στην περιοχή της Αυλίδας αποτελεί μέγιστο ατόπημα, ανιστόρητη πράξη ,αλλά και επισφράγιση της καταστροφής με τρόπο ανεπανόρθωτο, ενός από τα μεγαλύτερα ιστορικά μνημεία της ανθρωπότητας.
Όχι μόνο δεν θα αλλάξουμε την θέση που έχουμε μέχρι τώρα, αλλά θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε το θέμα να λάβει την οικουμενική διάσταση που απαιτείται.
Θα ήταν πράγματι μεγάλη αφέλεια να αφήσουμε την υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος και των ιστορικών μνημείων σε κομματικούς εγκάθετους των ήδη χρεοκοπημένων κομμάτων.
Αν υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι επειδή η Χαλκίδα απέκτησε καλό οδικό δίκτυο με το Σχηματάρι ή καλύτερη σιδηροδρομική γραμμή πρέπει η αρχαία Αυλίδα να γίνει λιμάνι για την βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων ελπίζουμε να αντιληφθούν ότι η θέση τους αυτή δεν μπορεί να βρει έκφραση μέσα στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ, αλλά σε άλλα υπαρκτά κόμματα μπορεί να είναι χρήσιμοι.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More