ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ


Με προκλητικό και αλλαζονικό ύφος επισκέφθηκε την Καστοριά ο Γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη. Υποβάθμισε τους φορείς της περιοχής, τους υποτίμησε και ουσιαστικά τους αγνόησε, αν και βρέθηκε εκεί στο πλαίσιο συμφωνίας διμερών οικονομικών σχέσεων. Όπως διαβάζουμε στην ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ
το δικό του “μνημόνιο”, που προφανώς αποτελεί κλάσμα του συνολικού, επέδωσε ο Γερμανός πρόξενος στην Θεσσαλονίκη, Wolfgang Hoelscher – Obermaier, στους τοπικούς φορείς, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Δυτική Μακεδονία, που σκοπό είχε να εμβαθύνει τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης, που συνυπέγραψαν τον Μάρτιο του 2010 ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.


To ενδιαφέρον του Γερμανού διπλωμάτη, που εμφανίστηκε καλά διαβασμένος για τα τεκταινόμενα στην περιοχή, επικεντρώθηκε κυρίως στην κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής πλαισίων, για το φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης και στην μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, που πρόκειται να εγκαταστήσει η ΔΙΑΔΥΜΑ, με την συγχρηματοδότηση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Όλες οι άλλες προτάσεις, που ετέθησαν από τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων στο τραπέζι του διαλόγου, παρακάμφθηκαν με άκομψο τρόπο από τον Γερμανό πρόξενο, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Γράμμο ως ένα βουνό, ήσσονος τουρισιτκής σημασίας και πάντως υποδεέστερου του αντίστοιχου γερμανικού Μέλανα Δρυμού.
Ενώ για το πρόβλημα της λίμνης, προέτρεψε τους τοπικούς συνομιλητές του, να απευθυνθούν σε συνταξιούχους Γερμανούς επιστήμονες, οι οποίοι με ελάχιστο κόστος διαμονής, θα ασχοληθούν τον ελεύθερο χρόνο τους, με το ζήτημα αυτό!
Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι όταν από τον αντιπεριφερειάρχη, Δ. Σαββόπουλο, τέθηκε το θέμα της κατασκευής του εργοστασίου των φωτοβολταϊκών, στο Βιομηχανικό Πάρκο της Καστοριάς, για την δημιουργία ικανού αριθμού θέσεων εργασίας στην περιοχή. Τότε ο Γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, με τρόπο σχεδόν κυνικό, απάντησε ότι "στην γειτονική Αλβανία υπάρχει φθηνότερο εργατικό κόστος" και διέκοψε απότομα την κουβέντα, χωρίς άλλη συνέχεια...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More