Για συνταγματική/πολιτειακή εκτροπή μετά την προσχώρηση στον μηχανισμό στήριξης κάνει λόγο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ΔΣΑ , με αφορμή τις απαιτήσεις της τρόικας για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρει, το Μνημόνιο και η Δανειακή Σύμβαση δεσμεύει την Ελλάδα με μόνη την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. «Η απαίτηση σε τέτοια έκταση της αφαίρεσης περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδος, δεν θα μπορούσε να ήταν νοητή, αν δεν είχε παραιτηθεί άνευ όρων και αμετάκλητα της ασυλίας της», υπογραμμίζει ο ΔΣΑ.
Υποστηρίζει ακόμη ότι «αν η εκποίηση της δημοσίας περιουσίας δεν γίνει «οικειοθελώς» με πρωτοβουλία του ελληνικού κράτους, αυτή μπορεί να γίνει με πρωτοβουλία των δανειστών με τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης».
Καταλήγοντας, ο ΔΣΑ παρατηρεί πως «όταν παρακάμπτονται, στο όνομα της ανάγκης, οι συνταγματικοί θεσμοί, όπως είναι η Βουλή, που δεν την επιτρέπεται να ελέγχει τις δανειακές συμβάσεις, ενώ παράλληλα εκχωρούνται σε εξωθεσμικούς κρατικές λειτουργίες, αποκτά πραγματικό νόημα η ρήση ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο».
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου