ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΜΕ.....ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ;


Δύο ημέρες μετά την ενάερια εισβολή και την πτήση για πρώτη φορά επάνω από πέντε ελληνικά νησιά, τουρκικών φωτοαναγνωριστικών και μαχητικών αεροσκαφών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής παει στην Τουρκία για την εορτή της Πρωτοχρονιάς, διαφημίζει το χιονοδρομικό κέντρο της Προύσας και δηλώνει ότι "η Ελλάδα περνάει μια βαθιά κρίση η οποία θεωρεί ότι θα είναι η αφορμή για να κάνουμε με τους γείτονές μας καινούργιες και καλύτερες συνεργασίες"!

Κατ'αρχήν νομίζουμε ότι ειδικά αυτή την εποχή που τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα υποφέρουν από την οικονομική κρίση είναι πρόκκηση να διαφημίζονται τα αντίστοιχα τουρκικά από την Έλληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο...

Εδώ πλέον ή υπάρχει θέμα ανάγκης ομαδικής ψυχανάλυσης της κυβέρνησης (μην ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος παπανδρέου πάει στις 7 Ιανουαρίου στο Ερζερούμ (Θεοδοσιούπολη) της Ανατολικής Τουρκίας στην κοιτίδα του κεμαλισμού για την ετήσια συνάντηση εξωτερικής πολιτικής που οργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ή έχουν συμφωνηθεί εκχωρήσεις διακαιωμάτων και πιθανώς εδαφών χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα, βέβαια.

Ας δούμε την δήλωση του, συμπαθούς κατά τα άλλα, Γιώργου Πεταλωτή:

«Ήρθα στο Uludağ'da, (σ.σ. αρχαία ονομασία «Όλυμπος) επειδή είναι ένα πολύ καλό χιονοδρομικό κέντρο. Το 2011 για τον τουρκικό λαό να είναι γεμάτο ειρήνη. Εύχομαι η νέα χρονιά να αναδείξει πολύ περισσότερα κοινά σημεία μας και να είναι πολύ λιγότερα εκείνα που μας χωρίζουν. Ως χώρα βιώνουμε μια βαθιά κρίση, προχωράμε στο να την ξεπεράσουμε. Πιστεύω ότι θα αποτελέσει αφορμή το να κάνουμε με τους γείτονές μας καινούργιες και καλύτερες συνεργασίες» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, απευθυνόμενος στον δήμαρχο της Προύσας.

Πρόσθεσε δε: «Επιθυμούμε και με την Τουρκία να αναπτύξουμε πιο καλές σχέσεις. Θεωρώ απαράδεκτο ότι τα πανεπιστήμιά μας δεν έχουν αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας. Οπωσδήποτε σε αυτό τον τομέα πρέπει να γίνουν βήματα. Εργαζόμαστε, για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας στο ανώτατο επίπεδο».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στις 15 και 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή ελληνοτουρκικό φόρουμ οικονομικής συνεργασίας – το πρώτο φόρουμ είχε γίνει στην Ανδριανούπολη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More