ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ


Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΟΠΟΤΕ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ
Την πεποίθησή του πως τα εθνικά κράτη έχουν διαγράψει τον κύκλο τους στην ιστορία και δεν μπορούν να σταθούν στο παγκόσμιο περιβάλλον, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κύριος Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ο «πρώτος Πρόεδρος της Ευρώπης», όπως έχει χαρακτηρισθεί ο Βέλγος πολικός, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις 9 Νοεμβρίου για την 21η επέτειο από την πτώση του τοίχους του Βερολίνου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η «Ευρωπαϊκή ενοποίηση δεν θα γίνει απλώς από μερικούς γραφειοκράτες των Βρυξελλών, αλλά γιατί οι Ευρωπαίοι έχουν καταλάβει πως ανήκουν μαζί».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο εθνικισμός είναι η χειρότερη απειλή που αντιμετωπίζει η ήπειρός μας, καθώς γεννά το μίσος για κάθε τι διαφορετικό. Σε μια σαφή δήλωση υποστήριξης της ολοκλήρωσης της ενοποίησης της Ευρώπης, ο κ. Ρομπάι ανέφερε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν άνθρωποι σε όλες τις χώρες της Ένωσης, που πιστεύουν πως η χώρα τους μπορεί να σταθεί στο διεθνές περιβάλλον μόνη της. Αυτό είναι καθαρή ψευδαίσθηση».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More