ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ
ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ
ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΨΕΥΤΟΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ
ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΔΩΡΙΖΕΤΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΝΔ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΕΤΟ ΕΣΕΙΣ ;
Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
ΚΑΜΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ Η ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ
ΑΝ ΠΑΛΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΤΕ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ

ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Η ΘΡΑΚΗ
Η ΚΥΠΡΟΣ
ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ
ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ
Η ΚΡΗΤΗ
Η ΕΥΒΟΙΑ
Η ΗΠΕΙΡΟΣ
Η ΠΕΛ/ΝΗΣΟΣ
Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΑΤΤΙΚΗ
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΟΙ (ΕΛΛΗΝΕΣ) ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΣΤΑΘΗΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ
Γκρουέφσκι:”Όποιος συμβιβασμός δεν μπορεί να προκαλεί μεγάλη βλάβη στα κρατικά και εθνικά συμφέροντα..”
•Μπαράζ δηλώσεων από Πρωθυπουργό και Υπ.Εξωτερικών των Σκοπίων
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει πρόοδος στην επίλυση του ζητήματος αυτού, αλλά η πρόοδος δεν μπορεί να είναι τέτοια που να…προκαλέσει σε εμάς τεράστια βλάβη και η άλλη πλευρά να πανηγυρίζει. Πρέπει η πρόοδος αυτή να είναι κάποιος συμβιβασμός αποδεκτός από τους πολίτες της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα προκαλεί μεγάλη βλάβη στα κρατικά και εθνικά συμφέροντα», δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους o Πρωθυπουργός των Σκοπιών Ν.Γκρουέφσκι.

Σε ερώτηση για το εάν θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς στη Νέα Υόρκη, ο κ. Γκρούεφσκι απάντησε ότι δεν είναι ακόμη σίγουρο αν θα ταξιδεύσει στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
«Δεν γνωρίζω αν θα συναντηθώ με τον κ. Παπανδρέου, αλλά εάν γίνει τέτοια συνάντηση ελπίζω να είναι ουσιαστική. Δεν μπορώ να προβλέψω εκ των προτέρων, επειδή αυτό θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση με το συνομιλητή. Ακόμη δεν γνωρίζω επακριβώς με ποιoν θα συναντηθώ στη Νέα Υόρκη. Οι άνθρωποι από το γραφείο μου κάνουν ορισμένα σχέδια και επαφές. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα πάω σίγουρα στη Νέα Υόρκη, πιθανόν θα πάω», ανέφερε.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, μιλώντας σε εκδήλωση στα Σκόπια για την παρουσίαση βιβλίου του πρώην προεδρεύοντα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Σίργκιαν Κέριμ, ανέφερε ότι η χώρα του, όλα τα προηγούμενα 10 – 12 χρόνια, προχώρησε σε συμβιβασμούς σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας και τώρα, όπως σημείωσε, είναι η σειρά της Ελλάδας να πράξει ανάλογα.
«Η “Μακεδονία” όχι χθες, αλλά εδώ και 10-12 χρόνια έχει καταβάλει προσπάθειες και έχει προβεί σε συμβιβασμούς, εξαιτίας πιέσεων που ασκήθηκαν εκ μέρους της Ελλάδας και λόγω της επιθυμίας με τέτοιου είδους συμβιβασμούς να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η χώρα να προοδεύσει και να βρει τη θέση της στο διεθνές στερέωμα. Να σας υπενθυμίσω την αλλαγή του Συντάγματος και της σημαίας και την αποδοχή της χρήσης της προσωρινής ονομασίας ΠΓΔΜ σε μέρος των Διεθνών Οργανισμών. Τώρα σειρά έχει η ελληνική πλευρά. Η ”Μακεδονία” έχει πληρώσει πολύ ακριβά την ορθολογική προσέγγιση και τον ρεαλισμό που έχει επιδείξει προκειμένου να ικανοποιήσει κάποιες μη ορθολογικές, εθνικές ή εθνικιστικές διεκδικήσεις της Ελλάδας», επεσήμανε.
Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι «είναι πράγματι καιρός πλέον, οι δύο πλευρές να βρουν το σθένος και να ξεπεράσουν αυτό το ζήτημα, ώστε να καταστεί εφικτή η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της περιοχής. Για τη ”Μακεδονία” κάτι τέτοιο θα αποτελέσει επιτυχία ιστορικής σημασίας, ενώ για την Ελλάδα επιτυχία που θα ενταχθεί στη δική της “Ατζέντα 2014”».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More