ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ......ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ


ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΔΑΜΕ
ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ( ΕΛΛΗΝΕΣ) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΩΝ( ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΘΡΑΚΗ,ΚΥΠΡΟ,ΑΙΓΑΙΟ,ΗΠΕΙΡΟ)
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΓΙΝΑΤΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΔΟΥΝ Η ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ; ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΜΕ

Δημοσιογράφος ονομάζεται το πρόσωπο που ασχολείται με την συλλογή και τη διάδοση πληροφοριών προς το κοινό σχετικά με την επικαιρότητα, τα προβλήματα που υπάρχουν,τους ανθρώπους, τα θέματα που τους απασχολούν κ.α. Οι δημοσιογράφοι συλλέγουν πληροφορίες, είτε προφορικά είτε γραπτά, και τις δημοσιεύουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τους δημοσιογράφους τους χωρίζουμε σε πολλές κατηγορίες:

Παρουσιαστές ειδήσεων
ανταποκριτές ή ρεπόρτερ
Συλλέγουν πληροφορίες για κάποιο γεγονός και τις δημοσιεύουν με ανταπόκριση ή με ρεπορτάζ στα μέσα μαζικής επικοινωνίας όπως είναι οι εφημερίδες, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα περιοδικά, το ντοκιμαντέρ και το διαδίκτυο.

αρθρογράφοι
Γράφουν τα άρθρα που εμφανίζονται τακτικά στις εφημερίδες ή τα περιοδικά, αποκαλούμενες στήλες.

φωτογράφοι
συντάκτες
Υπάρχει η άποψη οτι ο δημοσιογράφος θα πρέπει να είναι αντικειμενικός φορέας ειδήσεων,συγκεντρωμένος στο περιεχόμενο του άρθρου του χωρίς άλλες διαδικαστικές ανησυχίες ώστε η ορθότητα, η πληρότητα και ο τρόπος έκφρασης να συντελούν στη συνολική ποιότητα. Κάτι τέτοιο όμως είναι λάθος και εξ' ορισμού αδύνατον. Εφόσον μπαίνουν στη μέση ζητήματα όπως η επιλογή μιας είδησης ανάμεσα σε τόσες άλλες, ο χρόνος και ο τόπος στον οποίο αυτή θα αναπαραχθεί, το προσωπικό ύφος και ο σχολιασμός του δημοσιογράφου, καταρρίπτεται αμέσως η αντικειμενικότητα, και φανερώνεται η χροιά του υποκειμενικού που υπάρχει σε κάθε δημοσιογραφική δραστηριότητα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More