ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΠΑΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ

ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΙΓΟΙ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΟ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, μιλώντας χθες από τον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών τόνισε ότι «εμείς δεν κάνουμε ούτε δημοσιογραφία ούτε πληροφόρηση, λέμε το φρόνημα μας, παρουσιάζουμε την πραγματικότητα, τη σοβαρότητα του ζητήματος που μας απασχολεί και καλλιεργούμε την αγάπη για την Ελλάδα, για την Μακεδονία, δηλαδή για όλη την πατρίδα μας και την απόλυτη αφοσίωση στην παράδοση μας, στην ιστορία μας, στην γλώσσα και στον πολιτισμό μας».
Στη συνέχεια του κηρύγματος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της Εφημερίδας «Το Βήμα», το οποίο έκανε λόγο ότι αναμειγνύεται στο θέμα της εκλογής αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Χθες ένας δημοσιογράφος στην μεγάλη εφημερίδα του Βήματος, απέδωκε σε εμένα κάποια ανάμιξη σχετικά με το μεγάλο θέμα των ημερών, ποιος θα είναι αρχηγός στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να ενημερώσω το πλήρωμα της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ότι στο θέμα αυτό δεν έχω καμία ανάμειξη και ότι γράφτηκε στην εφημερίδα είναι ψευδές και συκοφαντικό».

«Αναφερόμενος ο δημοσιογράφος αυτός στον Μητροπολίτη σας, ανέφερε ο Εθνικιστής Μητροπολίτης Άνθιμος. Αν είμαι εθνικιστής όπως είναι εδώ ο κ. Παπαθεμελής και όλοι εσείς, επειδή αγαπώ την Ελλάδα, κηρύσσω την αγάπη της αφοσιώσεως στην πατρίδα και αν αγωνίζομαι για την Μακεδονία και το δίκαιο και την ιστορία της, ότι είναι και θα είναι πάντα Ελληνική, αν αυτά όλα σημαίνουν ότι ο Μητροπολίτης είναι εθνικιστής, εγώ το αποδέχομαι», συνέχισε ο Μητροπολίτης Άνθιμος.
Απαντώντας στο δημοσιογράφο, ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Εγώ προτιμώ να είμαι όπως με λες Εθνικιστής με τα γνωρίσματα με τα οποία εξέθεσα, εσείς δε μερικοί στην Αθήνα εάν δεν πιστεύετε στην αγάπη για την πατρίδα, ένα δεν θέλετε μια Ελλάδα ελεύθερη, δυνατή, ισχυρή και ακέραιη με τα σύνορα που έχει μετά από τόσες πολλές συνθήκες έστω και αν ήταν άδικες, τότε αν θέλετε μείνετε στο χώρο της προδοσίας. Εμείς την πατρίδα, την Μακεδονία, την Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο δεν τα παραδίδουμε έστω με την ψυχή μας».
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος μεταξύ άλλων τόνισε: «Λοιπόν, αδελφοί μου πρέπει να κρατήσουμε καλά και με δύναμη αυτά που λέμε για την Μακεδονία, διότι τα πράγματα δείχνουν ότι αν κατορθώσουν να συνεννοηθούν εδώ με τους Σκοπιανούς θα γίνει μόνον υπό τον όρο του γεωγραφικού προσδιορισμού, δηλαδή Βόρειος Μακεδονία. Που σημαίνει ότι αυτοί θα λέγονται Μακεδόνες, που σημαίνει δηλαδή ότι έχουμε χάσει το παιχνίδι. Εμείς λέμε ΟΧΙ!».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More