ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ

Την οξεία αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις Μπερίσα, με τις οποίες έθεσε ευθέως θέμα διεκδίκησης μέρους της ελληνικής επικράτειας. Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος ματαίωσε, την τελευταία στιγμή, την επίσκεψή του στα Τίρανα. 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:
 "Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα".
 Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας σε ομιλία του στον Αυλώνα, μίλησε για μεγάλη Αλβανία από την Πρέβεζα μέχρι την Ποντγκόριτσα προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κ. Αβραμόπουλου. 
Η δήλωση του Μπερίσα ήταν η εξής:
 "Την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη γι΄ αυτή την αδελφική υποδοχή. 
Θα διαβάσω εδώ, ενώπιον σας, τα λίγα αυτά λόγια που έγραψα σ΄ αυτή την περγαμηνή: 
Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας!
 Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More