ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.
ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΕΙ ΠΡΟΔΩΜΕΝΗ.
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ.
ΚΥΡΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΑΥΤΟ) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ,ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΕΡΟΧΗ,ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ.
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΤΟ ΟΝΟΜΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΤΕ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΑΥΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ.
ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. 
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, δήλωσε ότι η διαφωνία του ονόματος μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας είναι το μοναδικό παράδειγμα στην ιστορία ενός κράτος που ένας γείτονάς του αρνείται το όνομά του και ότι κατά την άποψή του, η Αθήνα δεν ήταν έτοιμη για να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα. 
 «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το θέμα αυτό έχει καθυστερήσει πάρα πολύ καιρό», δήλωσε ο Ανάν μετά από ερώτηση δημοσιογράφου κατά την εμφάνισή του στο Ιντιτούτο Μπρούκινγς στην Ουάσιγκτον. 
 Ο Ανάν ήταν επικεφαλής του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια των ετών 1997-2006 και επεσήμανε ότι τα Σκόπια και η Ελλάδα ήταν κοντά στην επίλυση της διαφοράς για το όνομα στη διάρκεια της θητείας του, και ότι τα Σκόπια ήταν έτοιμα για μία λύση, αλλά η λύση αυτή δεν άρεσε στην Ελλάδα. «Οι δύο χώρες ομιλούν πολύ καιρό για τη διαφορά αυτή. 
Ο ειδικός απεσταλμένος εργάζεται πάνω στο θέμα αυτό επί μεγάλο χρονικό διάστημα. 
 Οι δύο χώρες είχαν φθάσει σε κάποιο σημείο πριν τη λύση, αλλά η πρόταση κατέρρευσε. 
Δεν είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα δεχόταν μια πρόταση για το όνομα στο οποίο θα περιέχονταν το όνομα Μακεδονία, όπως συμφώνησαν τα Σκόπια. 
Οι διαπραγματεύσεις για αυτό το ζήτημα συνεχίζονται, ωστόσο η περιοχή έχει άλλες προτεραιότητες και προκλήσεις.
 Δεν μπορώ να πω ότι αυτές θα βοηθήσουν στην επίλυση της διαφοράς ή θα το περιπλέξουν, γιατί δεν είμαι κοντά σε αυτά τα γεγονότα», δήλωσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ‘Ιλλυρία’ των Σκοπίων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More