ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ


Τον Ολυμπο επέλεξαν για να δεθούν με τα δεσμά του γάμου ο υπερμαραθωνοδρόμος και διεθνούς φήμης φωτορεπόρτερ Γιάννης Κόντος με τη συναθλήτριά του γιατρό Ολγα Βαρτζιώτη.
Και οι δυο έχουν γενηθεί στα Γιάννενα και επί 20 χρόνια είχαν δεσμό. Οι καλεσμένοι περπάτησαν 8 ώρες για να φθάσουν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία όπου έγινε η τελετή, ενώ οι ηλικιωμένοι πήγαν με ελικόπτερο!!!
«Για μας το βουνό είναι τρόπος ζωής. Αν δεν βρίσκαμε κάτι διαφορετικό να κάνουμε, δεν θα παντρευόμασταν ποτέ. Hταν μια φανταστική τελετή και όλοι το απολαύσαμε. Οι καλεσμένοι μας από όλο τον κόσμο, θα έχουν να μιλούν για χρόνια για την αξέχαστη εμπειρία που έζησαν», είπε στην εφημερίδα «Eθνος» ο ευτυχισμένος γαμπρός, ο οποίος μετά το μυστήριο πήρε από το χέρι τη νύφη και έτρεξαν μαζί με τους κουμπάρους στο Olympus Marathon, τερματίζοντας μάλιστα σε αρκετά καλό χρόνο 9 ώρες και 14 λεπτά.
Στη διαδρομή τα σωστικά συνεργεία και οι παρατηρητές του αγώνα τους έραιναν με ρύζι και ροδοπέταλα, τους εύχονταν «βίο ανθόσπαρτο και ανέφελο» και δέχονταν κουφέτα.
Ο γάμος οργανώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το ζευγάρι είχε αποφασίσει να πάρει μέρος στον Διεθνή Μαραθώνιο του Ολύμπου που συμπίπτει με την ημερομηνία της γνωριμίας του και αποφάσισε να γιορτάσει την επέτειό του με έναν ξεχωριστό γάμο.
Οι 80 καλεσμένοι άφησαν τα αυτοκίνητά τους στα Πριόνια το πρωί του Σαββάτου, πήραν στα χέρια τα πράγματά τους και άρχισαν την ανάβαση.
Ευτυχώς το προσκλητήριο το έγραφε ρητά, «δεν υπάρχει dress code», έτσι δεν χρειάστηκε να μεταφέρουν τουαλέτες, κοστούμια, γόβες και σκαρπίνια.


Στο καταφύγιο

Μετά από 8 ώρες πεζοπορία, αργά το απόγευμα έφτασαν στο καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης, στη θέση Γκορτσιά, στα 2.760 μέτρα, όπου έστησαν ένα μικρό πάρτι και κατάκοποι κοιμήθηκαν.
Οι πιο ηλικιωμένοι έφτασαν την Κυριακή, πριν από τον γάμο, με ελικόπτερο στο οροπέδιο των Μουσών.
Το πρωί της Κυριακής οι καλεσμένοι ανέβηκαν άλλα 500 μέτρα, ως τα 2.803 μέτρα, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, όπου τελέστηκε ο γάμος.
Στις 10.30 έφτασε και ένας ιερέας από το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, καβάλα στο μουλάρι, ενώ στο βάθος του μονοπατιού φάνηκε ο γαμπρός με την ορειβατική στολή του.
Ο Γιάννης και η Oλγα τήρησαν το έθιμο και πέρασαν το τελευταίο βράδυ πριν τον γάμο χωριστά.
Ο Γιάννης ανέβηκε με τους πρώτους μαραθωνοδρόμους στο βουνό, έκανε μια στάση στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία για να παντρευτεί και συνέχισε τη διαδρομή.
Η νύφη φορούσε άσπρα ρούχα ορειβασίας, ο γαμπρός μαύρα και φυσικά αθλητικά παπούτσια, όπως και οι καλεσμένοι.


Στα ύψη...

«Ηταν όλα πολύ συγκινητικά. Νομίζαμε ότι θα αγγίξουμε τον ουρανό, υπήρχε τόση γαλήνη, τόση ομορφιά, οι καλεσμένοι μας δεν χόρταιναν να θαυμάζουν το άγριο τοπίο», μας είπε ο Γ. Κόντος. Στα 2.803 μέτρα η θέα κόβει την ανάσα.
Οχι μόνο δεν φυτρώνει τίποτα, αλλά ακόμη και σήμερα υπάρχουν σκιερά σημεία με χιόνι. Μετά τις απαραίτητες ευχές και φωτογραφίες, το ζευγάρι, μαζί με τους κουμπάρους τους, επίσης μαραθωνοδρόμους του βουνού, πήραν το μονοπάτι για την κατάβαση, συμμετέχοντας στον Μαραθώνιο Ολύμπου.
Οι καλεσμένοι επέστρεψαν με πεζοπορία και το βράδυ το γλέντησαν σε ένα παραλιακό μαγαζί στην Πλάκα Λιτοχώρου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More