ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΑΛΛΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

  • Στην Τουρκία θα δραστηριοποιηθούν τελικά τα ιπτάμενα δελφίνια που επρόκειτο να συνδέσουν φέτος το καλοκαίρι τον Πλαταμώνα Πιερίας με τις Βόρειες Σποράδες αλλά και τη Θεσσαλονίκη.
  • Ανακοίνωση-απάντηση, καθώς και δηλώσεις σχετικά με το θέμα που προέκυψε για τις ημερήσιες εκδρομές από και προς Σποράδες έδωσε σήμερα ο μέτοχος της εταιρείας GL Γιώργος Σαραφιανός.
  • Σε αυτές περιγράφονται οι συνθήκες που δεν επέτρεψαν την σύνδεση Πλαταμώνα-Σποράδων, τι ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον, αλλά και τις φετινές απώλειες του ελληνικού τουρισμού που αναγκάζουν και τον ίδιο να δραστηριοποιήσει το στόλο του στην γειτονική Τουρκία.
  • Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε ο κ. Σαραφιανός στην δημοσιότητα : «Η Εταιρεία GL, με έδρα τον Πειραιά, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις 40 ημερών, αποφάσισε να αποσύρει το ενδιαφέρον της για την πραγματοποίηση ημερήσιων εκδρομών από Θεσσαλονίκη-Πλαταμώνα-Αγιόκαμπο προς Σποράδες. Αιτία είναι οι ακυρώσεις εκδρομών από ανατολικές χώρες, όπως επίσης και η ακυβερνησία της χώρας επί 9 μήνες».
  • Όπως επισημαίνεται παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση «θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους έλληνες τουρίστες για το μεγάλο ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους. Δεν φταίμε εμείς, δεν φταίνε τα ΜΜΕ, δεν φταίνε οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κ. Μακεδονίας, δεν φταίει το πλήρωμα που προσλάβαμε. Τέλος, είμαστε δίπλα στον μέτοχο της εταιρείας μας Γιώργο Σαραφιανό, ο οποίος μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις αποφάσισε να μετακινηθούν τα 6 ιπτάμενα δελφίνια (ΚΟΜΕΤΕΣ, όπως λέγονται στην ειδική ορολογία) στις μαρίνες γειτονικής χώρας. Ήδη, από 15 Ιουλίου αρχίζουν οι ημερήσιες εκδρομές σε 60 μαρίνες της Τουρκίας».
  • Πέρα από την ανακοίνωση της εταιρείας, ο Γιώργος Σαραφιανός δήλωσε ότι «φέτος η Ελλάδα έχασε 1,5 εκ. τουρίστες. Συγκεκριμένα υπήρξαν 400 χιλ. ακυρώσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες». Πρόσθεσε όμως ότι από το χειμώνα θα καλύψει με 3 ΚΟΜΕΤΕΣ και 1 ΚΟΛΧΙΔΑ τα δρομολόγια Βόλος-Σποράδες, Αγ. Κωνσταντίνος-Σποράδες, Σποράδες-Κωνσταντινούπολη και Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη». Αναφερόμενος στην Πιερία ο κ. Σαραφιανός είπε, εξάλλου, ότι «η γραφειοκρατία στάθηκε εμπόδιο για τον Πλαταμώνα, κάτι που συνδέεται με το δρομολόγιο του Αγιόκαμπου που είναι χαρακτηρισμένο ως αλιευτικό καταφύγιο και δεν μπορούν να μπουν μεγάλα σκάφη, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το λιμάνι της Παραλίας».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More