ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΣΚΕΙ ΒΕΤΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΜΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΑΥΤΗΣ.Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.
Κατηγορηματικά αντίθετος στην πιθανή ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, υποστηρίζοντας πως … «υποθάλπει» εδαφικές διεκδικήσεις στη χώρα του.

«Μια τέτοια λύση, δίνει την ευκαιρία για εδαφικές διεκδικήσεις επί βουλγαρικού εδάφους» επεσήμανε ο Μπορίσοφ, συμπληρώνοντας πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια ονομασία, γιατί αύριο η ‘Μακεδονία’, όπως αποκάλεσε τα Σκόπια, «μπορεί να υποστηρίξει πως δικό της έδαφος είναι το Μπλαγκόεβγκραντ».

Στη Ν.Δ περιφέρεια του Μπλαγκόεβγκραντ, που οι Σκοπιανοί αποκαλούν «Μακεδονία του Πιρίν» στο πλαίσιο της «Μεγάλης Μακεδονίας» με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται έντονα η σκοπιανή προπαγάνδα, που επιχειρεί μεθοδικά να παρουσιάσει τους κατοίκους της περιοχής ως «Μακεντόντες» και όχι Βούλγαρους όπως ακριβώς κάνουν και με την ελληνική Μακεδονία.

«Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός απορρίπτει λύση «Βόρειας Μακεδονίας» επειδή θεωρεί πως υποκρύπτει εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος τους. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα εμμένει σε λύση που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» με ότι αυτό συνεπάγεται για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας και τα 2 εκ. των Ελλήνων Μακεδόνων» σχολίασε η κυρία Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More