ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


Στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Ελευθερίας, η Κατερίνη, υποδέχτηκε πρίν από τρείς ημέρες τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Η φλόγα έφθασε στην Πιερία με πρώτο σταθμό την περιοχή του υπεραστικού ΚΤΕΛ, ενώ στη συνέχεια έξι λαμπαδηδρόμοι και δώδεκα συνοδοί, εκπρόσωποι από την αθλητική ζωή του τόπου, την μετέφεραν στην κεντρική πλατεία.
Τ
ην εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων "ΛΟΝΔΙΝΟ 2012".

Πλήθος κόσμου - παρά την έντονη βροχόπτωση - που είχε συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς επιφύλαξε θερμή υποδοχή στους λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν τη φλόγα.
Η τελετή της αφής πραγματοποιήθηκε στο βωμό που είχε στηθεί δίπλα από το Άγαλμα της Ελευθερίας, παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, του μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και προέδρου της ομοσπονδίας κωπηλασίας Γιάννη Καρρά, στελεχών του Ολυμπιακού Κινήματος, του Βουλευτή Πιερίας Ευγένιου Παπαδόπουλου, της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου, εκπροσώπων βουλευτών, δημοτικών συμβούλων κ.α. εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.
Τον βωμό άναψε ο λαμπαδηδρόμος Κώστας Καρυώτης, Ολυμπιονίκης στο άθλημα της κωπηλασίας. Πριν την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης η Ορχήστρα και η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής, του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Καραπινίδη παρουσίασε ελληνικούς ήχους και μελωδίες, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των πολιτών.
Κατά την διάρκεια αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και την αναχώρησή της από την πρωταθλήτρια του Στίβου Ελισάβετ Πεσιρίδου, μεσολάβησαν η έπαρση της Βρετανικής και της Ελληνικής Σημαίας, καθώς και της Σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο ελληνικός εθνικός ύμνος αποδόθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου, ενώ τον ύμνο της Μεγάλης Βρετανίας ερμήνευσε συνοδεία πιάνου ο Δημήτρης Ζαμαντζάς και τον Ολυμπιακό Ύμνο απέδωσε μοναδικά η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ευθ. Μαυρίδη.
Την επίσημη τελετή παρουσίασε η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μυράντα Παπά και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αλέξης Κωστάλας.
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκαν πολιτιστικά δρώμενα με κεντρικό θέμα το πυρ και την αναζωογόνηση της φύσης από ηθοποιούς καθώς και μαθήτριες Σχολείων του Δήμου μας. Τον ρόλο του Προμηθέα υποδύθηκε ο ηθοποιός του θεάτρου "ΠΗΓΑΣΟΣ" Κώστας Μυστακίδης.

Αμέσως μετά ακολούθησαν εντυπωσιακές χορευτικές παραστάσεις με θέμα την Διονυσιακή Λατρεία και πρωταγωνιστές τους κουδουνοφόρους του Συλλόγου Λιβαδιωτών "Γιωργάκης Ολύμπιος", τους 'Μωμόγερους" της Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας.

Το πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης, που επιμελήθηκε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μυράντα Παππά έκλεισε εξαιρετικά με τον Πυρρίχιο από επίλεκτο χορευτικό τμήμα του Ποντιακού Συλλόγου "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" και ενώ νωρίτερα ιέρειες – μαθήτριες σχολείων άφησαν λευκά περιστέρια στον Πιερικό ουρανό.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
«Ο Ολυμπισμός συνδέοντας τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την παιδεία, προσπαθεί να δημιουργήσει έναν τρόπο ζωής που στηρίζεται στον σεβασμό στις οικουμενικές αξίες» τόνισε μεταξύ άλλων, σε σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Ο κ.Χιονίδης στο καλωσόρισμα της Ολυμπιακής Φλόγας έκανε λόγο «για ένα σύμβολο που περνά, φωτίζει και ζεσταίνει τις ψυχές μας και όλο τον κόσμο, για ιδιαίτερη τιμή και χαρά που η Ολυμπιακή Φλόγα στο δρόμο της για το Λονδίνο περνά από εδώ».
Καταλήγοντας στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος επισήμανε χαρακτηριστικά: «ειδικά σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, νιώθουμε όλοι την ανάγκη να επικαιροποιήσουμε αυτά τα ιδανικά που ο Ολυμπισμός διακηρύττει: την Ειρήνη, το Ευ αγωνίζεσθαι, την Αλληλεγγύη. Σας καταθέτω τις θερμές ευχές μας για την επιτυχή έκβαση της φετινής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, που ευχόμαστε, να εκπέμψουν σε όλο τον κόσμο τα διαχρονικά μηνύματα του Ολυμπισμού».
Ακολούθησε χαιρετισμός από το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιάννη Καρρά, πρόεδρο της κωπηλατικής ομοσπονδίας: «Σήμερα η Κατερίνη διοργάνωσε μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας ανά την Ελλάδα και αξίζουν για αυτό θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Η Κατερίνη μια πόλη που ανέδειξε και αναδεικνύει έως σήμερα, αθλητές, πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες. Από εδώ στέλνουμε το μήνυμα της Ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών».
Μετά τους χαιρετισμούς έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και η Ολυμπιακή Φλόγα από την κεντρική πλατεία συνέχισε την πορεία της, με επόμενο σταθμό την πόλη της Λάρισας.

Οι ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ

Βασικοί λαμπαδηδρόμοι ήταν επίσης η Νατάσα Μποζίνη με παρουσία στους αγώνες Special Olympics (την οποία συνόδευσαν κοινωνική λειτουργός της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης και η Ευδοξία Σειτανίδου), ο μαραθωνοδρόμος Βαγγέλης Γερομιχαλός με ρεκόρ συμμετοχών και διακρίσεις σε αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό - Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ", ο πρωταθλητής Ευρώπης στο καράτε Κουλουκουριώτης Κων/νος, ο πρωταθλητής μας στο αγώνισμα της Ιππασίας Διογένης Παλέγδας.

Τη φλόγα συνόδεψαν 12 αθλητές με διακρίσεις στο ενεργητικό τους και ειδικότερα οι:

ΖΕΡΒΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ
ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ - ΤΖΗΤΙΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ - ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ- ΜΠΙΡΤΣΗ ΟΥΡΑΝΙΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ -ΣΤΑΘΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ –ΣΤΕΛΛΑ
ΜΑΚΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλο το μήκος της διαδρομής βρέθηκαν χιλιάδες μαθητές σχολείων όλων των βαθμίδων της πόλης μας κρατώντας σημαίες της Ελλάδας και της Μ.Βρετανίας, ενώ συγκινητικό ήταν το πέρασμα της Φλόγας μπροστά από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κατερίνης, όπου ένοικοι των Δομών του Ψ.Ν.Π.Ο. υποδέχτηκαν τους λαμπαδηδρόμους κρατώντας κλαδιά ελιάς.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Ας επισημανθεί ότι πριν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Θωμάς Παπαδημητρίου υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο τους έξι λαμπαδηδρόμους και τους 12 συνοδούς.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και τους ευχήθηκε υγεία και κάθε επιτυχία στην αθλητική και οικογενειακή τους ζωή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More