ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ


Μιά εξέταση αίματος θά μπορεί πλέον νά ανιχνεύεται τό ενδεχόμενο εμφάνισης καρκίνου τού μαστού

Το τέστ αυτό ίσως να είναι διαθέσιμο σε πέντε ως δέκα χρόνια, όπως αναφέρουν ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου σύμφωνα με τους οποίους η εξέταση θα εντοπίζει τις γυναίκες υψηλού κινδύνου για τη νόσο επιτρέποντάς τους να λαμβάνουν προληπτικές θεραπείες και να αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους προκειμένου να προστατευθούν .

Οι επιστήμονες εντόπισαν έναν «γενετικό διακόπτη» που φέρει μια στις πέντε γυναίκες και ο οποίος διπλασιάζει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Cancer Research».

Στη λειτουργία του συγκεκριμένου «διακόπτη» σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν παράγοντες όπως το αλκοόλ, το κάπνισμα, η ρύπανση αλλά και οι ορμόνες.

Στις γυναίκες που διαθέτουν αυτό το γενετικό «προφίλ» ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του μαστού εμφανίζεται σε αναλογία 1 προς 4 σε σύγκριση με αναλογία 1 προς 8 που ισχύει για τον γενικό πληθυσμό.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα αίματος από 1.380 γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, 680 εκ των οποίων ανέπτυξαν στη συνέχεια καρκίνο του μαστού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More