ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ


Φοβούνται τους λαθρομετανάστες οι "γενναίοι" Ευρωπαίοι! Σύμφωνα με ανταπόκριση - ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες ( Τρίτη 29/5) που δημοσιεύεται στην αυριανή/σημερινή (30/5 ) έκδοση της “DIE PRESSE” ( Αυστρία ) υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών...
δήλωσαν στον ανταποκριτή Thomas Mayer πως μελετούν σοβαρά την ¨συνοριακή καραντίνα¨ της Ελλάδας με πάγωμα της Συνθήκης του Σένκεν και την εισαγωγή αυστηρών συνοριακών ελέγχων στην διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.
Η περίπτωση κήρυξης της χώρας σε ¨Έκτακτη Ανάγκη θα μπορούσε να επέλθει, εάν στη χώρα ξεσπάσουν λόγω οικονομικής κατάρρευσης "αναταραχές" με παράλληλη αύξηση της εγκληματικότητας, είτε λόγω μαζικής προσέλευση στις τράπεζες και προσπαθειών μαζικής εξαγωγής κεφαλαίων εκτός Ελλάδας, είτε λόγω αδυναμίας ελέγχου-προστασίας των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της, τα οποία αποτελούν και πύλη εισόδου προς την Ε.Ε., για πρόσφυγες από χώρες του τρίτου κόσμου ή από "τρίτες χώρες" γενικά.

Ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η περίπτωση "έξωσης" της Ελλάδας είναι νομικά μια δύσκολη περίπτωση, ο συνοριακός - "υγειονομικός αποκλεισμός της" με αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους είναι δυνατή, βάση των Συμφωνιών του Σέγκεν, που προβλέπουν για λόγους "εσωτερικής ασφαλείας" των κρατών – μελών της Ε.Ε. , αρχικά την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων (και στα αεροδρόμια των κρατών- μελών για αεροσκάφη που προέρχονται από την Ελλάδα) για τριάντα μέρες με δυνατότητα παράτασης ενός μηνός και στην συνέχεια μετά από νέα απόφαση της Επιτροπής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More