ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ


Μετά τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη που έπλεξαν εχθές, Κυριακή, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης με στόχο να προκληθεί πανικός, οι Γερμανοί «ξαναχτυπούν» μετά από λίγες ώρες και προτείνουν η Ελλάδα να μετατραπεί σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο!

Συγκεκριμένα, την πρόταση αυτή, προκειμένου η χώρα να προστατευθεί από όσους επωφελούνται από την κρίση, εισηγείται ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου (HWW), Τόμας Στραουμπχάαρ που κάνει λόγο για ένα «αποτυχημένο κράτος», του οποίου το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη χρημάτων αλλά θεσμών.

Ο Γερμανός ερευνητής σημειώνει, ακόμη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αμυνθεί με τις δικές της δυνάμεις και προτείνει να της παρασχεθεί «συμβουλευτική και πρακτική υποστήριξη για τη δημιουργία λειτουργικών κρατικών δομών».

Προτείνει δε σε αυτή τη διαδικασία να συμμετάσχει ενεργά και η Γερμανία, η οποία, όπως λέει, απέκτησε σημαντική εμπειρία με τη διαδικασία της επανένωσης. Η τοποθέτηση αυτή του κ. Στραουμπχάαρ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), το οποίο κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να αναστείλει την κρατική χρηματοδότηση του Ινστιτούτου HWW.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More