ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ


ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΣ, ΚΡΑΤΟΣ,ΧΩΡΑ,ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ,ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΡΗΣΗ:
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΜΕ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ,ΔΙΟΤΙ Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΕΞΙΣΤΟΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

Eνοχλήθηκαν οι Τούρκοι επειδή ξαναγράψαμε το βιβλίο της Ιστορίας της 6ης τάξης Δημοτικού όπως έπρεπε και όχι όπως ήθελαν με το προηγούμενο εξωφρενικό της κ.Ρεπούση.Η Milliyet στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Βρικολάκιασε το πνεύμα πολέμου στον γείτονα» αναφέρει ότι στην Ελλάδα γράφηκε και πάλι το βιβλίο της Ιστορίας της 6ης τάξης Δημοτικού που είχε προκαλέσει την αντίδραση, όπως λέει, των...
εθνικιστών επειδή περιείχε ήπιες διατυπώσεις για τους Τούρκους και τους Οθωμανούς. Το βιβλίο αυτό – εννοεί της κ. Ρεπούση – είχε αρχίσει να διδάσκεται το 2007, όμως στο βιβλίο αυτό τώρα υπάρχουν πολύ βαριές διατυπώσεις αναφορικά με την είσοδο του τουρκικού στρατού στην Σμύρνη. Δηλ. θα μας ΄ηθελαν να γράψουμε ότι ο ελληνικός πληθυσμός πήδαγε μόνος του στη θάλασσσα ή ότι έπεφτε από μόνος του στις τουρκικές ξιφολόγχες για "προβοκάτσια".

Να θυμίσουμε ότι το νέο βιβλίο Ιστορίας- που ανακοινώθηκε χθες – έχει τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου και είναι των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ι. Κολιόπουλου, Ιακ. Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη. «Το νέο βιβλίο κάνει τον Έλληνα να αισθάνεται καλά που είναι Έλληνας» δήλωσε χαρακτηριστικά το μέλος της συγγραφικής ομάδας, κ. Μηνάογλου.

Το σύγγραμμα θα αντικαταστήσει το βιβλίο της Μ. Ρεπούση, που είχε προκαλέσει τεράστιο σάλο όταν εισήχθη ιδίως για την πρόταση ότι «Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα…» Ως …συνωστισμό είχε χαρακτηρίσει την τεράστια σφαγή των Ελλήνων της Σμύρνης – οπότε κάθε διόρθωση ενοχλεί την Τουρκία!

Η ένταση γύρω από το βιβλίο ήταν τόσο μεγάλη εκείνη την περίοδο, ώστε ο διαγωνισμός που προηγήθηκε της απευθείας ανάθεσης για την συγγραφή νέου βιβλίου απέβη άγονος, εξαιτίας της εκδήλωσης μηδενικού ενδιαφέροντος.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, μετά την ολοκλήρωση της συγγραφής και την επιτυχή πιλοτική εφαρμογή του σε σχολεία, το νέο βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού πήρε την έγκριση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο -πριν αυτό καταργηθεί- το οποίο εισηγήθηκε την εκτύπωση και αποστολή του στα δημοτικά σχολεία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More