ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΝΟ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ


Εξαιρετικά σοβαρή, ίσως και τραγική, χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελλάδα...
ο υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλιστών για την προεδρία,Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξή του, το πρωί της Τρίτης στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

«Αναλογίζεστε πάνε δύο χρόνια που οι Ευρωπαίοι προφασίζονται ότι θα σώσουν την Ελλάδα και της επιβάλλουν ολοένα και πιο σκληρά σχέδια λιτότητας», ανέφερε ο κ. Ολάντ, ο οποίος είπε κατηγορηματικά πως η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από το ευρώ και σημείωσε ότι εκείνο που πρέπει να γίνει είναι η έκδοση ευρωομολόγων.

Όταν ο δημοσιογράφος απάντησε ότι οι Γερμανοί λένε «όχι» στα ευρωομόλογα, ο κ. Ολάντ είπε: «Και επειδή δεν το θέλουν οι Γερμανοί; Η Μέρκελ τι ακριβώς αποφάσισε λοιπόν να υποστούν οι Έλληνες;» και πρόσθεσε «Θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε γιατί υποφέρουν οι λαοί και αμφισβητείται η δημοκρατία. Τι σημαίνει ότι θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα όταν τα δύο κύρια κόμματα υποχρεώθηκαν να συμφωνήσουν για τη νέα δανειακή σύμβαση».

Ο κ. Ολάντ. μίλησε και για θέμα δημοκρατίας στην Ευρώπη: «Ποιο είναι το περιθώριο ελιγμών των Ελλήνων; Το μόνο κόμμα που βγήκε από τον κυβερνητικό συνασπισμό είναι η άκρα δεξιά. Βλέπετε τον κίνδυνο; Για τους Ευρωπαίους υπάρχει και θέμα δημοκρατίας»



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More