ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗ:

«ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ».

Πριν λίγες μέρες η τρικομματική κυβέρνηση των τραπεζιτών, έδωσε εντολή στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε άμεση διακοπή ρεύματος των πελατών που «δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις». Αυτών δηλαδή που πλήρωσαν μόνο το αντίτιμο του ρεύματος και δεν πλήρωσαν το χαράτσι ή αυτών που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και το ρεύμα.

Με τη στάση της αυτή η ΔΕΗ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των αφεντικών της, απαξιώνεται στα μάτια του ελληνικού λαού. Μένει εκτεθειμένη απέναντι στους πελάτες της, με βάση τα συμβόλαια που έχει υπογράψει μαζί τους, ότι δηλαδή είναι υποχρεωμένη να τους παρέχει το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας, όταν οι πελάτες ανταποκρίνονται απέναντί της, ως προς τις υποχρεώσεις τους.

Είναι γνωστό ότι τα χρήματα, των εργαζόμενων και των ανέργων, που εισπράττονται μέσα από τα χαράτσια, εξυπηρετούν τα τοκοχρεολύσια των τοκογλύφων δανειστών μας και τα οποία η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει υποσχεθεί να ξεπληρώσει.

Αυτοί που έφεραν τη χώρα μας σε σημείο να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, συνεχίζουν να εκβιάζουν το λαό, στερώντας του τα δημόσια αγαθά. Σε λίγο θα εκβιάζουν με την παροχή νερού, με την παροχή υγείας, κ.α..

Όλα αυτά που βλέπουμε να εξελίσσονται τα τελευταία δυο χρόνια, δεν μας λένε τίποτε άλλο από το ότι το μόρφωμα κυβέρνησης που έστησαν, κατ' εντολή της κομαντατούρ και της τρόικας, θα φέρει ακόμα σκληρότερα μέτρα. Τέτοια που το χαράτσι θα μας φαίνετε πολύ μικρό μπροστά στα όσα θα ακολουθήσουν.

Η μόνη λύση είναι η δική μας μαζική αντίδραση.

Όσα παραθυράκια υπήρχαν ή βρίσκαμε, στην πορεία τα έκλεισαν ή προσπαθούν να τα κλείσουν. Ένα μόνο δεν θα μπορέσουν να κλείσουν: την μαζική οργή και απάντηση.

Τους νόμους της κυβέρνησης των ανδρεικέλων, δεν πρέπει να τους σεβαστούμε. Δεν πρέπει να πληρώσουμε καμία δόση από τα χαράτσια.

Καλώ τους πολίτες, να σταθούν όρθιοι και να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς.

Καλώ τους πολίτες, να σταθούν αλληλέγγυοι στους συμπολίτες μας που θα επιχειρηθεί να τους κόψουν το ρεύμα.

Ένας τρόπος, ούτως ώστε να προσπαθήσουμε να ακυρώσουμε στην πράξη το βάρβαρο τέλος (με βάση τη νομική γνώμη των μεγάλων δικηγορικών συλλόγων), είναι:

1. Πληρώνουμε μέσω Α.Τ.Μ. τραπεζών, το ποσό που αντιστοιχεί σε όλες τις υπόλοιπες χρεώσεις (ρεύμα, δημοτικά τέλη, κ.λπ.), εκτός του χαρατσιού.

2. Καταθέτουμε εξώδικο στη ΔΕΗ, μέσω του οποίου:

α) της γνωστοποιούμε ότι έχουμε πληρώσει όλες τις οφειλές μας, πλην

του χαρατσιού.

β) την καθιστούμε υπεύθυνη, αν κόψει το ρεύμα, για τις τυχόν συνέπειες.

3. Κοινοποιούμε, προαιρετικά, το εξώδικο στον εισαγγελέα.

Κων/νος Δρακονταειδής

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το εξώδικο αυτό, έχει ήδη κατατεθεί από τον υπογράφοντα και άλλους συμπολίτες μας προς τη ΔΕΗ και τον εισαγγελέα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More