ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ


Όσες κατηγορίες « σέρνει η σκούπα» επιρρίπτει το για πρώτη φορά εμφανιζόμενο «Τσάμικο Κίνημα». Το νέο αυτό κίνημα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τεμα», που οργανώνεται εντός της τσάμικης κοινότητας, εξέδωσε χθες μια πολυσέλιδη ανακοίνωση κατά του Shpetim Idrizi, όπου τον κατηγορεί πως μέχρι τώρα το μόνο που έχει κάνει ήταν τα προσωπικά παζάρια με το «τσάμικο ζήτημα».Το «Κίνημα» κατηγορεί τον Ιντρίζι πως δεν υπήρξε εντελώς καμία πρόοδος για τη νομική λύση, ούτε και για την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων.
Συνεχώς τον αποκαλεί αυτοκηρυγμένο πρόεδρο έναν σακκουλά χρημάτων από... τελεωνεία και εφορίες, άνθρωπος που τρείς ώρες την ημέρα ασχολείται με το τζελ των μαλλιών του. Επίσης τον κατηγορούν πως είναι βουτηγμένος στη διαφθορά και διαπλοκή, πως έβαλε σε δουλειές ανθρώπους της οικογένειας, ανθρώπους με βεβαρημένο ποινική μητρώο.
Επίσης το «Κίνημα» κατηγορεί τον Ιντρίζι πως έχει εκμεταλλευτεί τους τσάμηδες νέους, τους έχει κακομεταχειριστεί σε τυφλές κομματικές διοργανώσεις, κατευθυνόμενοι από διάφορες μιντιακές φούσκες. Ο Ιντρίζι, σημειώνουν, «ένας «μοντέρνος εθνικιστής» που συμπεριφέρεται χειρότερα μαπό τους κουρασμένους δικτάτορες του περασμένου αιώνα στα Βαλκάνια».Τέλος αυτό που χρόνια τώρα ψιθυρίζεται, το «Κίνημα» εντός της τσάμικης κοινότητας, το φέρνει στο προσκήνιο, «το θέμα αυτό χρησιμοποιείται για να γεμίσουν σακιά με λεφτά οι αυτοκηρυγμένοι αγνοώντας ανοιχτά το κράτος δικαίου, την κρατική διοίκηση και το μίνιμουμ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».
Και καταλήγει η ανακοίνωση » Και για άλλους λόγους υψίστης σημασίας εμείς θέλουμε να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες της κοινότητάς μας».
Εξάλλου στο κέντρο των Τιράνων, στο κτίριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, το τσάμικο κόμμα και ο σύλλογος «Τσαμερία» άνοιξαν έκθεση όπου παρουσιάζονται όλα τα σχέδια για το διαγωνισμό που προκήρυξαν οι τσάμηδες σχετικά με την ανέγερση ενός μνημείου στην Κιάφε Μπότα των Αγίων Σαράντα.Σύμφωνα με τον τον πρόεδρο του PDIU Σπετίμ Ιντρίζι το μνημείο θα στηθεί στο χωριό Κλογγέρι όπου υπάρχει ήδη νεκροταφείο τσάμηδων. Στην έκθεση παρουσιάζονται 8 σχέδια, 1 από το Κόσοβο και 7 από την Αλβανία. Έχει συγκροτηθεί επίσης επιτροπή επιλογής που εντός ολίγων ημερών θα βγάλει το νικητή και αμέσως μετά θα αρχίσει η εφαρμογή του σχεδίου στον συγκεκριμένο χώρο.Το όλο σχέδιο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, φτάνει το 1 εκατομμύριο Ευρώ. Μέρος των χρημάτων θα είναι δωρεές ιδιωτών, ενώ αρκετά λεφτά θα δώσει και η κυβέρνηση Μπερίσα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More