ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ


ΑΙΓΑΙΟ, 1940 ΚΑΙ «ΣΥΜΜΑΧΟΙ»: Γνωστά τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με τις επιδιώξεις των Τούρκων στο Αιγαίο μας, επιδιώξεις που κατ’ ουσίαν έχουν την θερμή συμπαράσταση των «συμμάχων» μας. «Συμμάχων» μας και στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η τουρκική όμως διεκδίκησις της ελληνικής θάλασσας δεν είναι υπόθεσις σημερινή.

Όπως γράφει στο βιβλίο του «GLORIA VICTIS” ο κ. Δ.Γ. Τζαμκιρέτης, βασιζόμενος σε αδιάψευστες πηγές και ειδικότερα στο βιβλίο του πρέσβυ Παπαδάκη «ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ», την ίδια στιγμή που η Ελλάς κατέρρεε κάτω από την πίεση δύο αυτοκρατοριών, οι «σύμμαχοί» μας σχεδίαζαν να παραχωρήσουν τα νησιά του Αιγαίου στους Τούρκους, απ’ όπου φυσικά δεν θα έφευγαν ποτέ!
Από το βιβλίο αυτό σας παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα: «Μιλώντας για τα νησιά, αξίζει να δούμε ένα συγκλονιστικό περιστατικό που παρέμεινε (σκόπιμα όπως τόσα άλλα) άγνωστο και που αφορά σε άλλη μια (από τις αμέτρητες) ατιμία που διέπραξαν οι Άγγλοι εναντίον μας.

Μόλις έφτασε στην Κρήτη ο Άγγλος πρεσβευτής (φεύγοντας το ξημέρωμα της 23-4 με τον βασιλιά και τον πρωθυπουργό), πήρε ένα τηλεγράφημα από το Λονδίνο που τον διέτασσε να προβεί σε ενέργειες προς την Ελληνική κυβέρνηση, διότι «ήταν ζωτικώς επάναγκες να προληφθεί η υπό Γερμανών κατάληψις Λήμνου, Μυτιλήνης, Χίου. Ελπίζεται καταστεί δυνατόν να πεισθούν οι Τούρκοι να καταλάβουν προσωρινώς τας νήσους, προς το συμφέρον των Άγγλων και των Ελλήνων. Πείσατε Ελληνική κυβέρνησιν να ζητήσει τούτο επισήμως παρά Τουρκίας». Οι Άγγλοι διένειμαν τα ιμάτιά μας, και με το απέραντο θράσος τους έβαζαν να το ζητήσει η Ελληνική κυβέρνηση, εξασφαλίζοντας το άλλοθί τους γι’ αυτό το έγκλημα. Το τηλεγράφημα δεν ήταν η αρχή της ιστορίας. Αυτή είχε αρχίσει λίγες μέρες πριν, εν αγνοία των Ελλήνων, οι οποίοι εκοιμώντο ύπνον βαθύν ασχολούμενοι με μικροπολιτικά τερτίπια…»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More