ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΑΤΑΦΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940


Tο βιβλίο του Γεωργίου Σούρλα «Οι ήρωες του 1940 περιμένουν» παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στην Πύλη. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε για τους 7.976 ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών στη Βόρεια Ήπειρο, οι οποίοι πρέπει να βρουν την τελευταία τους κατοικία, αφού παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι.Αυτό άλλωστε επιβάλλουν τα πανάρχαια έθιμά μας, τον σεβασμό στους νεκρούς. Στην Ελλάδα κάνουμε παρελάσεις, βγάζουμε λόγους, οι νεκροί όμως ξεχειμωνιάζουν άταφοι, ανέφερε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας.
Με το θέμα των ηρώων που παραμένουν άταφοι, άρχισε να ασχολείται ο κ. Σούρλας, όταν πριν κάποια χρόνια τού τηλεφώνησε ένας Βορειοηπειρώτης από την Κορυτσά και του είπε ότι την ώρα που όργωνε το χωράφι του, έβγαιναν οστά και έσπαζαν κρανία νεκρών ανθρώπων.
Επίσης γιος πεσόντος τού ανέφερε ότι θέλει να δει το όνομα του πατέρα του σε μια μαρμάρινη πλάκα και ένας ταξίαρχος ότι θέλει να βρει τα οστά του αδελφού του.
Με τα χρήματα από τη Βουλή των Ελλήνων, από τα έσοδα του βιβλίου καθώς και από τις δωρεές πολλών επώνυμων και ανώνυμων Ελλήνων θα δημιουργηθεί το μνημείο στο Καλπάκι, γιατί οι ήρωες περιμένουν.....
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Κουφογάζος μίλησε με θερμά λόγια για τον πολιτικό Γεώργιο Σούρλα και αναφέρθηκε στους ήρωες του 1940. Από τότε πέρασαν 71 χρόνια και τα παιδιά εκείνης της εποχής μπήκαν στην τρίτη ηλικία, αλλά ποτέ δεν ξέχασαν εκείνη τη μεγάλη ημέρα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More