ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.


Reuters: «Η Ελλάδα εξετάζει να εκδώσει το ομόλογο του... Αιώνα»

Βασική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης είναι να βγάλει ένα 100ετες ομόλογο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο δηλώσεις τραπεζίτη ο οποίος συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση, μία από τις βασικές επιλογές που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να εκδώσει το ομόλογο του... αιώνα.

Ανάμεσα στις τράπεζες που συμβουλεύουν την Ελλάδα είναι η BNP Paribas, η Deutsche Bank η HSBC αλλά και η Lazard. Σύμφωνα με το Reuters η ζήτηση για ένα τέτοιο ομόλογο που εξέδωσε το Μεξικό ήταν ικανοποιητική και ενδεχομένως να είχε νόημα για την Ελλάδα. "Το κόστος χρηματοδότησης της Ελλάδα θα ήταν "φρικτό", αλλά το πιο σημαντικό μια τέτοια κίνηση είναι η αποφυγή της χρεοκοπίας", δήλωσε ο Tim Jagger, από την RBS στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με το Reuters αυτή η κίνηση θα καθησύχαζε τις αγορές καθώς οι Ευρωπαίοι θα τοποθετούσαν μακριά το ελληνικό πρόβλημα. Όπως ανέφερε τραπεζίτης στο πρακτορείο, θα είναι δομημένο σαν τα ομόλογα Brady που χρησιμοποιήθηκαν για να σώσουν χώρες της Λατινικής Αμερικής στη δεκαετία του 1980. Το σχέδιο που αναλύει το πρακτορείο αναφέρεται σε ανταλλαγή του υφιστάμενου χρέους στο πρότυπο της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, αλλά το χρέος να μετακυληθεί για 100 χρόνια και όχι για 40 χρόνια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More