ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΙΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ


Με τον τίτλο Ο Φούλε θα ελέγξει προσωπικά την πΓΔΜ», η εφημερίδα 'Ντέβνικ' των Σκοπίων, αναφέρεται στην κακή συμπεριφορά των σκοπιανών αρχών προς τους ευρωπαίους διπλωμάτες.
«Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές των Βρυξελλών», γράφει το δημοσίευμα, « αποτελούν δυσάρεστη έκπληξη οι συνεχιζόμενες επιθέσεις που δέχθηκε στα Σκόπια ο διπλωματικός εκπρόσωπος και ευρωβουλευτής, Ζόραν Θάλερ.

Την Τρίτη ο πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος στα Σκόπια, πρέσβης της Ρουμανίας, διεβίβασε προς τον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι, την δυσαρέσκεια που υπάρχει στους διπλωματικούς κόλπους της Κοινότητας, για την συμπεριφορά σκοπιανών αξιωματούχων προς αυτούς.
Οι διπλωμάτες οι οποίοι πρόσφατα έγιναν δέκτες απρεπούς συμπεριφοράς, από τις πολιτικές αρχές της χώρας, είναι ο πρόσφατα αντικατασταθείς, Έρβαν Φουερέ, πρεσβευτής της ΕΕ στα Σκόπια, η Πρέσβης της Ολλανδίας Simone Filippini, και ο η Πρέσβης της Γερμανίας Urlike Knotz».
Σύμφωνα, εξάλλου, με το δημοσίευμα ο Επίτροπος της Διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, ετοιμάζεται να έρθει στα Σκόπια για να φέρει σημαντικά μηνύματα. Αυτά, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ιγκόρ Λούξιτς. Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έχουν ανακοινώσει την ημερομηνία, αλλά αυτή θα είναι, μάλλον, τον Απρίλιο.
«Ελπίζω σύντομα να επισκεφθώ τα Σκόπια, για να συζητήσουμε την κατάσταση», είπε ο Φούλε.
Έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για να συζητήσουν τα δύσκολα εσωτερικά προβλήματα, όπως είναι το μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο, η έλλειψη πολιτικού διαλόγου και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More