ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ

Περίπου 700 διαδηλωτές βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (3/3), έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στην οδό Αναγνωστοπουλου στο Κολωνάκι.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις δύο τετραετίες διακυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού.

Φώναξαν συνθήματα όπως "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα" και "ΠΑΣΟΚ, ΝΔ οι κλέφτες του λαού", ενώ τραγούδησαν και τον εθνικό ύμνο.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίοι δεν άφησαν να πλησιάσουν στην πολυκατοικία οι διαδηλωτές.

Πάντως, οι διαμαρτυρόμενοι έχουν δώσει ραντεβού έξω από το σπίτι του Κώστα Καραμανλή, την Κυριακή (13/3) στη 1 το μεσημέρι.

Πεταλωτής: "Υποκινούμενη η διαδήλωση"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχολίασε την Πέμπτη (3/3) πως η διαδήλωση είναι υποκινούμενη και οργανωμένη από πολιτικά σχέδια.

Ο κ. Πεταλωτής κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να συμμαζέψει τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Πρόστιμο στο Extra Channel για προτροπή στη διαμαρτυρία

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω διαμαρτυρία ξεκίνησε με τη "στηριξη" της ενημερωτικής εκπομπής του Extra Channel, Αποκαλύπτικό Δελτίο, γι'αυτό και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε πρόστιμο την Τετάρτη (2/3) στο κανάλι.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης "ο ρόλος των μέσων είναι η μεταφορά ειδήσεων και όχι η προτροπή σε τέτοιες πράξεις", αλλά και "ο σεβασμός στην τιμή, την υπόληψη και τον οικογενειακό βίο, καθώς κάτι τέτοιο συνιστά προσβολή προσωπικότητας και προκαταλαμβάνει την ενοχή κάποιου ατόμου".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More