ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΔΗ.ΣΥ......


ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΗ.ΣΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΝΤΟΡΑ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΡΩΤΗΣΩ
ΠΟΙΑ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ( ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΙΝΗΜΑ)
Α) ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ
Β) ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ
Γ) ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Δ) ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Ε) ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ
Ζ) ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Η) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ
ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΜΙΑ ΝΤΟΡΑ ΓΕΡΑΣΜΕΝΗ ΜΙΑ ΝΤΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΥΑΛΑ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 2/3 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ;ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ;ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΣΕΙΣ Η ΙΔΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΩΣ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ 1978-1990 ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΗΤΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΠΑΛΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;
ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ; ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΣΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ
ΑΣ ΜΗΝ ΠΩ ΑΛΛΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Στα ''γεννητούρια'' του νέου κόμματος σήμερα στο Badminton πήγαν οι Μαρκογιαννάκης και Κιλτίδης ενώ αναμένονται να πλαισιώσουν τη Ντόρα... η Έλσα Παπαδημητρίου ο Αθ.Γιανόπουλος και σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ.Βουλγαράκης!

Βροντερό παρόν φώναξαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ Γιώργος Καλός, Γιώργος Παπαγεωρίου, Στέλιος Νικηφοράκης και Θ. Βασιλείου, ο πατέρας του νυν βουλευτή της ΝΔ και πρώην βουλευτής Ανδρέας Καραγκούνης και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κοτσώνης.

Στη ''Δημοκρατική Συμμαχία'' είναι έτοιμοι,σύμφωνα με πληροφορίες να προσχωρήσουν η Έλσα Παπαδημητρίου και ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος ενώ η μεταγραφή-''βόμβα'' ακούει στο όνομα Γιώργος Βουλγαράκης.

Προσπαθώντας να περάσει αρχηγικό προφίλ η Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε για "ιστορική ημέρα" και για ένα "νέο ξεκίνημα", ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα τρωτά του παρελθόντος: "Καταλήξαμε να έχουμε σήμερα δύο Ελλάδες. Αυτή εκείνων που ήταν μέσα στο σύστημα και εκείνων που ήταν εκτός αυτών" είπε η κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι σήμερα καταλήξαμε να έχουμε μία χώρα που όλοι είναι ίσοι, αλλά "μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους".

Κάνοντας αυτοκριτική απάντησε παράλληλα και σε όσους αμφισβητούν ότι μπορεί να έχει θέση στη νέα εποχή επειδή ανήκε ως τώρα στο σύστημα. "Έχω και εγώ αλλάξει , διότι με άλλαξε η ζωή. Ξέρω πολύ καλά πως είναι να πέφτεις και να πρέπει να σηκωθείς", είπε, αναφέροντας πως έχει απομυθοποιήσει την εξουσία.

Οι αιχμές

Επίσης υπερασπίστηκε την απόφασή της να ψηφίσει υπέρ της χρηματοδότησης της χώρας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ." Διαφωνούσα και διαφωνώ με πάρα πολλά από τα μέτρα και της ρύθμισης του Μνημονίου, αλλά εκείνη την ώρα, τον περασμένο Μάιο, το δίλημμα ήταν αδυσώπητο για όλους: Η έγκριση του Μηχανισμού στήριξης ή άμεση χρεοκοπία".

Υπογράμμισε και άφησε σαφείς αιχμές για τη ΝΔ προσθέτοντας ότι όσοι κρύβουν από τον ελληνικό λαό αυτό το δίλημμα και δημαγωγούν κάνουν τεράστια ζημιάς στους Έλληνες. "Η επιλογή να αρνηθείς τη ψήφο σωτηρίας της χώρας για να μην επωμιστείς το πολιτικό κόστος που σου αναλογεί, είναι ο ορισμός του πιο ακραίου και ανεύθυνου λαϊκισμού.Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω", πρόσθεσε, ενώ άσκησε κριτική και στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο αλλά και για τις αλλαγές που επιχειρεί να προχωρήσει.

Η πολιτική

Είπε ότι τάσσεται κατά των νέων φόρων και την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή στην " περιοχή" του 20%. Επεσήμανε ότι η "Δημοκρατική Συμμαχία" επιδιώκει την εθνική συνεννόηση και συμφωνία για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία το δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού του.

Πρότεινε τη μεταρρύθμιση του νομικού πλαισίου για τον συνδικαλισμό ώστε να καθιερωθεί μυστική καθολική ψηφοφορία για τις μεγάλες απεργίες και να μην απαλλάσσονται από την εργασία οι συνδικαλιστές. Μίλησε για μία δεύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και για καθιέρωση συνταγματικού δημοσιονομικού κανόνα που θα εξασφαλίζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More