ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΦΑΝΑΡΙΑ


Η λειτουργία της αντίστροφης μέτρησης στους σηματοδοτες (φανάρια) προετοιμάζει τον οδηγό ο οποίος είναι σταματημένος στο φανάρι ώστε να βάλει πρώτη και να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση στο πράσινο, αλλά και τον οδηγό που πλησιάζει σε αυτό ώστε να επιβραδύνει και να μην χρειαστεί να ακινητοποιήσει το όχημά του.
Ακόμα και αυτοί που έτρεχαν σαν τρελοί να προλαβουν να περασουν με πορτοκαλί και στο τελος φρενάριζαν και ξεσηκωναν ολο τον κόσμο ! δεν ακουγονται πλεον!


Έτσι αυξάνει αισθητά ο αριθμός των οχημάτων που περνούν το φανάρι αφού όλοι είναι έτοιμοι με πρώτη στο κιβώτιο, μειώνονται οι καθυστερήσεις και τα μποτιλιαρίσματα, η κυκλοφορία έχει πιο ομαλή ροή, αποφεύγονται άσκοπα κορναρίσματα και ο οδηγός που ακολουθεί δεν έχει εκπλήξεις από απότομα φρεναρίσματα στα πορτοκαλί φανάρια.Εκείνη η χαζή άποψη οτι ακόμα πράσινο είναι προχωράω και κλείνω τη διασταύρωση δεν υπάρχει πλέον!Ο οδηγός ναι μεν βλέπει οτι έχει πράσινο,πλην όμως βλέπει οτι υπολοίπονται μονο λιγα δευτερόλεπτα από το κόκκινο και α! φήνει τη διασταύρωση ανοιχτή.(ώρες αιχμής)

Επικροτούμε την κίνηση αυτή που έκανε ο Δήμος Κατερίνης στη διασταύρωση Τερζοπούλου και Ειρήνης και ευελπιστούμε να τοποθετηθούν και αλλοι αντίστροφοι μετρητές σε όλα τα φανάρια στο κέντρο της πόλης μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More