ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ


Η επιστολή του Νομάρχη έχει ως εξής:

«Κύριε Υφυπουργέ


Μετά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιήσατε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στη Πιερία και τις πολυσέλιδες δηλώσεις σας σχετικά με την ευπιστία μου και τις διεκδικήσεις μου από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή και τη δυσπιστία μου έως κακοπιστία, όπως σημειώνετε, προς το ΠΑΣΟΚ σας τονίζω, και δώστε ιδιαίτερη προσοχή και σημασία στα λόγια μου γιατί το περίσσευμα της πολιτικής σας «φαυλότητας» είναι εκτός από κουραστικό και απαξιωτικό για το ρόλο και τη θέση σας:


1ον Ως Νομάρχης Πιερίας 12 χρόνια διεκδίκησα με επιχειρήματα και με αποτελέσματα από όλες τις κυβερνήσεις, τόσο του Κώστα Σημίτη τη περίοδο 1999 – 2004 όσο και του Κώστα Καραμανλή 2004-2009, χωρίς λαϊκισμούς και κραυγές αλλά πάντα βάζοντας πάνω από όλα τη Πιερία. Ποτέ δεν χαρίστηκα σε κανέναν γι’ αυτό άλλωστε έχω δεχθεί ουκ ολίγες φορές κριτική από εσωκομματικούς φίλους, οι οποίοι είχαν άλλη αντίληψη για το ρόλο του Νομάρχη Πιερίας, δηλαδή τον ήθελαν περισσότερο κομματικό και κομματάρχη.


2ον Τις ίδιες ακριβώς διεκδικήσεις και με τον ίδιο ευγενικό αλλά επίμονο τρόπο που τις διατύπωσα σε εσάς, τις διατύπωσα στον κ. Σουφλιά και το ίδιο θα έπραττα και τώρα εάν συνέχιζε να ήταν στη κυβέρνηση το κόμμα στο οποίο ανήκω, η Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε το γεγονός ότι ως Νομάρχης Πιερίας σκέφτηκα, έπραξα και συμπεριφέρθηκα υπερκομματικά και τοπικά το επιβεβαιώνουν τα εκλογικά αποτελέσματα τριών εκλογικών αναμετρήσεων σε 12 χρόνια, όταν τα συγκρίνει και ο πιο κακόπιστος με τα αποτελέσματα του κόμματος στο οποίο ανήκω και τιμώ, καθώς και η αγάπη των Πιεριέων για την οποία τους χρωστώ ευγνωμοσύνη.


3ον Γι’ αυτό κρατείστε τη μικροκομματική σας «φαυλότητα» για τους κομματικούς σας φίλους και εκλογείς. Δεν έχετε δικαίωμα να αντιμετωπίζετε ένα υπαρκτό σοβαρό πρόβλημα της Πιερίας ως προεκλογικό ζήτημα ενόψει της αναμέτρησης του Νοεμβρίου. Άλλωστε ο


Πρωθυπουργός σας έχει επιλέξει για Υφυπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης και όχι για κομματάρχη και όταν επισκέπτεστε την Πιερία, αλλά και όλη τη χώρα, να θυμάστε ότι εκπροσωπείτε την ελληνική κυβέρνηση και δεν είστε μεταξύ συντρόφων σας στη Κεντρική Επιτροπή του κόμματός σας.


4ον Εν τέλει εξασφαλίστε οριστικά:


Πρώτον ελεύθερη και δωρεάν μετακίνηση όλων των Πιεριέων κατά μήκος της Πιερίας με την ολοκλήρωση κάθετων και παράλληλων οδικών έργων και την χρήση της Κάρτας του Πολίτη που προβλέπεται στον Καλλικράτη.


Δεύτερον υλοποιήστε τη μελέτη που ολοκλήρωσε και σας παρέδωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και κατασκευάστε την παραλιακή οδό Κόμβος Βαρικού – Παραλία Κατερίνης.


Κύριε Μαγκριώτη, όταν από τα λόγια περάσετε στις πράξεις τότε να είστε σίγουρος ότι θα σας αποστείλω συγχαρητήρια και ευχαριστήρια επιστολή. Έως τότε παραμένω καχύποπτος, επιφυλακτικός, διεκδικητικός και έκπληκτος με την συμπεριφορά σας.



Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More