ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ



Με αφορμή τη χθεσινή ονομαστική Του εορτή, θα θέλαμε να κάνουμε ένα σύντομο αφιέρωμα, ως ελάχιστο φόρο τιμής, στον μεγαλύτερο στρατηλάτη που γνώρισε η ανθρωπότητα, Τον Μέγα Αλέξανδρο. Ο Αλέξανδρος Ο Γ’ Ο Μακεδών ή Βασιλεύς των Μακεδόνων...

...γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας τον Ιούλιο του έτους 356 π.Χ.. Γονείς του ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Μακεδονίας και η πριγκήπισσα Ολυμπιάδα της Ηπείρου. Πέθανε στην Βαβυλώνα στις 13 Ιουνίου του 323 π.Χ., σε ηλικία ακριβώς 32 ετών και 11 μηνών. Τον θάνατό Του θρήνησε ολόκληρη η οικουμένη.

Ο Αλέξανδρος υπήρξε Ο ηγεμών της πανελλήνιας συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, των Φαραώ της Αιγύπτου, Κύριος της Ασίας και βορειοδυτικής Ινδίας. Ξεκινώντας από την γενέτειρα του Αρχαία Πέλλα, κατάφερε σε ηλικία μόλις 33 ετών να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου (4ος αιώνα π.Χ.) γράφοντας το όνομα του με χρυσά γράμματα στη λίστα των κορυφαίων προσωπικοτήτων όλων των εποχών.

Οι κατακτήσεις του Αλεξάνδρου αποτέλεσαν την απαρχή της περιόδου της παγκόσμιας ιστορίας γνωστής ως Ελληνιστικής.

Κανένας δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να προκαλέσει τέτοιες αλλαγές στην παγκόσμια ιστορία όσο Αυτός.

Για όλα αυτά τα θαυμάσια της ζωής Του Ο Έλληνας στρατηλάτης Αλέξανδρος Ο Μέγας παραμένει ζωντανός στη μνήμη των λαών σε Ανατολή και Δύση.

Αλίμονο σε όποιον Έλληνα ξεχάσει! Η Γοργόνα των θαλασσών, η αδελφή του Βασιλιά θα τον εκδικηθεί - "Ζει Ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;" ρωτά με αγωνία, απευθυνόμενη στην ιστορική μνήμη και στην εθνική συνείδηση των Ελλήνων. Αν ο ναύτης είναι γνώστης της ιστορίας του, ξέρει τί θα απαντήσει :


«Ζει και βασιλεύει και τον κόσμο ειρηνεύει».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More