ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Σαββατιάτικου σχολείου της Στοκχόλμης

«Από την επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην Σουηδία. Διαλύει το ελληνικό σχολείο στη Στοκχόλμη η Σταυρούλα Κιούση. Υποστηρίζει ότι έχει μεγάλο δόντι στην Ελλάδα!

Όλοι σήμερα και ώρα 10.00 στην Ελληνική πρεσβεία της Σουηδίας. Να διαμαρτυρηθούμε στις πραξικοπηματικές ενέργειες της συντονίστριας εκπαίδευσης κ. Κιούση που καταργεί με το έτσι θέλω το Σαββατιάτικο σχολείο στο Åsö gymnasium,
την στιγμή που ο σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων που είναι υπεύθυνος για να κλειστούν οι αίθουσες, το έχει κάνει εδώ και πολλούς μήνες. Αντίθετα, στέλνει τους εκπαιδευτικούς σε δύο άλλα σχολεία στο Östermalm που είτε έχει κλείσει η ίδια η συντονίστρια είτε κάποιοι φίλοι της μιας και υπάρχει επίσημα μόνο ένας σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. Δηλαδή σύμφωνα και με τον νόμο δεν συνεργάζεται η συντονίστρια με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων αλλά με ένα διοικητικό συμβούλιο ιδιωτικού σχολείου.
Με αυτόν τον τρόπο έμμεσα καταργεί τον σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων και παρεμβαίνει άμεσα και με πραξικόπημα στις εσωτερικές υποθέσεις των συλλόγων στη Σουηδία.
Εκβιάζει επίσης τους γονείς με αυτόν τον τρόπο να πάνε οι μαθητές στο διασπαστικό σχολείο.
Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στη Στοκχόλμη από τους επίσημους εκπροσώπους του ελληνικού κράτους! Δεν έχουν ξαναγίνει τέτοιες ενέργειες, αν εξαιρέσουμε ίσως την εποχή της δικτατορίας. Το γραφείο εκπαίδευσης μέχρι τώρα ασχολούνταν με τους εκπαιδευτικούς και το πρόγραμμα σπουδών και όχι με το να επεμβαίνει στους συλλόγους.
Με αυτόν τον τρόπο προωθείται επίσης και η ιδιωτικοποίηση του σχολείου
Ο σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων ίδρυσε το Σαββατιάτικο σχολείο για τις ανάγκες των παιδιών μας και δε μπορούμε να αφήσουμε μια τυχαία να το καταστρέψει!
Η κυβέρνηση έχει άμεσα την ευθύνη για το τι πρόκειται να γίνει! Όλοι στην διαμαρτυρία και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων.
Η συντονίστρια Σταυρούλα Κιούση που υποστηρίζει ότι έχει μεγάλο δόντι στην Ελλάδα είναι καιρός να πάρει πόδι από την Στοκχόλμη! Αρκετά παίδεψε τους έλληνες και τα παιδιά τους.
Ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Σαββατιάτικου σχολείου της Στοκχόλμης (μαζί και τα απογευματινά τμήματα). Ο σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων καλεί όλους τους γονείς στο Åsö Gymnasium το Σάββατο 21 Αυγούστου και ώρα 09.00

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More