ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Διατηρούν 15ο – 16ο μισθό οι υπάλληλοι της Βουλής


Μπορεί ο Πρόεδρος της Βουλής να ανακοίνωσε τη μείωση κατά ένα ποσοστό επιδομάτων των υπαλλήλων της Βουλής, από ό,τι φαίνεται ωστόσο, διατηρούν, έστω και μειωμένους το 15ο και 16ο μισθό τους, την ίδια στιγμή, που ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τα νέα μέτρα λιτότητας, που δεν καταργούν μεν το 13ο και 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων, τον καθιστούν ωστόσο ένα μάλλον συμβολικό ποσό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" (03/05), θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον 15ο και 16ο μισθό, καθώς θεωρούνται επιδόματα, ωστόσο για τα δύο αυτά επιδόματα θα ισχύσει η περαιτέρω μείωση κατά 8%, η οποία ανακοινώθηκε την Κυριακή και αφορά όλα τα επιδόματα που καταβάλλονται στους δημοσίους υπαλλήλους. Κατά συνέπεια, η συνολική περικοπή των επιδομάτων φτάνει στο 20% με 25%. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, από την τελευταία φορά που ανακοινώθηκε περικοπή (κατά 15%) της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις διάφορες Επιτροπές της Βουλής, έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός συνεδριάσεων των Επιτροπών.

Τη στιγμή δηλαδή, που στην ημερήσια διάταξη της Βουλής συνήθως γράφονταν δυο-τρεις Επιτροπές, τον τελευταίο μήνα υπάρχουν και 8 και παραπάνω συνεδριάσεις Επιτροπών καθημερινά, όπως και τη Δευτέρα και την Παρασκευή (ημέρες που παραδοσιακά σπάνια συνέρχονταν Επιτροπές) και μάλιστα χωρίς να αφορούν πάντα συζητήσεις νέων νομοσχεδίων που εισέρχονται στο Κοινοβούλιο, και θα μπορούσαν να αιτιολογηθούν από την ταχύτερη ψήφιση νομοσχεδίων εξαιτίας της κρίσης.

"Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, όλοι ενωμένοι πρέπει να δώσουμε αυτή την ιστορική μάχη για τη σωτηρία της χώρας μας. Ως Πρόεδρος της Βουλής δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Βουλή των Ελλήνων, οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, εκπέμποντας σαφές μήνυμα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση", δήλωσε την Κυριακή (02/05) ο κ. Πετσάλνικος.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, για το μισθολογικό των Υπαλλήλων της Βουλής, ισχύουν τα εξής :

προς τα επιδόματα εορτών, Χριστουγέννων και Πάσχα και το - Μείωση κατά 8% των κοινών για τους δημοσίους υπαλλήλους επιδομάτων που επέρχεται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών ισχύει και για τους υπαλλήλους της Βουλής.

- Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής μειώνονται (πέραν της μείωσης κατά 12% που είχε αποφασισθεί το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης.

- Επίσης, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, μειώνεται (πέραν της μείωσης κατά 12% για μηνιαίο ποσό μέχρι 1.000€ και 17% για ποσά άνω των 1.000€ που αποφασίσαμε το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα "έκτακτης αποζημίωσης" (έτσι ώστε η συνολική μείωση να ανέρχεται μέχρι 25%).

- Τέλος, οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικώνγια τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, ισχύουν και για τους υπαλλήλους της Βουλής. επίδομα αδείας, αυτά πλέον δεν θα καταβάλλονται στους βουλευτές.

http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/271937.html

1 comments:

πρέπει το ταχύτερον δυνατόν να απαλλαγούμε από το καρκίνωμα της Ελληνικής κοινωνίας που ονομάζεται Βουλή,
ούτως ή άλλος ούτε Βουλή είναι, ούτε Ελληνική...

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More