ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ


Παναγόπουλος προς Τόμσεν: Αν ήσουν υπάλληλος επιχείρησης θα είχες απολυθεί

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ με την τρόικα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση ο Γ. Παναγόπουλος είπε στους εκπροσώπους των δανειστών και κοιτώντας τον Π. Τόμσεν, ότι με αυτά που εφάρμοσαν στην Ελλάδα αν ήταν υπάλληλοι επιχείρησης θα είχαν απολυθεί.

Συγκεκριμένα η ΓΣΕΕ τόνισε προς τους εκπροσώπους των δανειστών ότι:

1. Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έχει παταγωδώς αποτύχει με δραματικές συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία.
2. Όλο το βάρος έχει πέσει στην εργασία και δεν έχει επηρεάσει πτωτικά καθόλου τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών.
3. Δεν αντιμετώπισε καθόλου τη φοροδιαφυγή, τη φοροκλοπή, την εισφοροδιαφυγή, απεναντίας οδήγησε σε μαζική έξοδο κεφαλαίων και καταθέσεων.
4. Συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
5. Στο επίμονο ερώτημα για το σεβασμό των ελεύθερων διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ καθώς και των αποτελεσμάτων της όποιας συμφωνίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών δε δόθηκε καμιά απάντηση.

Από την πλευρά της η τρόικα περιορίστηκε να πει ότι αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν με την Κυβέρνηση και αμέσως μετά με βάση αυτές τις συζητήσεις θα οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος χαρακτήρισε τους απεσταλμένους της τρόικας ως τσαρλατάνους που έδωσαν «ματζούνι» αντί για φάρμακο στην οικονομία και κατέστρεψαν την Ελληνική κοινωνία. «Οι κύριοι της Τρόικα ήρθαν στην Ελλάδα ως γιατροί, έδιναν το φάρμακο που θα σώσει την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, αλλά αποδείχτηκαν τσαρλατάνοι, κομπογιαννίτες που έδιναν ματζούνι που κατέστρεψε και σκότωσε την ελληνική οικονομία και είχε δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία. Αν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και έπρεπε να αξιολογηθούν είναι σίγουρο ότι θα είχαν απολυθεί» ανέφερε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More