ΕΛΛΑΔΑ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ;

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών..... Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/10/1912

Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις.. 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων.

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8. Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν καλούσαμε στις μέρες μας σ’ ένα γεύμα κάποιους αρχαίους Έλληνες όπως τον... Ηρόδοτο, τον Ηρακλή ή τον Αριστοφάνη..

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΑΠΟΥΝΙ

Συνταγή από το Περαχώρι της Ιθάκης. 
Υλικά: 8 κιλά λάδι. 
Συνήθως χρησιμοποιούμε τη μούργα του λαδιού, το κατακάθι ή τηγανολάδα 
3 κιλά καυστική σόδα (ποτάσσα) 
10 κιλά νερό 
1 ποτήρι χοντρό αλάτι ένα καζάνι 
Εκτέλεση: 
Βάζουμε το νερό μέσα στο καζάνι. 
Όταν το νερό είναι χλιαρό ρίχνουμε σιγά, σιγά το λάδι. 
Λίγο πριν βράσουν το νερό με το λάδι προσθέτουμε την ποτάσσα, σιγά, σιγά. 
Μετά ρίχνουμε ένα ποτήρι χοντρό αλάτι. 
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ως τον πάτο του καζανιού. 
Τα υλικά θα πρέπει να ανακατευτούν πολύ καλά. 
Η ποτάσσα φουσκώνει και θέλει πολύ προσοχή στο ανακάτεμα.
 Όταν είναι έτοιμο το σαπούνι «ξεκολλάει». 
Θα καταλάβετε στην πράξη τί σημαίνει αυτό. 
Το σαπούνι ανεβαίνει στην επιφάνεια και με μεγάλη τρυπητή κουτάλα παίρνουμε το σαπούνι και το βάζουμε στα καλούπια μας, που μπορεί να είναι και παλιά συρτάρια ή τελάρα. 
Πρώτα στρώνουμε χαρτί στα καλούπια μας και μετά βάζουμε το σαπούνι.
 Αν θέλουμε να κάνουμε και άλλη δόση σαπούνι, χρησιμοποιούμε το ίδιο νερό με λιγότερη ποτάσσα. 
Όταν το λάδι είναι καθαρό, θέλει περισσότερη ποτάσσα, όταν είναι μούργκα, θέλει λιγότερο. Όταν είναι τηγανολάδο, βάζουμε λιγότερο αλάτι.
 Στο Περαχώρι της Ιθάκης σχεδόν όλες οι γυναίκες κάνουν σαπούνι στο σπίτι τους.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ι αλίθια ίνε ότι πράγματι θα απλοπιιθί ι γλόσα κε θα δεν θα χριάζετε να ταλεπορούντε τα πεδιά μασ με τιν εκμάθισι τις γραματικίσ. Εξάλου, ίνε κε πιο ορέα ι ικόνα τις απλοπιιμένισ γλόσασ. Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. 
Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.
 Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής. 
Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως τροφή για σκέψη' τα εξής:
 1... Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
 2... Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.
 3... Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: αι'-- 'ε', 'ει'---ι', 'οι---ι', 'υι'---ι', 'αυ'---αβ', 'ευ'---εβ' 
4... Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'. 
5... α καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'. 
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα(α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου')...
 Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη.
 Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'. 
 Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ: 
Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. 
Τότε ίσως συνετισθεί. 
Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε: 1. τη γλώσσα, 
2. τη θρησκεία, 
3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ.
Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής: 
Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau - couto. 
Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought -thot, αντί wrought - rot, ή
 σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit -Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher - Erbsleiher και θα δούμε τι θα γίνει!!

Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΩΓΥΓΟΥ

Ο Ωγύγος ή Ωγύγης, ήταν κατά την Ελληνική Μυθολογία, ένας από τους αρχέγονους ηγέτες στην Αρχαία Ελλάδα. 
ιδιαίτερα στην Βοιωτία. 
Κατά μία άλλη εκδοχή ήταν ο πρώτος βασιλιάς της Αττικής. 
Η ετοιμολογία και η έννοια του ονόματος (από το επίθετο Ωγύγιος) σημαίνει, αρχέγονος, πρωταρχικός, πολύ αρχαίος. 
Είναι ιδιαίτερα γνωστός ως βασιλιάς των Εκτενών, των αυτοχθόνων (προκατακλυσμιαίων) και πρώτων κατοίκων της Βοιωτίας. 
Ίδρυσε την πόλη Ωγυγία (η μετέπειτα Θήβα) και έγινε ο πρώτος βασιλιάς της. 
Αρκετοί αρχαίοι Έλληνες ποιητές αναφέρονται στους Θηβαίους ως «Ὠγυγίδαι». 
Το όνομα του χρησιμοποιήθηκε αργότερα για να τονίσει οτιδήποτε το "παμπάλαιο", πριν τον πρώτο κατακλυσμό που συνέβει κατά την βασιλεία του. 
Ο κατακλυσμός κατέστρεψε και την Αττική και την Βοιωτία και οι άνθρωποι που επέζησαν λέγεται πως μετοίκησαν στην Αίγυπτο, της οποίας το πρώτο όνομα ήταν επίσης "Ωγυγία", όπως της Αττικής και της Βοιωτίας. 
Σύμφωνα με την Ελληνική Παράδοση ο κατακλυσμός του Ωγύγου έγινε όταν κυβερνήτης στο Αργος ήταν ο Φορωνέας, γιός του Ιναχου.
 Ο Παυσανίας στα "Κορινθιακά" λέει οτι ο Φορωνέας θεωρείτο ως ένας εκ των προ-προϊστορικών Ελλήνων (των Προσελήνων;!) ο οποίος συγκέντρωσε τους ανθρώπους σε κοινότητες ενώ μέχρι τότε έκαναν ημιάγρια ζωή. [...]λέγεται δὲ καὶ ὧδε λόγος: Φορωνέα ἐν τῇ γῇ ταύτῃ γενέσθαι πρῶτον, Ἴναχον δὲ οὐκ ἄνδρα ἀλλὰ τὸν ποταμὸν πατέρα εἶναι Φορωνεῖ: τοῦτον δὲ Ποσειδῶνι καὶ Ἥρᾳ δικάσαι περὶ τῆς χώρας, σὺν δὲ αὐτῷ Κηφισόν τε καὶ Ἀστερίωνα [καὶ τὸν Ἴναχον] ποταμόν: κρινάντων δὲ Ἥρας εἶναι τὴν γῆν, οὕτω σφίσιν ἀφανίσαι τὸ ὕδωρ Ποσειδῶνα. καὶ διὰ τοῦτο οὔτε Ἴναχος ὕδωρ οὔτε ἄλλος παρέχεται τῶν εἰρημένων ποταμῶν ὅτι μὴ ὕσαντος τοῦ θεοῦ: θέρους δὲ αὖά σφισίν ἐστι τὰ ῥεύματα πλὴν τῶν ἐν Λέρνῃ. Φορωνεὺς δὲ ὁ Ἰνάχου τοὺς ἀνθρώπους συνήγαγε πρῶτον ἐς κοινόν, σποράδας τέως καὶ ἐφ' ἑαυτῶν ἑκάστοτε οἰκοῦντας: καὶ τὸ χωρίον ἐς ὃ πρῶτον ἠθροίσθησαν ἄστυ ὠνομάσθη Φορωνικόν. - Ελλάδος περιήγησις / Κορινθιακά. 
Οι πληροφορίες που μας έχουν διασωθεί σχετικά με τον Ωγυγο και τον Φορωνέα προέρχονται από το Μυκηναϊκό Επος "Φορωνίς" -το αρχαιότερο Ελληνικό Επος- το οποίο δυστυχώς, δεν διεσώθει. 
Ωγυγία ονομάζεται και η μυθική νήσος της Καλυψούς, οπότε έχουμε 3 μεγάλες περιοχές με το ίδιο όνομα! (Αιγυπτος, Αττική + Βοιωτία και νήσος της Καλυψούς)... 
Σύμφωνα με τους ίδιους μύθους ο Ωγυγος ή Ωγύγης, ήταν ο θεμελιωτής των Αιγυπτιακών Θηβών ενώ αργότερα, ο Κάδμος προς τιμήν του ονόμασε τις πύλες των Ελληνικών Θηβών, Ογυγίας πύλας, και η Θήβα πήρε την επονομασία Ωγύγιαι. 
Το όνομα Ωγύγης λένε πως προέρχεται από σημιτική ρίζα και σημαίνει Ωκεανός ή από φοινικική και σημαίνει "ο αποτελών κύκλον" (πάλι ωκεανος δηλαδή) ενώ Ωγυγία σημαίνει ωκεανικός, ο εν μέσω του ωκεανού κείμενος. 
Κατακλυσμός του Ωγύγου 
Ο πρώτος Κατακλυσμός όπως καταγράφεται στην Ελληνική γραμματεία, συνέβη βασιλεύοντος του Ωγύγου και γι’ αυτό πήρε το όνομα του . 
Τότε πλημμύρισε η Αττική και οι κάτοικοι της, άλλοι μεν επνίγησαν και άλλοι- όσοι πρόλαβαν -την εγκατέλειψαν. 
Τούτο συνέβη διότι ο Κηφισσός ποταμός πλημμύρισε και έπνιξε την Αττική και την Βοιωτία [Παυσανίας - Βοιωτικά Ε’ 1 και Η’, Σχόλ. Απόλλων. Γ’1177 κ.α ]
 [...] ἐξ Ἀκραιφνίου δὲ ἰόντι εὐθεῖαν ἐπὶ λίμνην τὴν Κηφισίδα--οἱ δὲ Κωπαί̈δα ὀνομάζουσι τὴν αὐτήν-- πεδίον καλούμενόν ἐστιν Ἀθαμάντιον: οἰκῆσαι δὲ Ἀθάμαντα ἐν αὐτῷ φασιν. ἐς δὲ τὴν λίμνην ὅ τε ποταμὸς ὁ Κηφισὸς ἐκδίδωσιν ἀρχόμενος ἐκ Λιλαίας τῆς Φωκέων καὶ διαπλεύσαντί εἰσι Κῶπαι. κεῖνται δὲ αἱ Κῶπαι πόλισμα ἐπὶ τῇ λίμνῃ, τούτου δὲ καὶ Ὅμηρος ἐποιήσατο ἐν καταλόγῳ μνήμην: ἐνταῦθα Δήμητρος καὶ Διονύσου καὶ Σαράπιδός ἐστιν ἱερά. [2] λέγουσι δὲ οἱ Βοιωτοὶ καὶ πολίσματα ἄλλα πρὸς τῇ λίμνῃ ποτὲ Ἀθήνας καὶ Ἐλευσῖνα οἰκεῖσθαι, καὶ ὡς ὥρᾳ χειμῶνος ἐπικλύσασα ἠφάνισεν αὐτὰ ἡ λίμνη. οἱ μὲν δὴ ἰχθῦς οἱ ἐν τῇ Κηφισίδι οὐδέν τι διάφορον ἐς ἄλλους ἰχθῦς τοὺς λιμναίους ἔχουσιν: αἱ δὲ ἐγχέλεις αὐτόθι καὶ μεγέθει μέγισται καὶ ἐσθίειν εἰσὶν ἥδισται. Παυσανίας - Βοιωτικά 
Λέγουν δε ότι τότε εφάνη σημείο παράξενο στο δίσκο της Αφροδίτης, επειδή μετεβλήθη και η διάμετρος και το σχήμα και το χρώμα και η τροχιά της. 
Όθεν ο Freret νομίζει ότι το παράδοξον ουράνιο σώμα ήτο κάποιος κομήτης και όχι η Αφροδίτη, και μάλιστα στην διατριβή του τεκμηριώνει ότι ήτο εκείνος ο κομήτης που εφάνη και το 1680 {Κάστωρ παρ’ Αύγουστίν. Πολ. Θ’ . θ’ Ιη’. Ή Υπομνήματ. Ακαδ.τόμ. Ι’ σελ. 357} Υποθέτουν ότι αυτός ο κομήτης πέρασε πολύ κοντά στη Γη, ή ότι μέρη τούτου χτύπησαν τη Γη και δημιούργησαν πελώριο παλιρροϊκό κύμα , το οποίον προξένησε ασύλληπτη καταστροφή . Πιθανολογούν δε ότι εξ αιτίας αυτής της φυσικής καταστροφής εξηφανίσθη ο Προκατακλυσμιαίος Αιγαιατικός Πολιτισμός . 
Ο Κατακλυσμός του Ωγύγου χρονολογείται την Ογδόη Εποχή. 
Διαφορετικές χρονολογίες έχουν προταθεί για τον κατακλυσμό, μερικές είναι: 2.136 π.Χ. (Βάρρων) και 1.796 π.Χ (Αφρικανός).Ο Κατακλυσμός του Ωγύγου συνέβη κατά το 37ον έτος της βασιλείας του Ωγύγου . 
Ο Κατακλυσμός αυτός δημιούργησε τέτοια καταστροφή ώστε άφησε ένα μεγάλο ιστορικό κενό 189 ετών, μέχρι του Κέκροπος, ο οποίος εβασίλευσε πολύ βραδύτερον. 
Στην μετακατακλυσμική εποχή αγνοείται τι συνέβη στην Αττική. 
Ο Ωγύγος είχε γυναίκα την Θήβην θυγατέρα του Διός και εγέννησεν εξ αυτής τον Ελευσίνα και τις Πραξιδίκες. 
Μερικοί λέγουν και κάποιον Κάδμον, προς λύπην των φοινικιστών που τον θέλουν να κατάγεται από τους Γεφυραίους Φοίνικες, ενώ σε κάθε περίπτωση ήτο αναμφισβήτητα Ελλην .
 Πολύ πιθανόν ο Ωγύγος να ήτο και βασιλεύς της Βοιωτίας[Ευσελ. Χρονικ. Θεόφιλ. Εν Αυτολυκ.Γ’ 399] 
Ο Ελευσίν έκτισε την Ελευσίνα και έμεινε εκεί μετά τον κατακλυσμό.
 Όμως υπήρχε και άλλη κομώπολις με το όνομα Ελευσίνα και Αθήναι στην Βοιωτία, πλησίον της Κωπαίδος λίμνης, τις οποίες έπνιξε η λίμνη όταν συνέβη μεγάλη πλημμύρα επί βασιλείας του Κέκροπος. 
Η ιστορία/μυθολογία των λαών της Ανατολής, γνωρίζει έναν μονο κατακλυσμό.
 Τον λεγόμενο "Κατακλυσμο του Νώε" όπως αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη.
 Η Ελληνική ιστορία και γραμματεία, σε πληρότητα πηγών, μας αναφέρει πως οι Έλληνες γνωρίζουν 3 Κατακλυσμούς. 
Τον "Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα", τον "Κατακλυσμό του Ωγύγου" και τέλος τον "Κατακλυσμό του Δαρδάνου".
 Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας(;) επέλεξε να διδάξει στα Ελληνόπουλα μόνο τον Κατακλυσμό του Νώε και να τα αφήσει στο σκοτάδι σχετικά με την δική τους ιστορία.

ΟΙ ΝΗΡΗΙΔΕΣ

Οι Νηρηίδες, κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν νύμφες, που προσωποποιούσαν τις καταστάσεις και τα χαρακτηριστικά της θάλασσας. 
Ήταν κόρες του Νηρέα και της Ωκεανίδας Δωρίδας και εξ αυτής εγγονές του Ωκεανού.
 Ήταν γύρω στις πενήντα, ενώ έφταναν και τις εκατό, κατά άλλη άποψη.
 Οι Νηρηίδες ζούσαν στο βυθό της θάλασσας, στο παλάτι του πατέρα τους και περνούσαν τη μέρα τους κολυμπώντας και παίζοντας με δελφίνια, ή καθισμένες σε χρυσούς θρόνους ή βράχους τραγουδώντας και υφαίνοντας ή στεγνώνοντας τα πλούσια και μακριά μαλλιά τους. Δεν επέτρεπαν σε καμία θνητή να παραβάλλεται με αυτές στην ομορφιά. Είχαν τη δύναμη να ταράζουν τη θάλασσα αλλά και να την ηρεμούν. 
Γενικά ήταν πάντοτε περιχαρείς για την αθανασία τους και συνόδευαν τά άρματα των ενάλιων θεών. 
Οι πιο γνωστές από αυτές είναι
 η Αμφιτρίτη, η οποία ήταν γυναίκα του Ποσειδώνα και μητέρα του Τρίτωνα, 
η Θέτις (η μελλοντική μητέρα του ήρωα Αχιλλέα), 
η Ψαμάθη (γυναίκα του Αιακού) και
 η Γαλάτεια (γυναίκα του κύκλωπα Πολύφημου). 
Τα ονόματα των Νηρηίδων που συναντούται στη Θεογονία του Ησίοδου αναφέρονται στις διάφορες καταστάσεις και χάρες της θάλασσας.
 Υπενθυμίζουν τα ευεργετήματα της θάλασσας, τα πλούτη που δίνει στον άνθρωπο και την ευκολία που παρέχει στο εμπόριο.
 Τα ονόματα των 50 Νηρηίδων (κατά τον Ησίοδο) ήταν τα εξής:
 Αγαύη, Ακταία, Αλία, Αλιμήδη, Αμφιτρίτη, Αυτονόη, 
Γαλάτεια, Γαλήνη, Γλαύκη, Γλαυκονόμη, 
Δυναμήνη, Δωτώ, 
Ερατώ, Ευαγόρη, Ευάρνη, Ευδώρη, Ευκράτη, Ευλιμένη, Ευνίκη, Ευπόμπη, 
Ηιόνη, 
Θεμιστώ, Θέτις, Θόη,
 Ιπποθόη, Ιππονόη, 
Κλυμένη, Κυματολήγη, Κυμοδόκη, Κυμοθόη, Κυμώ, 
Λαομέδεια, Λειαγόρη, Λυσιάνασσα, 
Μελίτη, Μενίππη, 
Νημερτής, Νησαία, Νησώ, 
Πανόπη, Πασιθέα, Πολυνόη, Ποντοπόρεια, Προνόη, Πρωτομέδεια, Πρωτώ, 
Σαώ, Σπειώ, 
Φέρουσα, Ψαμάθη. 
Οι Νηρηίδες στη τέχνη τόσο στα μελανόμορφα αγγεία όσο και στα ερυθρόμορφα αλλά και στη γλυπτική κατέχουν την πλέον αξιόλογη θέση σε εμπνεύσεις επικής δραματικής και λυρικής ποίησης απεικονιζόμενες με σεμνότητα μορφής και ενδυμάτων ενίοτε και γυμνές παίζοντας με τους Ερωτιδείς αλλά και σε παραστάσεις με υπαινιγμό σε μεταθάνατο ζωή στις νήσους των Μακάρων. 
Για τις Ναϊάδες, ιδιαίτερα, υπάρχουν πολλοί μύθοι, που αφορούν τις ερωτικές τους περιπέτειες. Έλεγαν ότι κάποτε ο Ύλας, σύντροφος του Ηρακλή, πλησίασε σε μια πηγή, για να γεμίσει την υδρία του. 
Εκεί συνήθιζαν να μαζεύονται οι Νύμφες και να τραγουδούν ύμνους στην Άρτεμη ολονυχτίς.
 Ο Ύλας είχε φτάσει ακριβώς την ώρα που οι Νύμφες άρχισαν να συγκεντρώνονται και μια απ' αυτές, η Εφυδάτια, που κατοικούσε μέσα στην πηγή, σήκωσε το κεφάλι της και τον αντίκρισε. Θαμπώθηκε από τη θεϊκή του ομορφιά και τον ερωτεύτηκε.
 Εκείνος, σκυμμένος είχε βουτήξει την υδρία του μέσα στο νερό, χωρίς να υποπτεύεται πως κάποιος τον παρακολουθεί με προσοχή. 
Η Νύμφη θέλησε ν' αρπάξει την ευκαιρία και να τον φιλήσει· τον αγκάλιασε από το λαιμό και τον τράβηξε μαζί της στο βυθό. 
Οι σύντροφοί του έψαξαν να τον βρουν, μα δεν μπορούσαν με κανένα τρόπο να εξηγήσουν την εξαφάνισή του. 
Πολύ γνωστές επίσης ήταν οι ιστορίες των ερώτων των Νυμφών με βοσκούς, που συνήθως έβοσκαν τα πρόβατά τους στις όχθες των ποταμών.
 Έπειτα οι Νύμφες έφερναν στον κόσμο γιους θνητούς, αλλά σοφούς και γενναίους... 
Οι Νηρηίδες παραμένουν μέχρι και σήμερα στις δοξασίες των Ελλήνων με μικρή παραφθορά του ονόματος ως νύμφες "Νεράιδες".
 Νηρηίδες ήταν ο πιο αρχαίος τύπος του ονόματος όπως τον μεταφέρει ο Όμηρος, ο Ησίοδος κ.α. 
Οι δύο αυτές λέξεις, "νεράιδα" και "Νηρηίδα", ανάγονται στον όρο Nerti , που σημαίνει «βυθίζω». 
Η παρετυμολογία του ονόματος, σύμφωνα με την οποία το "νεράιδα" προέρχεται από τη λέξη "νερά", αποδίδει επίσης τη στενή τους σχέση με το νερό. 
Άλλωστε οι νεράιδες των παραμυθιών μοιάζουν εξ ορισμού υδάτινες. 
Όπως και οι νύμφες ζουν στα βουνά, στα δάση, στα ποτάμια, σε βρύσες, σε συντριβάνια, σε σπηλιές, σε όλη τη φύση, και αποκαλούνται με πολλά ονόματα : ανεράδες, ανεραγόδες, νεράισσες, ξεραμένες, αβραγίδες κτλ. 
Κινούνται σε χώρους κυκλικούς (αλώνι, συντριβάνι, λίμνη, στέρνα), όπως κυκλικές είναι οι κινήσεις τους στον χορό ή στο γνέσιμο. 
Ο χορός τους αφήνει κυκλικά χνάρια στο χορτάρι σύμφωνα με τις παραδόσεις πολλών λαών. Είναι όμορφες με μακριά ξανθά μαλλιά συνήθως πράσινα μάτια φορούν λευκά φουστάνια με λευκό μαντήλι και τις βλέπουν μόνο οι σαββατογεννημένοι και οι ελαφρό ίσκιοτοι .
 Αρχηγός τους είναι η Κάλω και έχουν πολλά ονόματα όπως Αστέρω, Ουρανία, Λαμπετία, Κανέλα, Κάλω κ.α.. 
Τους αρέση ο χορός και συχνά αρπάζουν τους λυράδες για να τους παίξουν και να χορέψουν , και συνήθως βγαίνουν τα μεσάνυχτα μπαίνουν στα σπίτια και κλέβουν τα ρούχα των γυναικών. Σαν γυναίκες, προκαλούν του άνδρες, τους θέλγουν και ύστερα τους ξεφεύγουν, μέσα από μία διχασμένη έκφραση της σεξουαλικότητάς τους. 
Παρά την υπερφυσική τους προέλευση οι δραστηριότητές τους ταυτίζονται με τις παραδοσιακά γυναικείες: φροντίζουν για την καθαριότητα του σώματος και αγαπούν γενικά το νερό. 
Οι Νεράιδες παντρεύονται με Νεράιδους κάνουν παιδιά ενώ σε κάποιες παραδόσεις υφαίνουν.
 Η νεράιδα αναπαριστά την ιδανική και τρομακτική θηλυκότητα. 
Συγκεντρώνει πολυάριθμες γυναικείες ιδιότητες : οι αναπαραστάσεις της παραπέμπουν στη συμβολική του νερού, του γνεσίματος και του νοικοκυριού, στις αναπαραστάσεις της νύφης, στον πόθο και στον θάνατο. 
Οι Νεράιδες στην Ομήρου Ιλιάδα
 Είπε, κι εκείνον τον περίζωσε σα μαύρο γνέφι ο πόνος·
 και διπλοπάλαμα αθαλόσκονη φουχτώνοντας τη ρίχνει 
πα στο κεφάλι, και την όψη του μολεύει την πανώρια' 
κι η στάχτη απά στο μοσκομύριστο του κάθουνταν χιτώνα' 
κι αυτός μακρύς φαρδύς ξαπλώθηκε και κοίτουνταν στη σκόνη,
 και με τα χέρια του ανασκάλευε μαδώντας τα μαλλιά του. 
Κι οι σκλάβες, που ο Αχιλλέας κι ο Πάτροκλος είχαν κουρσέψει,
 έσυραν τρανή φωνή, απ' τον πόνο που 'νιωσαν, και δράμαν απ' τις πόρτες
 30 στον Αχιλλέα το γαύρο ολόγυρα, και χεροπάλαμα όλες 
κρούγαν τα στήθη τους, και λύθηκαν της κάθε μιας τα γόνα. 
θρηνούσε κι απ' την άλλη ο Αντίλοχος, πνιγμένος μες στο κλάμα, 
τον Αχιλλέα στα χέρια πιάνοντας—κι αυτός βαριά εβογγούσε— 
τι έτρεμε μπας και με το σίδερο θερίσει το λαιμό του. 
Κι έσκουξεν άγρια" ευτύς τον άκουσεν η σεβαστή του η μάνα,
 που πλάι στο γέρο κύρη εκάθουνταν, στα βάθη του πελάγου, 
κι αρχίνησε το θρήνο' γύρα της μεμιάς εμαζωχτηκαν 
όσες θεές νεράιδες έμεναν στου πελάγου τα βάθη· 
η Κυμοθόη κι η Γλαύκη εκεί 'τανε, κι η Θάλεια κι η Νησαία 
40 κι η βοϊδομάτα Αλία κι η Φέρουσα κι η Θόη κι η Κυμοδόκη·
 ήταν ακόμα κι η Λιμνώρεια κι η Αμφιθόη κι η Ακταίη 
με τη Μελίτη και την Ίαιρα, την Αγαυή, τη Μαίρα, 
και την Πρωτώ καί την Ιάνασσα, τη Σπειώ και την Πανόπη 
και τη Δωτώ και την Καλλιάνειρα, την ξακουστή Γαλάτεια, 
τη Δυναμένη, την Καλλιάνασσα καί τη Δωρίδα' κι ήταν
 κι η Νημερτή μαζί και η Ιάνειρα, μαζί τους κι η Αμφινόμη· 
κι η Ωρείθεια κι η Κλυμένη κι η Άψευδη μες στη σπηλιά βρεθήκαν, 
κι η Αμάθια ακόμα η καλοπλέξουδη κι η Δεξαμενή, κι άλλες,
 όσες θεές νεράιδες έμεναν στου πελάγου τα βάθη. 
50 Και γέμισε η σπηλιά η κρουστάλλινη, κι αυτές έδερναν όλες 
τα στήθη τους· και πρώτη η Θέτιδα κινάει το μοιρολόγι: 
« Νεράιδες αδερφές μου, ακούστε με, καλά να ξέρετε όλες 
γρικώντας, πόσους κρύβω μέσα μου βαθιά καημούς και πόνους. 
Αλί κι αλί σε με την άμοιρη πικρολεβεντομάνα!
 Γέννησα γιο τρανό, αψεγάδιαστο, στους αντρειωμένους πρώτο, 
κι ως τρυφερό κλωνάρι ανάδωσε' κι εγώ, που ανάστησα τον 
σα ροδαμό που ξεπετάχτηκε στου χωραφιού τον όχτο, 
πάνω στα πλοία τα δρεπανόγυρτα στην Τροία τον έχω στείλει,
 τους Τρώες να πολεμήσει. Αλίμονο, δε θα τον δω να γέρνει
 60 στο πατρικό ξοπίσω σπίτι του, να τον καλωσορίσω!
 Μα κι όσο ακόμα ζει και χαίρεται το φως του γήλιου, πάντα 
τραβάει καημούς, κι ουδέ πηγαίνοντας μπορώ να τον συντράμω.
 Κι όμως θα πάω να ιδώ το τέκνο μου, ποια συφορά ν' ακούσω
 το 'χει πλακώσει, από τον πόλεμο μακριά κι ας μένει τώρα.» 
Είπε, και τη σπηλιά παράτησε, κι εκείνες δακρυσμένες 
ομάδι της τραβούσαν κι άνοιγε της θάλασσας το κύμα 
τρογύρα, ως πια στην Τροία που φτάσανε την παχιοχωματούσα' 
κι αράδα στο γιαλό ξεπρόβαλαν, κει που ήταν τραβηγμένα
 πυκνά των Μυρμιδόνων τ' άρμενα, στον Αχιλλέα τρογύρα' 
70 κι ως εβογγούσε κείνος, σίμωσεν η σεβαστή του η μάνα' 
σέρνει φωνή μεγάλη, εφούχτωσε την κεφαλή του γιου της,
 και μες στα κλάματα ανεμάρπαστα του συντυχαίνει λόγια: 
« Τι κλαις, παιδί μου; Ποιος σου ετάραξε καημός τα σπλάχνα τώρα;
 Για μίλα μου ανοιχτά, μην κρύβεσαι· σου τα 'χει ο Δίας τελέψει 
τα όσα πιο πριν τον παρακάλεσες με σηκωμένα χέρια, 
να στριμωχτούν οι Αργίτες σύψυχοι μπροστά απ' των πλοίων τις πρύμνες 
και στενεμένοι απ' την ανάγκη σου φριχτά κακά να πάθουν.»

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ

Η φύση έχει προνοήσει, πολύ πριν τη φαρμακευτική, να δημιουργήσει παυσίπονα, τα οποία ευτυχώς βρίσκονται σε αφθονία και είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα σας.
 Ξύδι για την καούρα
 Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέει η γνωστή παροιμία, έτσι και το ξύδι από μηλίτη είναι η καλύτερη και φυσικότερη ίαση για την καούρα.
 Βάλτε ένα κουταλάκι της σούπας ξύδι μηλίτη σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το σιγά σιγά.
 Το ξύδι από μηλίτη περιέχει αλκαλοποιητές, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τον άνθρωπο, ειδικά λόγω των οξέων που περιέχει η σύγχρονη διατροφή. 
Σκόρδο για την αρθρίτιδα
 Από την αρχαιότητα, το σκόρδο έπαιζε σημαντικό ρόλο στον τομέα των …παυσίπονων. 
Έτσι και σήμερα, ακολουθώντας την πανάρχαια τακτική, ψιλοκόψτε μία σκελίδα σκόρδο και μαζί με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ζεστάνετέ το.
 Απλώστε το στις αρθρώσεις που πονούν και θα αισθανθείτε μία τρομερή ανακούφιση. Επιπλέον, το σκόρδο ενδείκνυται και για τον πονόδοντο: τρεις σκελίδες σκόρδο και μία πρέζα αλάτι, χτυπημένα μαζί, είναι ιδανικά όταν τα απλώσετε στο δόντι σας που πονάει.
 Μούρα για την κύστη 
Έρευνες έχουν δείξει ότι μία μερίδα μούρα μπορούν να μειώσουν έως και 60% τον πόνο από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. 
Το μυστικό όπλο είναι τα αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία «σκοτώνουν» τις ελεύθερες ρίζες που ερεθίζουν το βλεννογόνο του πεπτικού συστήματος.
 Η κατανάλωση μούρων είναι μοναδική σπιτική θεραπεία και για το πεπτικό έλκος, τη δυσπεψία και τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.
 Σταφύλια για τη μέση 
Μελέτη του Πανεπιστήμιου του Οχάιο έδειξε ότι εάν καταναλώνετε μία μερίδα σταφύλια καθημερινά απαλλάσσεστε από τους πόνους της πλάτης.
 Αυτό συμβαίνει επειδή τα σταφύλια περιέχουν θρεπτικά συστατικά, τα οποία αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στην περιοχή της μέσης, και αυτό με τη σειρά του ανακουφίζει από τον πόνο. 
Ανανάς για τις φλεγμονές
 Η βρομελίνη που βρίσκεται στον ανανά είναι εκείνη που μπορεί να σας απαλλάξει από το φούσκωμα και το βάρος που νιώθετε στο στομάχι.
 Επιπλέον, η κατανάλωση ανανά βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, σταματώντας τις κράμπες και τις φλεγμονές. 
Μπορεί ακόμα να βοηθήσει στην απελευθέρωση των φλεγμονωδών ενώσεων, που συμβάλλουν στην αρθρίτιδα. 
Βρόμη για τους πόνους περιόδου
 Η βρόμη θεωρείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στις κράμπες τις περιόδου και ανακουφίζουν από την ενδομητρίωση. 
Ο λόγος είναι ότι η βρόμη είναι πλούσια σε μαγνήσιο και μία από τις καλύτερες πηγές διατροφικού ψευδαργύρου για τις γυναίκες εκείνες, που υποφέρουν από πόνους περιόδου. Γαρύφαλλο για τον πονόδοντο 
Το γαρύφαλλο (το μπαχαρικό όχι το λουλούδι) είναι ένας δοκιμασμένος σύμμαχος κατά του πονόδοντου. 
Εξάλλου και διάφορες οδοντόκρεμες, που κυκλοφορούν έχουν γαρύφαλλο, κάτι που τις κάνει ακόμη πιο ευεργετικές για τη στοματική υγιεινή. 
Μπορείτε απλά να ταμπονάρετε με λίγο λάδι από γαρύφαλλο το δόντι που σας πονάει και να ανακουφιστείτε πραγματικά.

ΓΕΩΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝ

Η λέξη Ακρόπολη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων άκρος και πόλις και κυριολεκτικά σημαίνει πόλη στην άκρη (ή σε ακρότατο). 
Για αμυντικούς σκοπούς, οι οικιστές επέλεγαν ένα υπερυψωμένο σημείο, συχνά ένα λόφο με απότομος πλευρές.
 Σε πολλά μέρη στον κόσμο, αυτοί οι πρώιμοι οχυροί οικισμοί γίνονταν ο πυρήνας μεγάλων πόλεων, που επεκτείνονταν στο επίπεδο έδαφος γύρω από την Ακρόπολη. 
Τέτοια παραδείγματα είναι οι πόλεις της Αθήνας και της Ρώμης. 
Η Ακρόπολη, παρ’ όλο που συνδέεται κυρίως με ελληνικές πόλεις, όπως η Αθήνα, το Άργος, η Αρχαία Θήβα και η Αρχαία Κόρινθος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικά για όλους τους οχυρούς οικισμούς πάνω σε λόφους, μεταξύ αυτών στη Ρώμη, στην Ιερουσαλήμ, στην κελτική Μπρατισλάβα και σε πολλές πόλεις της Μικράς Ασίας. 
Η πιο γνωστή ακρόπολη είναι η Ακρόπολη της Αθήνας, όπου δεσπόζει το μνημείο του Παρθενώνα. 
Παρόλο που αρχικά οι ακροπόλεις εντοπίζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, η κατασκευή τους γρήγορα εξαπλώθηκε στις ελληνικές αποικίες όπως η Δωρική Λατώ στην Κρήτη κατά την Αρχαϊκή περίοδο.... 
Είναι γνωστό ότι πάνω από την Ακρόπολη, στον ιερό βράχο του αρχαίου Παρθενώνα, εδώ και χιλιάδες χρόνια δεν πετάνε πουλιά αλλά και αεροπλάνα, εξαιτίας του ισχυρού γεωμαγνητικού πεδίου που τα αποτρέπει!!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Το 1850 έφτασε στο Περού ο Ιταλός ερευνητής-περιηγητής Αντόνιο Ραϊμόντι. 
Για σαράντα ολόκληρα χρόνια έμεινε εκεί, ερευνώντας κάθε σπιθαμή της μακρινής και «περίεργης» -ιστορικά- αυτής χώρας και είναι οι δικές του περιηγήσεις και έρευνες πάνω στις οποίες βασίσθηκε ο φυσικομαθηματικός- ερευνητής συμπατριώτης του Ενρίκο Μάτιεβιτς, ώστε να φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι ναυτικοί του Αιγαίου πολλές χιλιετίες προ του Κολόμβου έφτασαν στην Κεντρική και Νότιο Αμερική.
 Ο Μάτιεβιτς βεβαίως πρωτίστως παρακινημένος από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, τόσο από τον Όμηρο όσο και από τον Απολλόδωρο έβλεπε ότι οι γνώσεις που περιγράφονταν στους στίχους της Οδύσσειας και των Αργοναυτικών, και είχαν να κάνουν με τόπους πολύ μακρινούς, πολύ πέρα αυτού της Μεσογείου, δεν μπορούσε παρά να πιστεύει ότι ένα υπερατλαντικό ταξίδι και η επίσκεψη στις μακρινές εκείνες χώρες της Νοτίου Αμερικής ήταν τα πιθανότερα σημεία αναφοράς των συγγραφέων των μεγάλων επών, «Οδύσσειας» και «Αργοναυτικών» αντίστοιχα. Έτσι με οδηγό τις περιηγήσεις και έρευνες του συμπατριώτη του Ραϊμόντι, και με τα αρχαία κείμενα στα χέρια περιδιάβηκε τις Άνδεις, και έκανε τις δικές του ανακαλύψεις που έφεραν το αποτέλεσμα που μερικά χρόνια πριν η Ενριέτα Μέρτζ έγραφε στην «Κρασάτη Θάλασσα». Δηλαδή ότι οι Έλληνες είχαν φτάσει κατά τους πρώτους ιστορικούς χρόνους στην Νότιο Αμερική. 
Η μελέτη του Μάτιεβιτς στηρίχθηκε στην συγκριτική αρχαιολογία και την Μυθολογία. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο γεωφυσικό αστεροσκοπείο του Χουανγκάγιο της Λίμα και αυτό του έδωσε πολλά περιθώρια ώστε να κάνει τις μελέτες του επί τόπου και να μείνει έκπληκτος από τις ανακαλύψεις που βρήκε μπροστά του. Στις κεντρικές Άνδεις του Περού, στις παραστάσεις ενός αρχαίου μαντείου ανακαλύπτει τις χθόνιες οντότητες που ο Ησίοδος αναφέρει στην «Θεογονία» του. 
Ο Κέρβερος, η Μέδουσα, η Λερναία Ύδρα, οι Άρπυιες, η Χίμαιρα είναι παραστάσεις τις οποίες ανακαλύπτει στα ερείπια ναών και μαντείων της περιοχής.
 Οι θεότητες του Κάτω Κόσμου, τα Τάρταρα όπως τα ονομάζει ο Ησίοδος φαίνεται να παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο για τους πανάρχαιους κατοίκους της περιοχής, τους Ίνκας. 
Έναν λαό που η ύπαρξή του και η εξαφάνισή του αποτελεί ένα μυστήριο, όπως και των Ατζέκων στην Κεντρική και Νότιο Αμερική, ή των Σουμερίων και των Χετταίων στην Μεσοποταμία. Οι παραστάσεις που αφορούν τις θεότητες του Κάτω Κόσμου, οδηγούν τον Μάτιεβιτς να υποστηρίξει ότι εδώ, στην Νότια Αμερική ήταν ο Άδης των αρχαίων Ελλήνων. 
Τα Τάρταρα όπου τους φιλοξενούσαν και αποτελούσαν συνάμα το βασίλειό τους με πρωταγωνιστή βεβαίως τον Θεό Πλούτωνα. 
Πίστευαν οι πανάρχαιοι πρόγονοί μας ότι ο Άδης βρισκόταν στα έγκατα της Χθονός αλλά σε μία μακρινή τοποθεσία δυτικά της γης. Ένα χρόνο ταξίδι χρειαζόταν για να φθάσουν εκεί. Και αν κανείς υπολογίσει μία τέτοια απόσταση και με τα μέσα βεβαίως της εποχής εκείνης μάλλον η αναφορά γίνεται για την πέρα του Ατλαντικού ήπειρο, αυτή της Αμερικής, της Γης των Εσπερίδων όπως λεγόταν, εκεί όπου ο Άτλας μεταμορφωμένος σε ένα τεράστιο βουνό υποβάσταζε στους ώμους του την Γη.
 Η Κίρκη λέει στον Οδυσσέα πώς θα πάει στον Κάτω Κόσμο για να πάρει τις οδηγίες που χρειαζόταν για την επιστροφή του στην πατρίδα, αλλά και για να εξευμενίσει τους Θεούς που είχε προκαλέσει με την συμπεριφορά του μετά την συμβολή του στην άλωση της Τροίας.
 Η περιγραφή της Κίρκης στην «Οδύσσεια» που γίνεται με την γραφίδα του Μεγάλου Ομήρου, είναι ίσως η περισσότερο άρτια περιγραφή που υπάρχει σε αρχαίο κείμενο. 
Αν κανείς ακολουθήσει εκείνη την πορεία δεν μπορεί παρά να φθάσει στην Εσπερία, την ήπειρο της Αμερικής.
 Αν και πολλοί γεωγράφοι το αμφισβητούν παρ' όλα αυτά δεν παύει να υφίσταται ως η πιο άρτια γεωγραφική περιγραφή.
 Ο Μάτιεβιτς στην αναζήτηση της μυθολογικής κόλασης, αυτά τα Τάρταρα, βλέπει να υπάρχει τέτοια ομοιότητα με την σημερινή περιοχή του Αμαζονίου, ώστε μένει κυριολεκτικά κατάπληκτος. 
Οι διηγήσεις εκείνων των πρώτων εξερευνητών στα μεταχριστιανικά χρόνια, αλλά και μερικές χιλιετίες αργότερα από τους Αργοναύτες και τον Οδυσσέα, για το πέρασμα του Μανσερίστε, που είναι το πρώτο πέρασμα που συναντά κανείς καθώς ανεβαίνει τον Αμαζόνιο, θα μπορούσαν να είναι οι διηγήσεις των μυθολογικών αναφορών για την κάθοδο στον Άδη. 
Όποιος διαπλέει τον Αμαζόνιο καθώς έρχεται από το βόρειο ημισφαίριο, παρατηρώντας τα άστρα έχει την εντύπωση ότι κατεβαίνει σε μία βαθιά άβυσσο. 
Έτσι το περιγράφει και η Ενριέτα Μέρτζ, η οποία με οδηγό τους αστερισμούς και κυρίως αυτόν της Μεγάλης Άρκτου, συμπεραίνει για το Ιασωνικό ταξίδι στην Αμερική!!! 
Και είναι πράγματι άξιο θαυμασμού να βλέπει κανείς τέτοιες ανακαλύψεις που κυριολεκτικά φέρνουν τα πάνω κάτω στην συμβατική ιστορία. 
Παραβάλλοντας τον μυθικό ποταμό Αχέροντα και τους τρεις μικρότερους παραποτάμους του, την Στύγα, τον Κυκωτό και τον Πυριφλεγέθοντα, με τον Αμαζόνιο κατά τον Μάτιεβιτς, ο Οδυσσέας έπρεπε να εντοπίσει έναν ποταμό που θα του επέτρεπε να διασχίσει τους βάλτους του Άδη. 
Έτσι η Στύγα είναι ο ποταμός Μαρανιόν του Περού ο οποίος στην ουσία είναι τμήμα του Αμαζονίου αλλά με άλλη ονομασία. 
Ο ποταμός Ουκαγιάλι ένας σημαντικός ποταμός στην λεκάνη του Αμαζόνιου που πηγάζει από τις οροσειρές του Κούζκο είναι ο Πυριφλεγέθων της Οδύσσειας. 
Η παραμονή του Μάτιεβιτς στο Περού και οι διάφορες περιηγήσεις τις οποίες έκανε σχεδόν σ' ολόκληρη την περιοχή της Νοτίου Αμερικής, αλλά και τα συμπεράσματα που έχει βγάλει μέσα από αυτή του την πολύχρονη έρευνα καταγράφονται στο βιβλίο του «Ταξίδι στην Μυθολογική Κόλαση». 
Εδώ ο συγγραφέας λοιπόν περιγράφει πως οι πανάρχαιοι θαλασσοπόροι του Αιγαίου έφθασαν στον Αμαζόνιο, διασχίζοντας τον Ατλαντικό ωκεανό, και μέσω του τεράστιου αυτού πλωτού ποταμού, του δεύτερου σε μέγεθος μετά τον Νείλο έπλευσαν προς νότο μέχρι τις Άνδεις του Περού. 
Όπως έχουμε ξαναπεί σε παλιότερα θέματα μαζί τους οι εξερευνητές εκείνοι έφερναν και ολόκληρο τον πολιτισμό τους που ήταν η γλώσσα τους, οι θεοί τους, οι μύθοι τους, οι παραδόσεις τους, οι συνήθειές τους ... 
Αυτά τα πέρασαν στους ιθαγενείς των περιοχών που βρέθηκαν και σαφώς είχαν την ανάλογη από εκείνους αντιμετώπιση που τους αναβίβασαν τόσο ψηλά ώστε τους έκαναν Θεούς. 
Τους λευκούς θεούς τους που ακόμη και σήμερα θυμούνται μέσα από τις παραδόσεις τους και τις διάφορες γιορτές- μνήμες που διατηρούν.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ

Μέσα από τα κείμενα των Αργοναυτικών, του Ομήρου και άλλων Αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων
 Ο όρος ρήγμα χωροχρόνου που χρησιμοποιούν οι ουράνιοι συνομιλητές μας, στη γήινη μας επιστήμη μελετάται με τη θεωρία των παραλλήλων "Μεμβρανών" ή θεωρία "Μ", γνωστής και σαν θεωρία των Παραλλήλων Συμπάντων. 
Η ανθρώπινη επιστήμη εκτιμά ότι υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα, στα οποία οι πραγματικότητες είναι διαφορετικές και η μετάπτωση του ανθρώπου από τη μια πραγματικότητα στην άλλη πιστεύουν ότι είναι ικανή να εξηγήσει τα περισσότερα αινίγματα της φύσης. 
Το πρόβλημα στη θεωρία αυτή είναι πως θα επιτευχθεί το ρήγμα χωροχρόνου και η μετάπτωση από τον τρισδιάστατο χώρο στον χώρο των τεσσάρων διαστάσεων, από το ένα σύμπαν στο παράλληλο του. 
Τι υπολογίζουν οι επιστήμονες να συναντήσουν όταν επιτευχθεί το ρήγμα του χωροχρόνου; Όταν τα όντα του δικού μας σύμπαντος, του τρισδιάστατου χώρου βρεθούν στο παράλληλο σύμπαν των τεσσάρων διαστάσεων, θα αλλάξουν ιδιότητες. 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι η σταθεροποίηση, στη νέα τε- τραδιάστατη κατάσταση και η επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση.
 Στο όριο δύο παραλλήλων συμπάντων, ο άνθρωπος θα συμμετέχει και στους δύο χώρους και ανάλογα θα βαδίζει προς τον έναν ή τον άλλον.
 Οι οντότητες του τετραδιάστατου χώρου έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα απ` ότι του τρισδιάστατου χώρου σε ότι αφορά την επίσκεψη των διαφόρων επιπέδων. 
Είναι πιο κοντά στο δικό μας επίπεδο, σε αντίθεση με τα όντα της 5ης διάστασηςπου είναι ενεργειακής υφής, άγνωστης σύνθεσης "ενεργειακά ολογράμματα, ισχυρού φωτός, ψυχρού φωτός, αοράτου νυχτερινού φωτός ...", όροι που χρησιμοποιήθηκαν από τους ουράνιους μυστηριώδεις συνομιλητές μας και τα οποία έχουν απαλλαγεί από τις δεσμεύσεις του υλικού σώματος.
 Έχουν την ευχέρεια να ξεπερνούν καταστάσεις αδύνατες για μας και μπορούν να ενσαρκώνονται ακαριαία με οποιαδήποτε μορφή επιθυμούν.
 Για τη σταθεροποίηση οντοτήτων από το κατώτερο προς το ανώτερο πεδίο, απαιτούνται ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. 
Από την 6η διάσταση και πέρα δεν μπορεί η επιστήμη να εκτιμήσει πως εκδηλώνεται ο χωροχρόνος και οι μορφές ύπαρξης. 
Υπολογίζει τις διαστάσεις σε 10 και μία του χρόνου· πρόσφατα κάνουν λόγο για δώδεκα διαστάσεις και μία του χρόνου. 
Πως προέκυψε ο αριθμός αυτός; 
Μόνο από εκτιμήσεις και παραδοχές. "Το φαινόμενο που οι επιστήμονες της Γαίας ονομάζουν φυγή των Γαλαξιών αποτελεί έκφραση της δέκατης διάστασης. 
Ο χρόνος τους μηδενίζεται αφού κινούνται με ταχύτητες ανώτερες του φωτός (το ίδιο λέει και η γήινη επιστήμη) και οι ταχύτητες αυτές απαιτούνται για τη διάσπαση του φωτονικού φράγματος και την είσοδο του γαλαξία στο ταχυονικό πεδίο. 
Η ενδέκατη διάσταση βρίσκεται στο νιονικό πεδίο και η δωδέκατη μετά το νιονικό φράγμα, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει τι υπάρχει Στο ταχυονικό πεδίο δημιουργούνται προϋποθέσεις και διεργασίες είτε για την εμφύτευση του σπέρματος της ζωής στους γαλαξίες, είτε για τελείωση της υπάρχουσας, που έχει διανύσει όλο το χρονικό διάστημα βελτίωσης και εξέλιξης. 
Εξέρχονται με τη νέα μορφή είτε προς το φωτονικό πεδίο (εμφάνιση νέων γαλαξιών κατά την επιστήμη) ή συνεχίζουν προς το νιονικό πεδίο, όπου οι πραγματικότητες είναι ακατανόητες από τους ανθρώπινους νόες". 
(Βλ. "Η Διαθήκη του Προμηθέα", Γερ. Καλογεράκη, σελ. 154. Εκδ. ΔΙΟΝ 2001).
 "Δεν υπάρχει αναδίπλωση χρόνου έτσι όπως την εννοεί η γήινη επιστήμη. Όταν ο άνθρωπος βρεθεί στο χώρο των τεσσάρων διαστάσεων, έχει τη δυνατότητα επίσκεψης στο χρόνο του παρελθόντος." Το ρήγμα του χωροχρόνου απαιτεί γνώση και υψηλή τεχνολογία. Επίσης μπορεί να δημιουργηθεί χωροχρονι-κό ρήγμα μέσα από το οποίο "... μπορεί να διολισθήσει ολόκληρο το ηλιακό σας σύ- στημα και να το μετα-φέρουμε σε όποιο σημείο του γαλαξία θέλουμε, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ζωή στους πλανήτες του. Υπάρχουν φυσικές γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των ουρανίων σωμάτων και των συμπάντων που ακόμη δεν έχετε ανακαλύψει. 
Τα διαστρικά ταξίδια γίνονται μέσω αυτών. Αν τις ανακαλύψετε Θα διαπιστώσετε ότι τα ταξίδια στους πλησίον σας πλανήτες θα είναι μια καθημερινότητα". 
Το πώς επιτυγχάνεται το ρήγμα του χωροχρόνου θα προσπαθήσω να παρουσιάσω στη συνέχεια. 
Ο όρος χωροχρόνος είναι ο πιο ταλαιπωρημένος στη σύγχρονη επιστημονική δεοντολογία γιατί πιστεύουν ότι δίνει λύση σε όλα τα προβλήματα και απάντηση σε όλες τις απορίες.
Μιλάμε για χωροχρονικές στρεβλώσεις χωρίς να γνωρίζουμε τι εννοούμε και πως μπορεί να υλοποιηθούν. 
Με βάση τις πληροφορίες που συλλέξαμε από τα μηνύματα που έχουμε πάρει στον υπολογιστή, θα επιχειρήσω να περιγράψω τον όρο χωροχρόνο, ή ρήγμα χωροχρόνου, χωρίς να υποστηρίζω ότι αποτελεί θεώρημα ή αναλλοίωτη αλήθεια. 
Υποστηρίζω πως είναι μια λογική εκδοχή. Δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία, ούτε στοιχεία συσχετισμού και αντίστοιχη επιστημονική ορολογία ώστε να χρησιμοποιήσω επιστημονικούς όρους. 
Ίσως υπάρξουν ασάφειες στη διατύπωση και περιγραφή του Ρήγματος Χωροχρόνου· επικαλούμαι την επιείκειά σας. 
Το Ρήγμα στον Χωροχρόνο παρατηρείται συχνότερα μέσα σε ενεργειακούς χώρους και διαύλους επικοινωνίας. 
Δεν δημιουργεί ο άνθρωπος το ρήγμα χωροχρόνου μόνος του ή με την θέληση του ή με προετοιμασία. Συμβαίνει μόνο του στον χώρο. 
Ο κινούμενος άνθρωπος χτυπά πάνω στο φράγμα χωροχρόνου δημιουργεί το ρήγμα και μεταβάλλει πραγματικότητες. 
Δεν διακτινίζο- νται άνθρωποι και αντικείμενα. Δεν χάνουν την υλική τους υπόσταση. Αραιώνει μόνο η υλική τους σύνθεση και η μοριακή τους δομή, λόγω αύξησης των κραδασμών και των ενεργειακών συνθηκών που επικρατούν στον χώρο του ρήγματος. 
Το ρήγμα στον χωροχρόνο προκαλεί μόνο ο άνθρωπος ή το αντικείμενο που κινείται. 
Η ακινησία δεν δημιουργεί ρήγμα σε καμία περίπτωση
 Όταν λέμε φράγμα χωροχρόνου για την τρισδιάστατη πραγματικότητα, θα φανταστούμε μια λεπτότατη και πολύ ελαστική μεμβράνη που καλύπτει το οπτικό πεδίο κάθετα προς τη γη. 
Ένα φράγμα άπειρων διαστάσεων. Λίγο πριν συμβεί το χωροχρονικό ρήγμα ο άνθρωπος έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στο κέντρο του νοητού φράγματος πραγματικοτήτων. 
Αυτό το φράγμα εμποδίζει την επαφή με την νέα χωροχρονική διάσταση και τον δικό μας τρισδιάστατο χώρο. 
Καλύπτει από τις αισθήσεις μας την παράλληλη πραγματικότητα που συνυπάρχει με την δική μας.
Όταν ο άνθρωπος ή το αντικείμενο προσκρούσει στο φανταστικό αυτό ελαστικό φράγμα προχωρεί σε μεγάλο διάστημα και σε επαφή μαζί του· είναι πολύ ελαστικό, τεντώνεται, δημιουργεί ένα διαφανή πλαστικό σωλήνα που κάποια στιγμή σπάει στο σημείο επαφής με τον άνθρωπο που μεταφέρεται στην νέα πραγματικότητα. 
Το ρήγμα δημιουργείται από άγνωστες κοσμικές δυνάμεις ή με επέμβαση των Ολύμπιων. 
Μας οδηγεί σε μια άλλη πραγματικότητα, που δεν έχει καμιά σχέση με την γήινη. 
Το κέντρο που χτυπάμε είναι η οπή του χωροχρόνου στην οποία μπαίνουμε χωρίς να το καταλάβουμε. 
Μπορεί κάποιος να τρέχει με αυτοκίνητο, να προκαλέσει ρήγμα στον χωροχρόνο και μόνο ο άνθρωπος να βρεθεί σε άλλη διάσταση και όχι το αυτοκίνητο. 
Όταν ο άνθρωπος βγει από το ρήγμα χωροχρόνου γίνεται συνειδητά η αντίστροφη διαδικασία για να βρεθεί στο δικό του γνώριμο κόσμο τον τρισδιάστατο. 
Μέσα στο χωροχρονικό ρήγμα ο ορίζοντας της νέας πραγματικότητας, της παράλληλης πραγματικότητας που συνυπάρχει με την δική μας, έχει άλλες συνθήκες αισθήσεων και φωτεινότητας.
 Είναι ένας κόσμος πολύ πιο φωτεινός από τον δικό μας, με πιο γλυκό το χρώμα του ουρανού, πιο ήρεμες τις οντότητες που υπάρχουν σε αυτόν.
 Ο χρόνος είναι πιο ταχύς και πιο γαλήνιος. 
Οι διαστάσεις του χώρου είναι πιο λεπτές χωρίς να είναι δεσμευτικές για τις οντότητες του, που έχουν τη δυνατότητα επίσκεψης στον χρόνο και τον χώρο του παρελθόντος και του μέλλοντος. 
Δεν υφίστανται την τυραννία της βαρύτητας. 
Ο άνθρωπος αισθάνεται ανάλαφρος σαν να πετά. Υπάρχει και περίπτωση ο άνθρωπος να μην μπορέσει να δημιουργήσει ρήγμα στον χωροχρόνο και να μείνει εγκλωβισμένος σε κενό ανυπαρξίας, παγωμένος στο πουθενά. 
Υπάρχει επίσης και η περίπτωση να μην μπορέσει να επιστρέψει πίσω στον τρισδιάστατο χώρο και να αναγκαστεί να ζήσει μια άλλη πραγματικότητα. 
Οι οντότητες της νέας πραγματικότητας είναι απαλλαγμένες από το υλικό σώμα· άλλες είναι φωτοφόρες και άλλες όχι. 
Όλες είναι όμορφες και ευχάριστες στην όψη. Υπάρχουν επίπεδα φωτεινότητας αλληλοδιαδεχόμενα μεταξύ τους. 
Τα χρησιμοποιούμενα σκάφη που κινούνται στον ουρανό της νέας πραγματικότητας φαίνονται σαν να στερούνται βάρους και αιωρούνται στον ουρανό, ενώ η μοριακή σύνθεση τους παραμένει αναλλοίωτη. 
Φαίνονται σαν καρφωμένα στον ουρανό, αφού οι διαστάσεις τους είναι τεράστιες, τέτοιες που δεν μπορεί να τις καλύψει η ανθρώπινη όραση. 
Ο επισκέπτης ο προερχόμενος από τον τρισδιάστατο χώρο φαίνεται ενδεδυμένος με διάφανο θαλασσί έμβλημα αφού και το σώμα είναι διάφανο.
 Αισθάνεται ελεύθερος και ευχάριστα. Θυμάται καταστάσεις που δεν έχει ζήσει στην παρούσα ζωή. 
Έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί όλο το ουράνιο και γήινο του παρελθόν, με διαδρομή στον χωροχρόνο του παρελθόντος, του απαγορεύεται όμως η διαδρομή στον χρόνο του μέλλοντος εφ' όσον θέλει να επιστρέψει στον τρισδιάστατο χώρο. 
Όλες οι εμπειρίες που αποκομίζονται από την επίσκεψη στην παράλληλη πραγματικότητα παραμένουν ανεξίτηλες. 
Τα ρήγματα χωροχρόνου δημιουργούνται στα άστρα που βρίσκονται στο στάδιο των δημιουργικών διαδικασιών, στον ορίζοντα πραγματικότητας της μαύρης τρύπας και άσπρων νάνων αλλά και σε ενεργειακούς χώρους στην επιφάνεια της γης μας. 
Η κατά βούληση δημιουργία χωροχρονικού ρήγματος είναι μέσα στις δυνατότητες των Ολύμπιων και της έρευνας της γήινης επιστήμης. 
Ο άνθρωπος που εγκλωβίζεται σε κενό χωροχρόνου, μετά την έξοδο του από αυτό αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, γιατί υπήρχε στο πουθενά και επέστρεψε από το τίποτα. 
Προσπάθησα να είμαι περισσότερο παραστατικός και λιγότερο επιστημονικός επειδή υπάρχουν και αναγνώστες οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν την επιστημονική ορολογία η οποία είναι και ανιαρή. 
Πιστεύω ότι κάποια προωθημένα μυαλά, είναι σε θέση να μας δώσουν πολλές πληροφορίες πάνω στο θέμα αυτό, που τόσο πολύ χρησιμοποιούμε σαν όρο αλλά και τόσο πολύ αγνοούμε σαν μια πιθανή πραγματικότητα. 
Το μέλλον το φαντάζομαι πιο φωτεινό και πιο ελπιδοφόρο. Σαν λαός θα ξαναβρούμε τον ιστορικό προορισμό μας.
 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ

ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΘΕΩ

«… Αν πρέπει να πιστέψουμε τον άγιο Ιερώνυμο … ο άγιος Παύλος, διαβάζοντας τυχαία την επιγραφή ενός μνημείου στην Αθήνα, την άλλαξε για να έρχεται πιο καλά με όσα εκείνος έλεγε για την χριστιανική πίστη». Έρασμος «Τω αγνώστω θεώ».
 Η ιστορία αυτή φαντάζει αθώα. Πολύ απλή.
 Κατανοητή και ευκολοχώνευτη, ακόμα κι από παιδιά. 
Μας λέει πως όταν ο Απόστολος Παύλος πήγε να διδάξει στην Αθήνα τον λόγο του ενός «αληθινού» και μοναδικού θεού (ο οποίος όμως ήταν ταυτοχρόνως και τρεις σ’ έναν: ο Χριστός, ο πατέρας του και το άγιο πνεύμα), είδε μνημείο με επιγραφή που έλεγε «τω αγνώστω θεώ». Σύμφωνα δε με την χριστιανική αντίληψη, από την πληροφορία αυτή συνεπάγονται τα εξής συμπεράσματα:
 - Πρώτον, οι Αθηναίοι γνώριζαν κατά βάθος ότι οι θεοί στους οποίους πίστευαν ήταν ψεύτικοι. Κοντολογίς ότι ήσαν ειδωλολάτρες.
 - Δεύτερον, επειδή μάλλον υπολόγιζαν ότι ο θεός ήταν ένας και μοναδικός, καλού κακού, του ανήγειραν μνημείο, για να τον τιμούν, παρ’ όλο που δεν τον είχαν ανακαλύψει ακόμα. Δηλαδή ήσαν μεν στραμμένοι προς την αλήθεια του μοναδικού και αληθινού θεού των Ιουδαίων αλλά με κλειστά τα μάτια. 
Έπρεπε λοιπόν κάποιος να τους τα ανοίξει.
 Και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου! Το δε όνομα του οφθαλμίατρου; Απόστολος των εθνών Παύλος. 
Όταν ο πρώην διώκτης αυτός του αληθινού θεού πίστεψε και άνοιξαν τα μάτια του, πόσο μάλλον θα πίστευαν αυτοί οι οποίοι τον αναζητούσαν και δεν τον έβρισκαν. 
Για να καταπιεί κανείς το «ιστορικό» αυτό χάπι, το νερό μέσα στο ποτήρι του έπρεπε να λέγεται άγνοια και απάτη. 
Όταν δε η ιστορία ρίχνεται στην πυρά ή διαστρεβλώνεται, τότε το χάπι καταπίνεται άνευ υποβοηθήματος, 
Έτσι με ξερό λαρύγγι. Κανένα άλλο ψεύδος ίσως δεν δηλητηρίασε τόσο θανάσιμα τις ψυχές των Ελλήνων όσο αυτό περί της δήθεν ειδωλολατρίας των προγόνων τους, σε συνδυασμό με το ψεύδος για τα όσα αφορούν στο μνημείο το αφιερωμένο στον άγνωστο θεό.
 Στις εγκύκλιες σπουδές του Νεοελληνικού κρατιδίου το δηλητήριο αυτό παρέχεται σε άφθονες ποσότητες από το δημοτικό σχολείο ακόμα. 
Ποια όμως είναι η αλήθεια; 
Ας την πληροφορηθούμε από δύο επιφανείς χριστιανούς. Ο Έρασμος λοιπόν στο απολαυστικό βιβλίο του «Μωρίας Εγκώμιον», εκδ. ΗΡΙΔΑΝΟΣ 1972 Κεφ. 64 σελ. 145, αναφέρει μεταξύ άλλων: «… Αν πρέπει να πιστέψουμε τον άγιο Ιερώνυμο … ο άγιος Παύλος, διαβάζοντας τυχαία την επιγραφή ενός μνημείου στην Αθήνα, την άλλαξε για να έρχεται πιο καλά με όσα εκείνος έλεγε για την χριστιανική πίστη», σχόλ. στις πράξεις των Αποστόλων (17,23). 
Προσέξτε παρακαλώ περί τι είδους αλλαγής πρόκειται: «Παράλειψε τις λέξεις που μπορεί να έβλαπταν την υπόθεσή του και κράτησε μόνο τις δύο τελευταίες – αγνώστω θεώ – και πάλι τις άλλαξε κομμάτι, γιατί ολόκληρη η επιγραφή έλεγε: ΤΟΙΣ ΘΕΟΙΣ ΑΣΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ ΘΕΟΙΣ ΑΓΝΩΣΤΟΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙΣ». 
Και συνεχίζει: «Φαίνεται πως αυτό το παράδειγμα πιάσανε ν’ ακολουθούν τα παιδιά οι θεολόγοι. Ψαρεύουν απ’ εδώ κι απ’ εκεί τέσσερις-πέντε λέξεις, στην ανάγκη τις αλλάζουν το νόημα και το ταιριάζουν όπως τους βολεύει και στα κομμάτια αν αυτό που έρχεται πριν ή μετά δεν έχει καμμιά σχέση με το θέμα ή πάει κι αντίθετα. 
Και το κάνουν αυτό με τόσο πετυχημένη ξεδιαντροπιά που τους ζηλεύουν ακόμη κι οι νομικοί» μετάφρ. Στρατή Τσίρκα. 
Εάν ο Έρασμος κύτταζε τους σημερινούς απόγονους των θεολόγων της εποχής του θα καταλάβαινε ότι η περιγραφή του αυτή καθόλου πλέον δεν επαρκεί, για να περιγράψει ούτε καν την μισή αλήθεια, για την επίδοσή τους στην απάτη. 
Ποια αλήθεια λοιπόν καταδιαστρέβλωσαν «τα παιδιά οι θεολόγοι»: Οι Αθηναίοι τιμούν τους θεούς τους, τιμούν του θεούς των γειτόνων τους, όσους φυσικά γνωρίζουν, αλλά δεν τους αρκεί αυτό. Στήνουν μνημείο ακόμα και για όλους τους θεούς των τριών ηπείρων τους οποίους ούτε καν γνωρίζουν, για να δείξουν τον σεβασμό τους προς την παγκόσμια κοινότητα. 
Τον υπερευγενικό αυτό σεβασμό προς τους αλλότριους θεούς, γνωστών και αγνώστων, έρχεται ο ξεδιάντροπος (τουλάχιστον κατ’ Έρασμο) Παύλος και τον αποκαλεί «τω αγνώστω θεώ» = Γιαχβέ (έτσι αποκαλείται ο θεός των Ιουδαίων στα ιερά βιβλία τους). 
Μ’ αυτό το ελεεινό ψέμα διαπαιδαγωγούνται μέχρι την σήμερον, ποιος ξέρει και μέχρι πότε, όλα τα Ελληνόπουλα, σε συνδυασμό με το δίδυμο αδελφάκι του την δήθεν ειδωλολατρία. 
Γι’ αυτό το τελευταίο αυτό αδελφάκι είναι καιρός ν’ ακούσουμε έναν άλλο τίμιο χριστιανό, τον Νικόλαο Τωμαδάκη, καθηγητή της Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Στο έργο του «Εισαγωγή εις την Βυζαντινήν Φιλολογίαν» τόμ. Α΄τεύχ. Α΄ έκδ. Β΄ Αθήναι 1956, μας λέει τα εξής: «Ο χριστιανισμός υπήρξε πολέμιος κατά κύριον λόγον του Ελληνισμού, ως ζωής και σκέψεως… Η μεγαλυτέρα διαβολή την οποίαν ενήργησε κατά του κλασσικού κόσμου είναι η εμφάνισις αυτού ως ειδωλολατρικού. Λατρείαν των ειδώλων, δι’ ήν κατηγορούν τα συναξάρια τους μη χριστιανούς συχνότατα, δεν εγνώρισαν οι Έλληνες, εν τούτοις το όνομα Έλλην ταχύτατα συνέπεσε με την έννοια του ειδωλολάτρης». 
Ας δούμε δε στο σημείο αυτό τα παθήματα των «ειδωλολατρών», κατά χριστιανούς, Ελλήνων, μέσα από το βιβλίο «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ» εκδ. «Ψυχογιός» 1988, της Πρυτάνεως στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ, η οποία θεωρείται ένα από τα ιερά τέρατα της βυζαντινολογίας.
 Από την σελ. 17 διαβάζουμε: «… Εναντίον των ειδωλολατρών (διάβαζε Ελλήνων) εφαρμόσθηκαν μέτρα, που συχνά πήραν το χαρακτήρα πραγματικών διώξεων. 
Το μαντείο των Δελφών υποχρεώθηκε να σιγήσει, οι Ολυμπιακοί αγώνες και τα Ελευσίνια μυστήρια απαγορεύθηκαν. 
Τα ιερά λεηλατήθηκαν από τους χριστιανούς… οι ιερείς υποχρεώθηκαν – να σιγήσουν ή να αποθάνουν – όπως γράφει ο Λιβάνιος…» 
Και παρ’όλο που η αλήθεια είναι ότι κατά πολύ περισσότερο καταστράφηκαν οι Έλληνες και ο Ελληνισμός από τους χριστιανούς, οι τελευταίοι αυτοί έχουν το θράσος να ομιλούν ακόμα ανενόχλητοι περί Ελληνοχριστιανισμού.
 Ας μη απορεί όμως κανείς και τόσο για την κατάσταση αυτή. 
Ο ίδιος αυτός ξεδιάντροπος Παύλος, μας περιγράφει με εντυπωσιακή γλαφυρότητα ποιους κάλεσε ο θεός του για εκλεκτό ποίμνιό του: «Παρατηρήσατε αδελφοί, ποιοι είσθε σεις που ο θεός κάλεσε. 
Δεν υπάρχουν μεταξύ σας πολλοί σοφοί κατ’ άνθρωπο, ούτε πολλοί δυνατοί, ούτε πολλοί ευγενείς την καταγωγήν (κανένας άνθρωπος ποτέ στην οικουμένη των ανθρώπων δεν αποπειράθηκε να διαβάλλει την ευγένεια, του οποιουδήποτε είδους, με θρησκευτικό τρόπο, πλην του ανάγωγου αυτού Παύλου), αλλά εκείνους που ο κόσμος θεωρεί μωρούς εδιάλεξε ο θεός δια να καταισχύνη τους σοφούς, και τους αδύνατους κατά κόσμον αδιάλεξε ο θεός, δια να καταισχύνη του δυνατούς, και ανθρώπους που έχουν ταπεινή καταγωγή κατά κόσμον και τους περιφρονημένους εδιάλεξε ο θεός, ακόμη και πράγματα που δεν υπάρχουν δια να καταργήσει εκείνα που υπάρχουν». 
«Ακόμη και πράγματα που δεν υπάρχουν δια να καταργήσει εκείνα που υπάρχουν». 
Ιδού η πεμπτουσία του χριστιανικού δόγματος. 
Του ξέφυγε του αθεόφοβου ολόκληρη η αλήθεια του. 
Ο σκοπός του ήταν να καταργήσει οτιδήποτε υπαρκτό, χάριν ανύπαρκτων (Γιαχβέ) πραγμάτων, όπως ομολογεί τουλάχιστον ευθέως ο ίδιος. Ίσως στην τελευταία αυτή ομολογία να κρύβεται το μεγαλύτερο μυστικό της επιτυχίας του χριστιανισμού του Παύλου. 
Οι απελπισμένοι δούλοι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μόνο σε ανύπαρκτα πράγματα μπορούσαν να ελπίζουν, αφού τα υπαρκτά γι’ αυτούς ήσαν μαύρα κι άραχνα. Κι όταν στα μυαλά και τις ψυχές απελπισμένων ανθρώπων φωλιάσουν για τα καλά πράγματα ανύπαρκτα, τα οποία τους τρέφουν ανέφικτες ελπίδες, τότε είναι αδύνατο να τα αποσπάσει κανείς όσο κι αν προσπαθήσει. 
Ο αγώνας αυτός απαιτεί υπεράνθρωπες προσπάθειες για ελάχιστα αποτελέσματα. 
Σε μια χώρα δε με Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ανεξίτηλο αίσχος απέναντι στην ανθρωπότητα) η Ελληνική επανάσταση φαντάζει σαν όνειρο θερινής νυκτός.
 Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΑΥΛΟΣ
 ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ “Διατυμπανίζεται πως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν βωμό αφιερωμένο στον άγνωστο θεό, επειδή …; λένε, περίμεναν κάτι άλλο. 
Αυτό μπορεί να σταθεί μόνο με άγνοια της ιστορίας με έλλειψη ενδιαφέροντος για έρευνα και με ευκολοπιστία χωρίς αποδείξεις. Και να πως έχουν τα πράγματα μέσα από ιστορικές πηγές.
 Με το όνομα Κυλώνειον άγος έμεινε γνωστή στην ιστορία μια σειρά από δεινοπαθήματα και θεομηνίες που έπληξαν την αρχαία Αθήνα και που αποδόθηκαν στην οργή των θεών για τη σφαγή των οπαδών του Κύλωνα που συνέβη κάτω από τις ακόλουθες συνθήκες. 
Μετά την εφαρμογή της Δρακοντιας νομοθεσίας μεγάλη μερίδα της Αθηναϊκής κοινωνίας ήταν έντονα δυσαρεστημένη λόγω της αυστηρότητας των νόμων. Τότε ο Κύλων που ανήκε στη τάξη των ευγενών, είχε αναδειχθεί ολυμπιονίκης και ήταν γαμπρός του Τυράννου των Μεγάρων Θεαγένη επεχείρησε να δώσει τέλος. 
Είχε μάλιστα πάρει και χρησμό από το Μαντείο των Δελφών που έλεγε: «εν του Διός τη μεγίστη εορτή καταλαβείν την Αθηναίων ακρόπολιν» (Θουκ. Α’ 126, 4). Θεώρησε ότι η μεγαλύτερη γιορτή του Δία ήταν τα Ολύμπια (κατά πάσα πιθανότητα όμως το Μαντείο αναφερόταν στα Διάδια). 
Κατά την διάρκεια της εορτής των Ολυμπίων επιτρεπόταν στους ολυμπιονίκες στην επέτειο της νίκης τους να πηγαίνουν με συγγενείς και φίλους και να κάνουν θυσίες σε διάφορα ιερά της πόλης. Εκμεταλλευόμενος τη συνήθεια αυτή αλλά και τη δυσαρέσκεια εκείνη των Αθηναίων, μαζί με τον αδελφό του και τους οπαδούς του κατέλαβε την Ακρόπολη το 620 π.Χ., (κατ΄ άλλους το 612). 
Δεν επέτυχε όμως την ολοκλήρωση του σκοπού του γιατί ο τότε επώνυμος αρχων της Αθήνας ο Μεγακλής που ανήκε στην ισχυρή οικογένεια τωνΑλκμαιωνιδων αντέδρασε δραστήρια και πολιορκώντας την Ακρόπολη ανάγκασε τον μεν Κύλωνα και τον αδελφό του να διαφύγουν στα, Μέγαρα τους δε οπαδούς του να καταφύγουν ικέτες στον βωμό της Πολιάδας Αθηνάς. 
Τότε όσοι κατέφευγαν στους βωμούς θεωρούνταν προστατευόμενοι των θεών και συνεπώς ήταν απαραβίαστοι. 
Το έγκλημα αυτό των ικετών προκάλεσε τη φρίκη των Αθηναίων και τη γενική κατακραυγή και εκτός της Αθήνας, και οι δε Αλκμαιονίδες θεωρήθηκαν “εναγείς”, ενώ αντίθετα οι συμπάθειες στράφηκαν προς τον Κύλωνα. 
Του γεγονότος αυτού επακολούθησε σειρά στάσεων και ταραχών μέχρι το597 π.Χ. που ανέλαβε ο Σόλων να συμβιβάσει τα αντιμαχόμενα μέρη παρακαλώντας τους “εναγείς” να υποβληθούν οικειοθελώς στη κρίση τριακοσιομελούς δικαστηρίου που θα αποφασίσει σχετικά. Οι Αλκμαιονίδες προ αυτής της κατακραυγής δέχτηκαν και το δικαστήριο εκείνο με κατήγορο τον Μύρωνα τον Φλυέα τους καταδίκασε σε εξορία. 
Αποφάσισε μάλιστα να εκταφούν όσοι εν τω μεταξύ είχαν πεθάνει και να θαφτούν έξω από τη πόλη. 
Αν και εκτελέστηκε η απόφαση εκείνη το αγος εξακολουθούσε να υφίσταται και φοβερή ασθένεια, λοιμός έπληξε την Αθήνα, με πολλούς θανάτους, τον οποίο οι πολίτες θεώρησαν ως θεία δίκη για το έγκλημα. 
Τότε λέγεται πως πάνω από τη πόλη εμφανίσθηκαν να πλανώνται ψυχές νεκρών (φαντάσματα) και ένας δεισιδαίμονας φόβος κατέλαβε τους Αθηναίους. 
Την ίδια περίοδο ο Κύλωνας ξεσήκωσε τους Μεγαρείς εναντίον των Αθηναίων και κατάφεραν να καταλάβουν την Σαλαμίνα προκαλώντας καταστροφές και στην υπόλοιπη Αττικη. 
Μετά απ΄ αυτά ρωτήθηκε το Μαντείο των Δελφών το οποίο και έδωσε εντολή να γίνει πλήρης καθαρμός υπό τις οδηγίες του τότε φιλόσοφου αλλά και ιερέα Επιμενιδη που έμενε όμως στην στη Φαιστό στην Κρήτη. Τότε στάλθηκε στη Κρήτη εσπευσμένα ο Αθηναίος Νικίας ο Νικαράτου με ιερό πλοίο, πιθανώς τη Πάραλο ο οποίος προσκάλεσε τον Επιμενίδη στην Αθήνα πράγμα που δέχθηκε και τον ακολούθησε. 
Σημειώνεται πως μόλις ο Επιμενίδης έφθασε στο λιμένα της Μουνιχίας, και αντίκρισε τον λόφο της Μουνιχίας προφήτεψε τον πραγματικό κίνδυνο της Αθήνας. 
Ο Επιμενίδης φθάνοντας στην αρχαία Αθήνα και βλέποντας τον χώρο έδωσε αμέσως εντολή να συγκεντρώσουν πάνω στον Αρειο Παγο μαύρα και λευκά πρόβατα τα οποία στη συνέχεια άφησαν ελεύθερα διατάζοντας να τα παρακολουθούν και όπου σταματήσει καθένα εξ αυτών εκεί να ιδρύεται (στήνεται) βωμός και να θυσιάζεται. 
Μετά την εκτέλεση των οδηγιών αυτών του Επιμενίδη οι θεοί μαλάκωσαν και το άγος εξέλιπε. Οι Αθηναίοι τίμησαν ιδιαίτερα τον Επιμενίδη προσφέροντάς του μεγάλες αμοιβές και δώρα πλην όμως εκείνος αρκέσθηκε μόνο σε ένα κλώνο ελαίας. Και εδώ οφείλουμε να συμπληρώσουμε μια λεπτομέρεια στην παραπάνω πραγματική ιστορία που παραλείπεται (εσκεμμένωςWink.
 Μια παράληψη η οποία στηρίζει το μύθευμα του Παύλου και των υποστηρικτών αυτού, περί βωμού προς τον άγνωστο θεό. Βεβαίως και υπήρχαν βωμοί προς τον άγνωστο θεό. ΟΧΙ όμως για τον λόγο που υποστηρίζουν κάποιοι. 
Είδαμε πιο πάνω πως η εντολή του Επιμενίδη ήταν «όπου σταματήσει καθένα εξ αυτών (των προβάτων) εκεί να ιδρύεται (στήνεται) βωμός και να θυσιάζεται. 
Αυτό που παραλείπεται είναι ότι ο βωμός που θα ιδρύεται (κατ εντολή του Επιμενίδη) θα ιδρύεται προς τιμήν του θεού ο οποίος έχει ναό κοντά στο σημείο του νεοϊδρυθέντος βωμού. 
Σε αρκετά από τα σημεία αυτά δεν υπήρχε κοντά ναός και έκριναν, στους απομακρυσμένους βωμούς, να μη δοθεί κάποιο όνομα ώστε να μην αδικηθεί κάποιος θεός και για την αποφυγή λάθους ονομάστηκαν «τω αγνώστω θεώ».
 Απόσπασμα από το εκδοθέν στη Βιέννη της Αυστρίας το 1816, βιβλίο του λογίου Αθανασίου Σταγειρίτη “Ωγυγία ή Αρχαιολογία”, στο κεφάλαιο “Περί των Αγνώστων Θεών”. Το βιβλίο αυτό επανεκδόθηκε το 2000 σε φωτογραφική ανατύπωση από το πρωτότυπο, από τις εκδόσεις «Ελεύθερη Σκέψις».

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΓΙΝΑΝ


Θεοδωρίδης (οικονομολόγος): «Το κόλπο ήταν στημένο σε βάρος του λαού απ' όταν έδιναν τα δισεκατομμύρια στις Τράπεζες»

  • ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΔΩΣΕ 233 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ -ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ- ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΟ ΚΟΣΜΑΚΗ!
  • 550 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ!

Του Μάκη Βραχιολίδη
Όποιοι απέμειναν να ελπίζουν ότι οι πολιτικοί μας ταγοί κόπτονται για τη σωτηρία του λαού και της χώρας, σήμερα θα αναθεωρήσουν τις όποιες φρούδες προσδοκίες τους. Η πολιτική ηγεσία του τόπου, όχι μόνον εμπαίζει τον λαό με πομφόλυγες περί ανάπτυξης και νέας προοπτικής της χώρας, αλλά μπήγει πισώπλατα μαχαιριά στον λαό.

Η ηγεσία μας, όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα που παρουσιάζουμε, κόπτεται αποκλειστικά για τα συμφέροντα των Τραπεζών, οι δε συμφωνίες που επιτυγχάνονται, κατατείνουν στην ενίσχυσή τους με παράλληλη εξαθλίωση-υποδούλωση του λαού. Συνεπώς, οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά τη συμφωνία του Eurogroup, περί πορείας προς την... ανάπτυξη, αφορούν τους τοκογλύφους και μόνον!
Δεν το λέμε εμείς. Το λένε τα ντοκουμέντα, τα ΦΕΚ τους κλοπής, όπου με υπουργικές αποφάσεις τα χρέη των Τραπεζών φορτώνονται διά νόμου στους πολίτες! Για μια ακόμη φορά ερήμην του λαού, το χρέος των τραπεζών γίνεται χρέος των πολιτών! Έτσι, πέραν από το δημόσιο χρέος, οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με επιπλέον 233 δις ευρώ που πήραν οι Τράπεζες και τα οποία διά νόμου μεταβιβάζονται στις πλάτες του λαού! Εάν δηλαδή σήμερα πιστεύαμε ότι η Ελλάς χρωστάει κάπου 250 δις ευρώ, όσο θεωρείται ότι είναι το δημόσιο χρέος της χώρας, σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τα 233 δις ευρώ χρέη των Τραπεζών, για να φτάσουμε στο αστρονομικό ποσό των 550 δις ευρώ περίπου!

Ναι, καλά διαβάσατε. Οι υπογραφές των πολιτικών μας ηγετών, μαζί και του Προέδρου Δημοκρατίας, είναι υπογραφές που θέτουν σε σκλαβιά τις επόμενες γενιές των Ελλήνων! Θα είμαστε προσδεδεμένοι στο άρμα των τοκογλύφων!!! Με τις υπογραφές της πολιτικής ηγεσίας.
Οι οικονομολόγοι Παναγιώτης Θεοδωρίδης και Γιώργος Σαρρής, μετά από προσωπική τους έρευνα, παρουσίασαν τα στοιχεία-φωτιά στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη!

«Χρωστάμε 550 δις, αυτό λένε τα ΦΕΚ. Και το κρύβουν».
Τα ΦΕΚ της κλοπής λοιπόν, ιδού τι λένε:
ΦΕΚ Τεύχος 2ο αριθμός φύλλου 768 της 27ης Απριλίου 2009, δόθηκε 1 δις ευρώ στην ALPHA BANK. Εάν δεν πληρωθεί από την ALPHA BANK και καταπέσει, θα πληρωθεί από τον ελληνικό λαό μαζί με τους τόκους. Ποια εγγύηση έδωσε η ALPHA BANK για να πάρει το 1 δις ευρώ από την κυβέρνηση; Προφανώς τίποτα. Αν και αναφερόταν ρητά ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα έπρεπε να πάρει εγγυήσεις από τις Τράπεζες, κινητή και ακίνητη περιουσία τους, για τα χρήματα που έδινε στις Τράπεζες.
ΦΕΚ αριθμός φύλλου 2171 της 31ης Δεκεμβρίου 2010 4,280 δις ευρώ, 4,107 δις ευρώ, 3,609 δις ευρώ ! Την τελευταία μέρα του 2010 όταν ο λαός ήδη πλήρωνε τον βαρύ φόρο του Μνημονίου, από το ελληνικό Δημόσιο έφευγαν 12 δις ευρώ για τις Τράπεζες!

Ο κ. Θεοδωρίδης, με παρέμβασή του κατήγγειλε τις ενέργειες του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου, αφήνοντας το ενδεχόμενο να υπήρχε δόλος από μέρους του:
Θεοδωρίδης: «Καλείται ο κ. Προβόπουλος να πει τι εξασφαλίσεις έπαιρνε από τις τράπεζες όταν τους έδινε τα 233 δισεκατομμύρια ευρώ»!
Καρατζαφέρης: «Υπάρχει δηλαδή δόλος στον κ. Προβόπουλο; Αυτά που λέτε είναι φοβερά πράγματα. Ο κ. Πεπόνης είναι στη γωνία και περιμένει. Δηλαδή ο κ. Προβόπουλος έπρεπε να εξασφαλίσει το ελληνικό Δημόσιο και δεν το έκανε! Δεν μπορώ να τα υιοθετήσω αυτά αλλά τα ακούω με προσοχή».
Θεοδωρίδης: «Το κόλπο ήταν στημένο από την ώρα που δίνανε τα λεφτά. Όταν έδιναν τα δισεκατομμύρια στις Τράπεζες, μέσα στα ΦΕΚ είχαν προβλέψει και έλεγαν επί λέξει: "Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, πλέον των προβλεπομένων από τους οικείους του ομολογιακού δανείου τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεως". Αυτό μας λέει απλά: "Τράπεζα αν δεν το πληρώσεις, θα μπουν στο δημόσιο χρέος και θα τα πληρώσει το κορόιδο ο λαός"! Την ώρα που δίνουν τα λεφτά στις Τράπεζες, με ΦΕΚ τους λένε αυτό το πράγμα: αν δεν τα πληρώσετε εσείς θα τα πληρώσει ο λαός»!
Καρατζαφέρης: «Και μαζί τους τόκους και τα κερατιάτικα από τους μεσάζοντες»!
Σαρρής: «Με πήγανε κατηγορούμενο για 140 ευρώ, μου κλέψανε το ΕΣΠΑ, χωρίς να λάβουν υπόψη τους την έκθεση που έδωσα στην Επιθεώρηση Εργασίας και από εκείνη τη στιγμή της σε βάρος μου κοροϊδίας αποφάσισα να δω τι επιτέλους γίνεται σε βάρος του λαού».
Η έρευνα του κ. Σαρρή την οποία παρουσιάζουμε αναλυτικά από την «Ελεύθερη Ώρα», δείχνει την οικτρή πραγματικότητα για τον Έλληνα. Έβαλαν ταφόπλακα στο μέλλον του, υποδουλώνοντάς τον στις Τράπεζες και στους τοκογλύφους:
scan0014scan0013
1. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 250, 9 Δεκεμβρίου 2008: «Με από απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών μετά από εισήγηση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος ....ποσό των 23 δισεκατομμυρίων ευρώ».

scan0016scan0015
2. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 65, 6 Μαΐου 2010: «Άρθρο 1ο Μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας... «τα ποσά που προβλέπονται στο 1ο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 και στο άρθρο 4 του ν.3723/2008 (ΦΕΚ 250Α), αυξάνονται κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα».

scan0017scan0018
scan0019scan0020
scan0021
3. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 511, 23 Απριλίου 2010: «...Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 2.117.000.000 ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου, τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί». Στη σελίδα 6762 του ίδιου ΦΕΚ επαναλαμβάνεται το παραπάνω άρθρο, ενώ στη σελίδα 6763 του ίδιου ΦΕΚ, διαβάζουμε: «ΙV: Το κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο, σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 2.500.000.000 ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου, τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων, το ακριβές ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογιστεί». Στη σελίδα 6765 το ποσό που θα επιβαρύνει το Δημόσιο ανέρχεται στα 2.300.000.000 !!! Λες και είναι... μαρουλόφυλλα πέφτουν τα δισεκατομμύρια ευρώ κόστη, πάνω στις του λαού!

scan0022scan0023
4. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 148, 3 Σεπτεμβρίου 2010: «Τα ποσά που προβλέπονται στο 1ο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 και στο άρθρο 4 του ν.3723/2008 (ΦΕΚ 250Α), έτσι όπως τροποποιήθηκαν από την παράγραφο 8 του άρθρου τέταρτου του ν.3845/2010 (ΦΕΚ 65 Α') αυξάνονται κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα».

scan0024scan0025
5. ΦΕΚ, Αρ. Φύλλου 113, 18 Μαΐου 2011: Άρθρο 19 «Προϋποθέσεις ενίσχυσης και μέρισμα πιστωτικών ιδρυμάτων. «Τα ποσά που προβλέπονται στο 1ο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 και στο άρθρο 4 του ν.3723/2008 (ΦΕΚ 250Α), έτσι όπως τροποποιήθηκαν από την παράγραφο 8 του άρθρου τέταρτου του ν.3845/2010 (ΦΕΚ 65 Α') και από το άρθρο 7 του ν.3872/2010 (Α'148) αυξάνονται κατά 30 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποτραπούν προβλήματα ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας».

scan0026
6. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 256, 9 Δεκεμβρίου 2011 άρθρο 2ο «Το προβλεπόμενο ποσό στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που κυρώνεται με το άρθρο πρώτο του νόμου αυτού, αυξάνεται σε εξήντα δισεκατομμύρια ευρώ (60.000.000.000)».

scan0027
7. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 203, 14 Σεπτεμβρίου 2011 άρθρο 1ο «Το προβλεπόμενο στο πρώτο εδάφιο της 2/43219/0025/6-5-2011 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών συνολικό ποσό εγγύησης καθορίζεται σε τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ (30.000.000.000).

scan0029
8. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 94, 19 Απριλίου 2012, άρθρο 1ο ««Τροποποιήσεις του ν.3864/2010 (Α' 119). 1α. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 3 του ν.3864/2010, οι λέξεις "Το κεφάλαιο του ταμείου ανέρχεται στο ποσό των δέκα δισεκατομμυρίων (10.000.000.000) ευρώ"m αντικαθίσταται με τις λέξεις "Το κεφάλαιο του ταμείου ανέρχεται στο ποσό των πενήντα δισεκατομμυρίων (50.000.000.000) ευρώ"»!
scan0028
9. ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 180, 20 Σεπτεμβρίου 2012, άρθρο 1ο «Τροποποιήσεις του ν.3864/2010 (Α' 119). 1α. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 3 του ν.3864/2010, οι λέξεις "Το κεφάλαιο του ταμείου ανέρχεται στο ποσό των δέκα δισεκατομμυρίων (10.000.000.000) ευρώ"m αντικαθίσταται με τις λέξεις "Το κεφάλαιο του ταμείου ανέρχεται στο ποσό των πενήντα δισεκατομμυρίων (50.000.000.000) ευρώ"»! Απλές λέξεις είναι παιδιά, μην κάνετε έτσι! Τα 10 δις έγιναν 50 δις ευρώ!!!

Σε αυτό το ζοφερό για το λαό σκηνικό, πρέπει να προσθέσουμε και τα 25 δις ευρώ που θα δοθούν στις τράπεζες, αρχικά με το πρώτο πακέτο δόσης στις 13 Δεκεμβρίου. Αργότερα, έρχονται άλλα 15 δις ευρώ! Είπαμε, όλα αυτά θα κληθεί να τα πληρώσει ο κοσμάκης, διότι έτσι αποφάσισαν οι πολιτικοί μας ταγοί. Και επειδή στις ελληνικές τράπεζες μπήκαν ήδη Γερμανοί επίτροποι, είναι βέβαιον ότι ο ολοκληρωτικός έλεγχος των τραπεζών θα περάσει στους Γερμανούς. Άρα, οι Έλληνες θα χρωστούν μια ζωή στους Γερμανούς και η χώρα θα κατακτηθεί με αυτή την ...απλή διαδικασία από τους εχθρούς μας Γερμανούς! Με τις υπογραφές πάντα των πολιτικών ηγετών μας και όχι μόνο: και του κ. Προβόπουλου!

Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται και στην εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα"

ΑΛΒΑΝΟΙ

Περί Ἀλβανῶν ὁμιλοῦν τά γραπτά κείμενα, καί λέγουν ὁτι δέν εἶναι Εὐρωπαϊκός λαός.
 Ο Πλούταρχος (βίοι παράλληλοι) γράφει: "Καταλιπών δέ φρουρόν Αρμενίας Αφράνιον αυτός εβάδιζε δια τών περιοικούντων τον Καύκασον εθνών άναγκαίως έπί Μιθριδάτην. Μέγιστα δε αυτών εστίν έθνη, Αλβανοί και Ίβηρες" 
Στράβωνος Γεωγραφία. Εν αυτή δέ τη Αρμενία πολλά μέν όρη, πολλά δέ οροπέδια, έν οις ουδ αμπελος φύεται ραδίως. Πολλοί δε αύλωνες οί μέν μέαως, οι δέ και σφόδρα εύδαίμονες.. Καθάπερ τό Άραξηνόν πεδίον, δι ού ο Άράξης ποταμός ρέων εις τά άκρα της Αλβανίας και την Κασπίαν εκπίπτει θάλασσαν.
 Άλλες αναφορές για την Αλβανία της Κασπίας γίνονται από τον Αρριανό στο έργο του ‘Αλεξάνδρου Ανάβασις ‘, όπου οι Αλβανοί βρίσκονται αντιμέτωποι ως εχθρικό τμήμα ενταγμένο στις περσικές δυνάμεις του Δαρείου κατά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. "Ώς δέ ομού ήδη τά στρατότεδα έγίγνετο, ώφθη Δαρείος και οί άμφ΄ αυτόν, οί τε μηλοφόροι Πέρσαι και Ινδοί και Αλβανοί και Κάρες οι ανάσπαστοι και οί Μαρδοι τοξόται κατ΄ αυτόν Άλέξανδρον τεταγμένοι και την ίλην την βασιλικην."
 Από τον Κλαύδιο Πτολεμαίο διαβάζουμε : Αλβανοί, Σκύθαι
 Από τον Στέφανο Βυζάντιο, φιλόσοφο και γεωγράφο (4ου αιώνα μ.Χ.). διαβάζουμε: Αλβανία χώρα προς τοις ανατολικοίς Ίβηρσιν. Εκεί δε και το έθνος οι Αλβανοί, ποιμενικοί και μετρίως πολεμικοί μεταξύ Ιβήρων και Κασπίας. Υπόκειται δε τη Σαρματία προς μεν τω Πόντω η Κολχική προς δε τή Κασπία η Αλβανία. Υποστηρίζεται ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Παννονίας υπήρξαν οι Ιλλυριοί (πελασγικός λαός και συγγενής των Ελλήνων). Η Παννονία σήμερα περιέχεται στα εδάφη των κρατών της Σερβίας, Βοσνίας, Μαυροβουνίου, Κοσσυφοπεδίου και βορείου Αλβανίας.
 Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει: ..."Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν"... Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπο των Αβάρων. 
Ο Λαονικος Χαλκοκονδύλης (1430-1490), γράφει: Ουδόλως φρονώ ότι οί Αλβανοί ύπάρχουσιν Ίλλυρικόν γένος ώς τίνες λέγουσιν ... . Παρθυαίους δὲ καὶ Ὑρκανίους καὶ Τοπείρους, τοὺς πάντας ἱππέας, Φραταφέρνης ἦγεν. Μήδων δὲ ἡγεῖτο Ἀτροπάτης. ξυνετάττοντο δὲ Μήδοις Καδούσιοί τε καὶ Ἀλβανοὶ καὶ Σακεσῖναι. τοὺς δὲ προσοίκους τῇ ἐρυθρᾷ θαλάσσῃ Ὀροντοβάτης καὶ Ἀριοβαρζάνης καὶ Ὀρξίνης ἐκόσμουν Απο την Γαλλική εγκυκλοπαίδεια, γραμμένη από επιτροπή Σοφών υπό την εποπτεία του Ιππότη D' Arteau, μεταφρασμένη κατ΄ επιτομή από τη Γαλλική, το έτος 1862, διαβάζουμε: ΑΛΒΑΝΙΑ: υπό των νεωτέρων γεωγράφων καλείται μία των επαρχιών της Ευρωπαϊκής Τουρκίας εκτεινομένη παρά το Αδριατικόν και το Ιόνιον πέλαγος και περιλαμβάνουσα δύο διακεκριμένας Επαρχίας των αρχαίων γεωγράφων την Ιλλυρίαν και Ήπειρο.
 Η χώρα αυτή κατά τόν μεταίωνα εκαλείτο Αρβανέσση νύν δε καλείται Αρναούτ μέν υπο των Οθωμανών, Σκίπερη δέ υπό τών εγχωρίων ήτοι των Αλβανών οίτινες και εαυτούς όνομάζουσι σκιπετάρους. 
Οί κάτοικοι της εκτεταμένης ταύτης επαρχίας διαφέρουσιν από αλλήλων κατά τε την εθνικότητα την γλώσσαν και την θρησκείαν διότι το μέν μεσημβρινόν μέρος της Αλβανίας ήτοι την κυρίως Ήπειρον οικούσιν οί Ηπειρώται, όντες ομόγλωσσοι και Ομόθρησκοι με τους λοιπούς Έλληνας, το δε αρκτικόν ήτοι την Ιλλυρίαν, ήτις και δύναται νά ονομασθεί κυρίως Αλβανία κατοικούσιν οί Αλβανοί ανάμικτοι οντες μετά Σέρβων καϊ Οθωμανών καί Έλλήνων. Εκτός της αλβανικής γλώσσης η οποία διαιρείται εις πολλάς διαλέκτους και ιδιώματα, λαλείται έτι εν τη Αλβανία καί η Ελληνική, η τουρκική κλπ 
Στις αρχές του 20αι. ο πρωθυπουργός της Σερβίας Πάσιτς δήλωνε περί του Αλβανικού ζητήματος, σε συνέντευξη που έδωσε στην Γαλλική εφημερίδα "Χρόνος":
 "Οι Αλβανοί ουδέποτε είχον ιστορικόν βίον και ουδέποτε υπήρξε Αλβανία με την γεωγραφική έννοιαν ήν δίδουσι σήμερον οι εν Ευρώπη, μάλιστα δε οι προπαγανδισταί. Ανεξαρτήτως απο το ζήτημα περί καταγωγής και γλώσσης των Αλβανών, είναι βέβαιον ότι είτε Ιλλυριοί ήσαν ούτοι αρχαιώθεν είτε μετανάστες εξ Ασίας, πολιτικόν βίον ουδέποτε έσχον". Βεβαίως τα λεγόμενα του Σέρβου πολιτικού και μάλιστα πρωθυπουργού, ο καθένας θα περίμενε να κρύβουν πολιτικές σκοπιμότητες. 
Ωστόσο σε αυτό που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή είναι η αναφορά του Πάσιτς στην Ασιατική καταγωγή των Αλβανών

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη σε έρευνα του ΜΙΤ τέσσερις αρχαίοι Έλληνες. 
Μπορεί να έζησαν πριν από σχεδόν 2.500 χρόνια, όμως το όνομα του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Αρχιμήδη και του Σωκράτη, που έχουν επηρεάσει βαθύτατα τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη ανά τους αιώνες, είναι μεταξύ των κορυφαίων λημμάτων στη δημοφιλέστερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, τη Wikipedia. 
Υπολογίζοντας δεδομένα από όλες τις εκδόσεις της Wikipedia, οι ερευνητές του ΜΙΤ με επικεφαλής τον Σίζαρ Χιντάλγκο τοποθέτησαν στην έκτη θέση τον Αριστοτέλη (384-322 π.Χ.), ο οποίος γεννηθείς στα Στάγειρα της Χαλκιδικής μαθήτευσε στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπου αργότερα δίδαξε πολιτική και ρητορική.
 Καθοριστική, υπήρξε η συμβολή του στη φυσική φιλοσοφία, ενώ υπήρξε ο σημαντικότερος από τους διαλεκτικούς της αρχαιότητας. 
Στην ένατη θέση της λίστας του αμερικανικού Πανεπιστημίου βρίσκεται ο δάσκαλός του, Πλάτωνας (428-347 π.Χ.), ο μεγάλος Αθηναίος φιλόσοφος που έγραψε την "Απολογία του Σωκράτους" και περιέγραψε την ιδανική πολιτεία στην "Πολιτεία" και στους "Νόμους" του. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο Αρχιμήδης, από τις Συρακούσες, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους φυσικούς, μαθηματικούς και μηχανικούς της αρχαιότητας και είναι γνωστός για το περίφημο "Εύρηκα" που φώναξε ανακαλύπτοντας την αρχή του ειδικού βάρους.
 Ο Σωκράτης (470/469-399 π.Χ.), ο δάσκαλος του Πλάτωνα και ένας εκ των ιδρυτών της δυτικής φιλοσοφίας κατέκτησε τη 13η θέση.
 Η μαιευτική του μέθοδος και η διαλεκτική αποτελούσαν κύρια χαρακτηριστικά της διδασκαλίας του.
 Παρότι έχουν περάσει 2012 χρόνια από τη γέννησή του, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Ιησούς Χριστός. 
Οι ερευνητές της ομάδας Micro Connections, που εργάζονται στο Media Lab του αμερικανικού Πανεπιστημίου ΜΙΤ, τόνισαν ότι το ενδιαφέρον της έρευνάς τους, που εξέτασε προσωπικότητες που γεννήθηκαν πριν από το 1950, επικεντρώνεται στο πώς γίνεται αντιληπτή η εθνική κουλτούρα μέσω των εκπροσώπων της.
 Εκτός από τον Ιησού Χριστό, που σύμφωνα με τους ερευνητές του ΜΙΤ είναι σήμερα η προσωπικότητα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη, στη λίστα του ΜΙΤ βρίσκονται και άλλες φυσιογνωμίες που επηρέασαν την παγκόσμια Ιστορία βάσει των δεδομένων της εγκυκλοπαίδειας Wikipedia.
 Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Κινέζος διανοητής και κοινωνικός φιλόσοφος Κομφούκιος (551-479 π.Χ.), η διδασκαλία του οποίου έχει επηρεάσει βαθύτατα τη σκέψη της ανατολικής Ασίας, και στην τρίτη ο Βρετανός φυσικός σερ Ισαάκ Νεύτων (1643-1727), που ανακάλυψε τον νόμο της βαρύτητας. 
Ο Ινδός πολιτικός και ακτιβιστής Μαχάτμα Γκάντι και ο Γερμανός φυσικός Αλμπερτ Αϊνστάιν, που διατύπωσε τη θεωρία της σχετικότητας, συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
 Ο Ιταλός καλλιτέχνης Λεονάρντο ντα Βίντσι (8η θέση) 
και ο Ιταλός γλύπτης Μιχαήλ Άγγελος (15η), 
καθώς και ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Ουίλιαμ Σαίξπηρ (12η) 
βρίσκονται στη λίστα με τα πιο "διάσημα" ιστορικά πρόσωπα. 
Δύο κομμουνιστές ηγέτες, ο Κινέζος Μάο Τσετούνγκ (11η)
 και ο Σοβιετικός ηγέτης Ιωσήφ Στάλιν (20η),
 φιγουράρουν επίσης στον κατάλογο του ΜΙΤ, ενώ ο μοναδικός εν ζωή στη λίστα είναι ο 94χρονος Νοτιοαφρικανός Νέλσον Μαντέλα. 
"Δημοφιλείς" σήμερα θεωρούνται ακόμη, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Σίζαρ Χιντάλγκο,
 ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα (7η θέση), 
ο Γερμανός φιλόσοφος Καρλ Μαρξ (14η), 
ο Βούδας (16η), 
ο Ιταλός φυσικός Γαλιλαίος (18η)
 και ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ιούλιος Καίσαρας (19η).

ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΤΟΥΣ

Η παγκόσμια ελίτ επιθυμεί να ελέγχει στενά σχεδόν όλα όσα κάνουμε, λέμε και σκεφτόμαστε. Μόλις η ελίτ αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια τυραννία της ανθρωπότητας που δεν θα έχουμε δει ποτέ πριν. 
Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τον όρο «τυραννία», σκέφτονται κακοποιούς με όπλα και δικτάτορες να δίνουν διαταγές στον πληθυσμό. Αλλά αυτό το σκεπτικό δεν αποτελεί το σχέδιο δράσης αυτής της ελίτ για την εκπλήρωση των στόχων της στη σύγχρονη πραγματικότητα. Θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε πραγματικά ότι έχουμε την ελευθερία έκφρασης και ότι εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε τους δικούς μας ηγέτες, αλλά στο παρασκήνιο ασκούν «ήπιας δύναμης επιρροή» με έναν τρόπο που είναι εντελώς αδίστακτοι. 
Αυτή η παγκόσμια ελίτ χρηματοδοτεί τις πολιτικές εκστρατείες των πολιτικών μας, αυτοί κατέχουν σχεδόν το σύνολο των μεγάλων εταιρειών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αυτοί ασκούν πολύ αυστηρό έλεγχο στα μέσα ενημέρωσης και η ατζέντα τους προωθείται μέσω των εκπαιδευτικών συστημάτων σχεδόν σε κάθε έθνος στον πλανήτη. Αυτό που η παγκόσμια ελίτ κάνει φυσικά δεν είναι παράνομο. 
Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιεί τις κυβερνήσεις και μέσω αυτών χρησιμοποιεί το νόμο για να επιτύχει τους σκοπούς της. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο υπάρχει μεγάλη αγάπη της ελίτ προς κάθε κυβέρνηση. Γι ‘αυτούς τους ανθρώπους, οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο αποτελούν ένα όργανο ελέγχου. Όσο μεγαλύτερη είναι η κυβέρνηση, τόσο πιο εύκολο είναι να παρακολουθείται, και μέσα από την παρακολούθηση αυτή διευκολύνεται και ο έλεγχος των υπολοίπων, της μάζας, του απλού κόσμου…! Όπως αντιλαμβάνεστε, ένα «ολοκληρωτικό δίκτυο κυριαρχικού ελέγχου» είναι υπό κατασκευή γύρω μας που είναι πολύ πέρα από οτιδήποτε είχε ποτέ ονειρευτεί ο Τζορτζ Όργουελ. Αυτό το σύστημα προχωρεί σε εκατοντάδες διαφορετικά μέτωπα, και αυτό γίνεται όλο και πιο αυστηρό και περιοριστικό με κάθε μέρα που περνά. Υπάρχουν πολλοί μεταξύ των συμμετεχόντων στην ελίτ που πραγματικά πιστεύουν ότι μια καλά ελεγχόμενη κοινωνία που κυριαρχείται από κρατικά ιδρύματα που ελέγχονται με τη σειρά τους, είναι ό, τι είναι καλύτερο για την ανθρωπότητα. Πολλοί από αυτούς πιστεύουν ειλικρινά ότι η κοινωνία θα περιέλθει σε χάος, χωρίς να υπάρχει ένα ισχυρό χέρι να καθοδηγήσει τους πληθυσμούς σε αυτές τις στιγμές. 
Πολλοί από αυτούς πραγματικά είναι πεπεισμένοι ότι εκείνοι που είναι «φωτισμένοι» κάνουν μια ευγενή ενέργεια με την καθοδήγηση της ανθρωπότητας στο «λαμπρό μέλλον», που η ίδια η ελίτ έχει σχεδιάσει για αυτούς. 
Αλλά, φυσικά, οι γενικότερες ελευθερίες και οι ελευθερίες των απλών ανθρώπων πρέπει να είναι πολύ περιορισμένες για να καταφέρουμε να εισέλθουμε στο «λαμπρό μέλλον», κατά αυτούς τους ανθρώπους. 
Είμαστε σαν τα βοοειδή που πρέπει να σταβλίζονται για το καλό μας. Έτσι σκέπτεται η παγκόσμια ελίτ στην πραγματικότητα. Μόλις χάσουμε τις ελευθερίες μας, θα είναι σχεδόν αδύνατο να τις επαναφέρουμε πίσω. Και μόλις η ελίτ αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια τυραννία της ανθρωπότητας σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε δει ποτέ πριν. Τα ακόλουθα είναι 29 σημάδια που αποδεικνύουν ότι η παγκόσμια ελίτ μετασχηματίζει την κοινωνία σε ένα ολοκληρωτικό δίκτυο κυριαρχικού ελέγχου… 
1. Ένα νέο νομοσχέδιο στην Γερουσία των ΗΠΑ θα επιτρέπει σε περισσότερες από 20 διαφορετικές κυβερνητικές υπηρεσίες να διαβάζουν τα e-mail των πολιτών χωρίς ένταλμα έρευνας . 
2. Οι κάμερες αναγνώρισης προσώπου νέας γενιάς που μπορούν να προσδιορίσουν ένα άτομο σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και «η αποστολή στις αρχές όλων των γνωστών πληροφοριών για όποιον εισέρχεται στον τομέα θέασης μιας τέτοιας φωτογραφικής μηχανής «οι οποίες τίθενται σε λειτουργία στη νότια Καλιφόρνια. 
3. Ένα υπερσύγχρονο δίκτυο επιτήρησης γνωστό ως » Trapwire «έχει εγκατασταθεί σε μεγάλες πόλεις και σε» υψηλούς στόχους «σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δυστυχώς, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν συνειδητοποιούν καν ότι υπάρχει. 
4. Αστυνομικά τμήματα σε όλη την Αμερική έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη επιτήρησης στον ουρανό πάνω από τις πόλεις. Η αλήθεια είναι ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη επιτήρησης για να κατασκοπεύει τους αγρότες στην Αϊόβα και τη Νεμπράσκα . Θα μπορούσε να υπάρξει μια αποστολή μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από το σπίτι σας αυτή τη στιγμή και που ίσως δεν θα μάθετε ποτέ. 
5. Οι πολιτικοί γνωρίζουν περισσότερα για εσάς από ό, τι ποτέ πριν. Το ποσό των πληροφοριών που η εκστρατεία του Obama είχει συγκεντρώσει σχετικά με τους πιθανούς ψηφοφόρους είναι απολύτως τρομακτικό … Εάν ψηφίσατε αυτή τη σεζόν στις εκλογές, ο Πρόεδρος Ομπάμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει ένα αρχείο για σας. Η τεράστια βάση δεδομένων της εκστρατείας του περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με συνδρομές περιοδικών ψηφοφόρων, εγγραφές αυτοκινήτων, τιμές στέγασης και άδειες κυνηγιού, μαζί με σκορ εκτίμησης για το πόσο πιθανό ήταν να ψηφίσουν για την επανεκλογή του.
 6. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι συχνά πέντε ή δέκα χρόνια μπροστά από ένα μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου στην εφαρμογή «Big Brother» και άλλων μέτρων αστυνομικού κράτους. Εκεί είναι τώρα παράνομο να προσβάλει κανείς κάποιον με την ομιλία του . Αν πείτε κάτι που είναι «πιθανό» να προσβάλει μια μουσουλμανική κοινότητα ή έναν ομοφυλόφιλο θα μπορούσατε να καταλήξετε να σέρνεστε μπροστά από ένα δικαστή. Είναι μόνο θέμα χρόνου προτού να δούμε αυτά τα είδη των νόμων σε όλο τον πλανήτη. Ισχύουν ήδη σε πολλές χώρες.
 7. Θα μπορούσατε να φανταστείτε η κυβέρνηση σας να λέει ποια είναι η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι σας; Ένας νέος νόμος στη Γαλλία θα κάνει ακριβώς αυτό … Η θέρμανση σε ένα γαλλικό σπίτι θα μπορούσε να απαιτήσει σύντομα μια διαβούλευση φόρου εισοδήματος ή ακόμα και μια επίσκεψη στο γιατρό σύμφωνα με τη νομοθεσία για να αναγκάσει τη διατήρηση σε 46 δισεκατομμύρια δολάρια την αγορά ενέργειας των νοικοκυριών της χώρας. Ένα νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από την βουλή αυτό το μήνα θα καθορίζει τις τιμές που πληρώνουν τα σπίτια με βάση τους μισθούς, την ηλικία και το κλίμα. Βοηθητικά η Electricite de France και η GDF Suez θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα για να ανταμείψουν τους καταναλωτές οι οποίοι διακόπτουν το ρεύμα και χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και να τιμωρεί εκείνους που αποφασίζεται από τις ρυθμιστικές αρχές ότι είναι σπάταλοι…
 8. Οι γραφειοκράτες λατρεύουν να λένε στους άλλους πώς να τρέξει τη ζωή τους. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος στο Ορλάντο, Φλόριντα πρόσφατα διατάχτηκε να καθαρίσει το λαχανόκηπο που μεγάλωνε στην μπροστινή αυλή του. Θα φτάσουμε τελικά στο σημείο όπου ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες της ζωής μας θα διευθετούνται από την κυβέρνηση;
 9. Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά το DNA σχεδόν κάθε νεογέννητου μωρού στην Αμερική συλλέγεται και αποθηκεύεται από την κυβέρνηση . Τι σχέδια έχουν για όλο αυτό το DNA; 
10. Σε όλη την Αμερική, τα σχολεία αρχίζουν να απαιτούν από τους σπουδαστές να φέρουν αναγνωριστικά με RFID μικροτσίπ σε αυτά όπου και αν πηγαίνουν. Ευτυχώς, κάποιοι μαθητές αντιστέκονται … Στο Σαν Αντόνιο δευτεροετής φοιτητής ο οποίος αντιτίθεται στις μικροτσίπ ταυτότητες των φοιτητών που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση τους έχει εμπνεύσει τον λόγο του σε 300 μαθητές σε μια τεράστια περιοχή, που τώρα αρνούνται να φορέσουν τα τσιπ αναγνώρισης για λόγουςθρησκευτικούς, καταπάτησης της ιδιωτικής ζωής, της ασφάλεια των πολιτών και ανησυχία για καταπάτηση ελευθεριών. Επιπλέον, περίπου 700 άλλοι άνθρωποι έχουν υπογράψει τις αιτήσεις που αντιτίθενται στο πρόγραμμα με τα μικροτσίπ. 
11. Σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη διασταύρωση μεταξύ του εκπαιδευτικού μας συστήματος και του συστήματος επιβολής δικαίου από ό, τι ποτέ πριν. Ένας αυξανόμενος αριθμός των σχολείων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αστυνομικούς περιαγωγής στους διαδρόμους τους, και σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 70.000 παιδιά πίσω από τα κάγκελα στην Αμερική. 
12. Όταν βασίζεστε στη FEMA να σας φροντίσει, μπορεί κυριολεκτικά να νιώθετε σαν να είστε στη φυλακή. Το παρακάτω είναι μια περιγραφή του πώς είναι η ζωή σε ένα στρατόπεδο της FEMA που ιδρύθηκε στο New Jersey στον απόηχο του τυφώνα Sandy … «Καθισμένος εκεί χθες το βράδυ μπορείτε να δείτε την αναπνοή σας,» εκτοπισμένοι κάτοικοι δήλωσε ο Brian Sotelo στο Asbury Park Press. Ο Sotelo είπε πως υπήρχαν ελικόπτερα Blackhawk που περιπολούσαν στον ουρανό «όλη την ημέρα και τη νύχτα» και ένα μαύρο αυτοκίνητο με φιμέ παράθυρα έκανε έρευνες στο στρατόπεδο, ενώμε διαταγή κυβέρνησης κινούνταν με βαρύ εξοπλισμό στις σκηνές τη νύχτα. Σύμφωνα με την ιστορία, οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπεται καν να πλησιάσουν στο περιφραγμένο συγκρότημα, όπου γραμμές των εκτοπισμένων κατοίκων σχηματίζουν έξω από φορητές χημικές τουαλέτες. Οι φρουροί ασφαλείας υπήρχαν σε κάθε πόρτα, και οι κάτοικοι ακόμα δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα ή τα ντους, χωρίς να παρουσιάζουν ταυτότητα… «Μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε φυλακισμένοι,» δηλώνει ο Ashley Sabol στο Reuters. «Είναι κακό να το πω, αλλά ειλικρινά νιώθω σαν να είμαστε σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.» 
13. Το κινητό σας τηλέφωνο συλλέγει πληροφορίες για σας όπου κι αν πάτε, και οι αρχές επιβολής του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν τα δεδομένα των τηλεφώνων να σταλούν σε αυτές πάνω από ένα εκατομμύριο φορές το 2011 και μόνο. 
14. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα iPhone app που έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει όλους μας να τραβήξετε φωτογραφίες από «ύποπτη δραστηριότητα» και να αναφέρουμε τους γείτονές μας με τις αρχές. 
15. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ όλο και περισσότερο με τη χρήση spyware παρακολουθεί τη συμπεριφορά των εργαζομένων τους, ενώ είναι στην εργασία. 
16. Σύμφωνα με τρεις NSA πληροφοριοδότες , ο οργανισμός «έχει τη δυνατότητα να κάνει εξατομικευμένες αναζητήσεις, παρόμοια με το Google, για συγκεκριμένες ηλεκτρονικές επικοινωνίες σε πραγματικό χρόνο, μέσω των εν λόγω κριτηρίων, όπως διευθύνσεις στόχοι, περιοχές, χώρες και οι αριθμοί τηλεφώνου, καθώς και να παρακολουθήσουν τους καταλόγους, τα ονόματα, λέξεις-κλειδιά, φράσεις και τα e-mail. » 
17. Ιδιωτικές εταιρείες συγκεντρώνουν κάθε ίχνος πληροφορίας σχετικά με εσάς. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που εμπλέκονται στην « εξόρυξη δεδομένων μας «είναι γνωστή ως Acxiom. Αποδεικνύεται ότι η Acxiom έδωσε πληροφορίες για περισσότερα από 190 εκατομμύρια άνθρωπους στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο … Η εταιρεία εντάσσεται σε μια κατηγορία που ονομάζεται μάρκετινγκ βάσης δεδομένων. Ξεκίνησε το 1969 ως μια στολή που ονομάζεται Δημογραφικά Inc, χρησιμοποιώντας τους τηλεφωνικούς καταλόγους και άλλα κυρίως χαμηλής τεχνολογίας εργαλεία, καθώς και έναν υπολογιστή, για να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τους ψηφοφόρους και τους καταναλωτές για την άμεση εμπορία. Σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, η Acxiom έχει λεπτομερώς καταχωρήσεις για περισσότερα από 190 εκατομμύρια ανθρώπους και 126 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ, και περίπου 500 εκατομμύρια ενεργούς καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 23.000 servers σε Conway, ακριβώς βόρεια του Λιτλ Ροκ, συλλέγουν και αναλύουν «πράξεις» πάνω από 50 τρισεκατομμυρίων δεδομένων από ένα χρόνο.
 18. Μας εκπαιδεύουν να εγκαταλείψουμε την προστασία της ιδιωτικής ζωής μας και την αξιοπρέπειά μας, στο όνομα της «ασφάλειας». Για παράδειγμα, ποια είναι η TSA που έκανε πρόσφατα μια γυναίκα που είχε πεθάνει από λευχαιμία ήταν absoutely ντροπή …
 19. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα , σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των Αμερικανών θα ήταν πρόθυμο να υποβληθεί σε » TSA αναζήτηση κοιλότητας στο σώμα » για να πετάξει. 
20. Οι αρχές επιβολής του νόμου σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες σύντομα θα οδηγήσει στην ύπαρξη οχημάτων χωρίς ιδιαίτερα διακριτικά που θα ψάχνουν μέσα στα αυτοκίνητα σας, ακόμα και κάτω από τα ρούχα σας χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία οπισθοσκέδασης που χρησιμοποιείται σήμερα από την TSA στα αεροδρόμια των ΗΠΑ … 
Οι αμερικανικές αστυνομικές αρχές που πρόκειται να ενταχθούν στο στρατό των ΗΠΑ στην ανάπτυξη American Science & Engineering του Ζ Vans οπισθοσκέδασης, ή ακτινοβολία των κινητών οπισθοσκέδασης ακτίνων-Χ. 
Αυτά είναι ό, τι TSA αξιωματούχοι αποκαλούν «η καταπληκτική ραδιενεργών genital θεατή,» τώρα εμφανίζονται σε αεροδρόμια γύρω από την Αμερική, ιονίζουσα τα απόκρυφα μέρη των παιδιών, των ηλικιωμένων, και εσείς (ναι εσείς). 
Αυτά τα pornoscannerwagons θα μοιάζουν τακτική ανώνυμες φορτηγά, και θα δρόμους κρουαζιέρα της Αμερικής, αδιακρίτως ανταλλαγής κίνησης μέσα από τα αυτοκίνητα (και ρούχα) του καθένα στην περιοχή των ισχυρών του ισοτόπου-κανόνι. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν είναι μια παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. 
Όπως AS και E αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ Joe Reiss ΕΟΖ, «Από την άποψη της ιδιωτικής ζωής, είμαι πιεσμένοι για να δούμε ποια είναι η ανησυχία ή ένσταση θα μπορούσε να είναι.» 
21. Μια εταιρεία που είναι γνωστή ως BRS Labs έχει αναπτύξει «κάμερες παρακολούθησης προ-εγκλήματος», που υποτίθεται ότι μπορεί να προσδιορίσει εγκληματική δραστηριότητα προτού να συμβεί. Αυτές οι κάμερες που έχουν εγκατασταθεί σε κύριους κόμβους μεταφοράς σε όλο το Σαν Φρανσίσκο .
 22. Σύμφωνα με το Gizmodo , το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας σύντομα θα χρησιμοποιεί λέιζερ που βασίζεται σε σαρωτές που μπορούν να ανιχνεύσουν το σώμα σας, τα ρούχα σας και τις αποσκευές σας από 164 πόδια (50 μέτρα) μακριά … 
Μέσα στο επόμενο έτος ή δύο, το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας θα γνωρίζει άμεσα τα πάντα για το σώμα, τα ρούχα σας, και τις αποσκευές με ένα νέο λέιζερ με βάση το μοριακό σαρωτή που θα εκτοξεύεται από 164 πόδια (50 μέτρα). 
Από τα ίχνη των φαρμάκων ή πυρίτιδας στα ρούχα σας σε ό, τι έπρεπε για πρωινό στο επίπεδο αδρεναλίνης στο σώμα σας-παράγοντες θα είναι σε θέση να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, χωρίς καν να σας αγγίξει. Και χωρίς να το γνωρίζετε. 
Η τεχνολογία είναι τόσο απίστευτα αποτελεσματικό ότι, το Νοέμβριο του 2011, οι εφευρέτες της έχουν ανατεθεί από την In-Q-Tel να συνεργαστούν με το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. 
In-Q-Tel είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε » το Φεβρουάριο του 1999 από μια ομάδα ιδιωτών , κατόπιν αιτήματος του διευθυντή της CIA και με την υποστήριξη του Κογκρέσου των ΗΠΑ. «Σύμφωνα με την In-Q-Tel, είναι η γέφυρα μεταξύ του Οργανισμού και των νέων εταιρειών τεχνολογίας. Το σχέδιό τους είναι να εγκαταστήσουν αυτό το μοριακό επίπεδο σάρωση στα αεροδρόμια και τα σημεία διέλευσης των συνόρων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
23. ένα σύνθετο δίκτυο των αυτόματων αναγνωστών πινακίδας που θα παρακολουθούν προσεκτικά τις κινήσεις των εκατομμυρίων οχημάτων που κινούνται μέσα και έξω από την Ουάσιγκτον και τα γύρω προάστια. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει… 24. Το FBI ξοδεύει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να αναπτύξει ένα βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης το οποίο θα αναφέρεται ότι είναι πολύ πιο εξελιγμένο από οτιδήποτε άλλο ότι η επιβολή του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε ποτέ πριν …. 
Το αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών έχει αρχίσει να αναπτύσσει το νέο 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων της αναγνώρισης βιομετρικών Next Generation (NGI) σύστημα. Στην ουσία, NGI είναι μια εθνική βάση δεδομένων της Mugshots, με σαρώσεις ίριδας, τα αρχεία DNA, τα δείγματα φωνής, και άλλα βιομετρικά στοιχεία, που θα βοηθήσει το FBI στον εντοπισμό και τη σύλληψη των εγκληματιών – αλλά αυτό είναι το πώς αυτά τα βιομετρικά δεδομένα συλλαμβάνοται, μέσα από ένα πανεθνικό δίκτυο των καμερών και από βάσεις δεδομένων φωτογραφιών, που αυξάνει τους υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων. Μέχρι τώρα, το FBI επικαλέστηκε την IAFIS, μια εθνική βάση δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων που έχει εδώ και καιρό αναθεωρηθεί. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, το FBI έχει σε πιλοτική δοκιμή ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου – και σύντομα, οι ντετέκτιβ θα είναι επίσης σε θέση να κάνουν αναζήτηση στο σύστημα για άλλα βιομετρικά στοιχεία, όπως το DNA και τα αρχεία της ίριδας μέσα από σαρώσεις. 
25. Εάν η κυβέρνηση αποφασίσει ότι είστε «κακός», μπορεί να σας βάλει σε μια «no fly λίστα» που θα σας απαγόρευσει να πετάτε επ ‘αόριστον. 
Αυτό μπορεί να γίνει για σας, ανά πάσα στιγμή, χωρίς καμία προειδοποίηση, και δεν θα σας πει ότι αυτό έχει συμβεί. 
Στην πραγματικότητα, ως ένα prepper ανακαλύφθηκε πρόσφατα , μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνο ότι είστε στον κατάλογο, όταν προσπαθείτε να επιβιβαστείτε σε πτήση. 
26. Αυτοί που σέβονται την ατομική ελευθερία τώρα χαρακτηρίζονται ως » εν δυνάμει τρομοκράτες «σε επίσημα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης. 
27. Ένας πληροφοριοδότης της Εθνικής Φρουράς πρόσφατα αποκάλυψε ότι μέλη της μονάδας του είπαν ότι «την Ημέρα της Κρίσεως» θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «τρομοκράτες», όταν η πολιτική αναταραχή ξεσπά. 
28. Μία οικογένεια στο Idaho πρόσφατα δέχτηκε στο σπίτι της εισβολή από μια ομάδα SWAT, επειδή ο υπολογιστής τους χαρακτηρίστηκε ως «συνταγματολόγοι «. Μετά διαπιστώθηκε ότι κάποιος είχε τηλεφωνήσει και παραπονέθηκε για μια εγχώρια διαταραχή στη διεύθυνσή τους. 
29. Σήμερα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εντελώς ελεγχόμενα από μόλις έξι μεγάλες εταιρείες . 
Οι εν λόγω εταιρείες κατέχουν τηλεοπτικά δίκτυα, καλωδιακά κανάλια, κινηματογραφικά στούντιο, εφημερίδες, περιοδικά, εκδοτικούς οίκους, δισκογραφικές εταιρείες και μεγάλο αριθμό από δημοφιλείς ιστοσελίδες.
 Ο τρόπος που σχεδόν κάθε Αμερικανός βλέπει τον κόσμο, συνεχώς επηρεάζεται από αυτές τις εταιρείες των μέσων ενημέρωσης κάθε μέρα.
 Παρακαλώ μοιραστείτε αυτή τη λίστα με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε. 
Εμείς το κάνουμε απεγνωσμένα από ανάγκη να ξυπνήσει ο κόσμος σε ολόκληρο τον πλανήτη, τώρα που υπάρχει ακόμη χρόνος.

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More