ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΟΙ Η.Π.Α ;


"Η χώρα (σ.σ. οι ΗΠΑ) ζει με πίστωση, πέρα από τις δυνατότητές της και εναποθέτει ένα μέρος του φορτίου της (του χρέους) στην παγκόσμια οικονομία. Παρασιτεί την παγκόσμια οικονομία χρησιμοποιώντας το μονοπώλιο του δολαρίου", είπε ο κ.Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στη λίμνη Σέλιγκερ με μέλη ενός φιλοκυβερνητικού κινήματος νέων.

Ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε το βράδυ της Κυριακής για την αύξηση του ορίου του χρέους απλώς "μεταθέτει τη λήψη αποφάσεων για τη ρύθμιση του προβλήματος", πρόσθεσε, μην παραλείποντας ωστόσο να χαιρετίσει "την υπευθυνότητα και την κοινή λογική" που έδειξε η Ουάσινγκτον αποφεύγοντας τη στάση πληρωμών.
"Η αμερικανική οικονομία είναι μια από τις ατμομηχανές της παγκόσμιας οικονομίας και δεν είναι καλό πράγμα να υπάρχει αδυναμία" πληρωμών, πρόσθεσε.
"Ορισμένες χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα, έχουν σημαντικά αποθέματα δολαρίων αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι ότι ολόκληρη η οικονομία (αυτών των χωρών) θα μπορούσε να κλονιστεί", κατέληξε ο Πούτιν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More